Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Mój kawałek raju 20:41, 22 cze 2011

Do góry
Pergole będą wyglądać przepięknie - też mam zamiar takie mieć - gdzieś i nie wiem kiedy

To co jest na zdjęciu to masz rację Aniu - to czyściec wełnisty - kwitnący z roku na rok, bylina
Natomiast starzec popielny wygląda tak

I jest to roślina kwitnąca w drugim roku, ale mi nigdy nie przezimował. Kwiatów nie ma okazałych.
Także kolejne poplątanie mamy
Zielony Punkt - ogród Finki 20:33, 22 cze 2011

Do góry

dzisiejsza sesja...

ładna aranżacja
Ogród w Tarnowie 19:23, 22 cze 2011

Do góry
Mój "garden house" ma 2 pomieszczenia -towarzysko-wypoczynkowe...

...i magazynowe na sprzęt ogrodniczy...

i jeszcze otoczenie domku ogrodnika...

i w nocy...

Ogródek Agam 19:01, 22 cze 2011

Do góry
agam napisał(a)

Tutaj też muszę coś dosadzić

Tutaj posadziłbym hortensje anabelle lub jakieś bukietowe

Pomysł z hortencjami bardzo mi pasuje Za płotem jest działka budowlana, te drzewa kiedyś zostaną wycięte, czy hortensje powinnam posadzić zaraz przy płocie czy raczej najpierw jakis szpaler z iglastych a potem hortensje?

Tu jest wąsko więc tylko hortensje wystarczą. Ale pamiętaj żeby zasadzić bukietowe albo krzewiaste bo kwitną na pędach jednorocznych i nie ma problemu z okrywaniem na zimę.
Na jesień proponuję abyś zasadziła tu cebulki kwiatowe alby wiosną już coś cieszyło bo hortensje są od lipca mimo wszystko. A może też jakieś hosty zasadzisz - lub żurawki, jak przekwitną cebulki to godnie zajmą ich miejsce.
Pogaduchy skowronków 18:41, 22 cze 2011

Do góry
Zanosiło się na okropną burzę, chmury były okropne, zrobiło się ciemno. Strachy na Lachy i jak to się mówi " z dużej chmury mały deszcz ". Rozeszło się wszystko i całe szczęście, bo pachniało gradem.

Mój kawałek raju 18:28, 22 cze 2011

Do góry
inne hosty też będą kwitły, w tym roku ładnie wszystkie rosną i będą kwiaty z jednej małej tylko urwałam,żeby się rozrastała
Róża Papageno chce kwitnąć

nowa aksamitna ma pierwszy kwiatek)
nowy powojnik czeka na pergolę, dzisiaj lub po jutrze ma przyjść)
a tak wygląda wys.155 cm)
Mój kawałek raju 18:13, 22 cze 2011

Do góry
tak czosnek) ja się nie boję, będzie czym poczęstować i podzielić) dzisiaj zbierałam jagodę kamczacką bo się już osypuje, ta róża to Double Delight

kwitnące mrozy-czyściec

kwitnąca hosta niebieska, a jak pachnie

następna kwitnąca też pachnie

a tu jej kwiatek z bliska) śliczny
U Justyny 17:43, 22 cze 2011

Do góry
tyna napisał(a)
Na powitanie lata przy drzwiach wejściowych ....mam tak:
w tamtym tygodniu zaczęłam dokarmiać...ale do tej pory i tak petunie w koszach bardzo się rozrosły, a heliotropy teraz nabierają zielonej masy....a w ogóle niby te same,a rosną inaczej....

Strasznie masz ładniutkie te kompozycje ,miło się do ciebie wchodzi estetko.Moje petunie czekają na donicę i cierpią ,a jeden z heliotropów nie wiem czy przeżyje dzisiejsze przesuszenie ,gdzieś mi się zawieruszył i zapomniałam rano go podlać ...
Pięknie naprawdę podoba mi się
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 17:31, 22 cze 2011

Do góry
Jedna ostróżka wyglądają tak

A druga tak

Tawuły kwitną krótko

A te co kupiłem kiedyś też białe są
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 17:28, 22 cze 2011

Do góry
Fotki - iście wakacyjne

Mój kawałek raju 17:12, 22 cze 2011

Do góry
monteverde napisał(a)
czosnek ozdobny , żółty już przekwitł
z tych drobnych różyczek mam jeszcze różowe, kwitną do późnej jesieni

Ja kiedy zobaczyłam klematisa u ciebie to zaczęłam się zastanawiać czy kupić,ale nie umiałam wybrać ładnej sadzonki bo już oglądałam je .Różyczki drobne są urocze po prostu ,a ta zaraz za nimi to chyba taka nostalgiczna co miałam kupić ,ale nie zrobiłam tego na targach ...Czosnek jest na pierwszym zdjęciu ???Chyba nie ???Kupuj Aniu ja najazd ci zrobię na szczepki
Nie bój żaby ja nie taka
Ogród Hrabiego 16:48, 22 cze 2011

Do góry
Dziękuje za rady w sprawie róż ,to bardzo dobry pomysł

W ogrodzie jest też kapliczka ale niedługo zmienię trochę wygląd tego miejsca ...
Zamiast figury Matki Boskiej umieszczę głowę maszkarona z której będzie wypływać woda .

Oczywiście jestem więżący i
inną figurę Maryi umieszczę w budowanej altanie.

Mam do Was pytanie
Czy może znacie metody postarzanie figur / betonu ??
Czy są specjalne pigmenty do postarzania ?
Szukałem ale niestety nie mogę znaleźć informacji
Pozdrawiam

Rozpoznawanie odmian róż 15:44, 22 cze 2011

Do góry
AniaDS napisał(a)

Z tą identyfikacją to rzeczywiście problem.Ja kupiłam moje róże u ogrodnika były opisane jako nąca,okrywowa,wielkokwiatowa,zatem nie mam najmniejszego pojęcia co posiadam.A w Castoramie kupiłam różę Graham Thomas,ale czy to na pewno ona?[URL=http://img707.imageshack.us/i/zdjcianumer11305.jpg/][/URL
Pachnie obłędnie
Panie Emilu też bywam w Przelewicach,bardzo lubię ten ogród,można się zainspirować i coś odgapić.Pozdrawiam.

Jaka jest wysoka?
Przydałyby się też zdjęcia liści, pokroju..
Na tym zdjęciu przypomina Augustę Luise, Graham to nie jest na 100%.

no właśnie Aniu - tak wygląda jak pisałam w poście w Rosen Tantau, pachnie pięknie
jest tylko bardziej blada - juz wykwitnięta...
Ogródek Hanusi po zimie 15:44, 22 cze 2011

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Dziś i jutro jestem wypożyczona do wnuka- Wracaliśmy z Frodem drogą przez,, pola i lasy."
Frodo szczęśliwy w rumiankach

A ja? na dróżce coś znalazłam

Oj,będzie smakowita ,,nowina!"

Haniu to zdjęcie Froda w rumiankach -bezcenne!!
a kurki mmmniam w śmietanie i koperku
Ogród Sylwii od początku :) 15:07, 22 cze 2011

Do góry
Syla napisał(a)

Sylwia ja chciałam te słynne Citronelle przez neta zamówić, ale nie mogę ich nigdzie znaleźć. Na florini też ich nie ma. Może masz jakiś namiar gdzie są dostępne?

Ja również nie znalazłam Citronelli na necie - kupowałam u siebie w szkółce wczesną wiosną
Kupiłam 4 szt Lime Marmalade - zobaczę jak bardzo różni się od Citronelli.

Dziewczyny, a czemu tak się upieracie przy tych citronelkach? Ja wiem, że to najmodniejsza odmiana na Ogrodowisku , ale przecież takie też są ładne:

To Lime Rickey. Mi spodobały się bardziej, bo miały karbowane listki, znaczy się nie takie gładkie jak citronelki (Sylwia, mogę wyciąć zdjęcie, jeśli masz coś przeciwko wklejaniu w Twoim wątku; nie ma sprawy).
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 14:53, 22 cze 2011

Do góry
Niage napisał(a)
Rozumiem doskonale twoją radość Sebek Też tak miałam, kiedyś A teraz co roku czekam na 2-tygodniowy urlop. Już niedługo, od połowy lipca
Sebek, ile masz trawnika, że tak długo musisz kosić?

Geniu - może i mnie to kiedyś będzie czekać a może ustawię się jak Danusia - kto to wie?

Koło samego domu mam go niewiele - może 200 mkw, ale jeszcze jak kiedyś pisałem mam za domem(tak gdzie jest moja mnożarka) go dużo i jeszcze dochodzi mi drugi dom do koszenia - także jest tego kilka arów na pewno. Ale koszę w różne dni tygodnia więc leci. Najgorzej jest koło tego drugiego domu bo jest tam ostra skarpa i kosić trudno. Ale daję radę
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 14:50, 22 cze 2011

Do góry
WAKACJEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE
Pogaduchy skowronków 14:14, 22 cze 2011

Do góry
Zapomniałem że dzisiaj jest Święto Pasa . Pociechy przynoszą laurki. Pamiętajcie że teraz wychowuje się dzieci bezstresowo !!!

Ogród Marty 13:21, 22 cze 2011

Do góry
Marta napisał(a)

nie wim co to za kwiaty

No to sobie ulepszyłaś moja imienniczko tą swoją żwirową rabatkę ... Piknie to zrobiłaś .Znowu jakaś profesjonalna ogrodniczka
Masz moją ,której nie mam hostę kwitnącą na biało ! Nigdy nie potrafią mi powiedzieć sprzedawcy ,która kwitnie właśnie tak
Nazwy drobnych żółtych nie znam ,jakieś pokrewieństwo z kosmosem ))
A te większe to rudbekia ,ale też występuje w odmianach ,a konkretnej nazwy nie znam
Witaj Marta , cieszę się ,że jesteś, kolejny wątek,w którym będzie można po odpoczywać
Mata przeciw chwastom 13:03, 22 cze 2011

Do góry
Ja też jestem przeciwniczką zaśmiecania sobie ogrodu szmatami. Dałam tylko pod żwirek.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies