Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » U Justyny

U Justyny

Niage 11:50, 21 cze 2011

monteverde napisał(a)
piękny akcent na przywitanie lata)

i ładna osłonka na donicę z tych patyczków, taka swojska
goniak 18:27, 21 cze 2011

Piękne aranzacje
Mam nadzieję, że sprawy zawodowe też kwitną
shrekol 18:53, 21 cze 2011

Justyna widać, że rękę do kwiatów to ty masz, ahhh to wiaderko na kranie ") i kawałek "naszej" ławki się załapał
Martek 17:43, 22 cze 2011

tyna napisał(a)
Na powitanie lata przy drzwiach wejściowych ....mam tak:
w tamtym tygodniu zaczęłam dokarmiać...ale do tej pory i tak petunie w koszach bardzo się rozrosły, a heliotropy teraz nabierają zielonej masy....a w ogóle niby te same,a rosną inaczej....

Strasznie masz ładniutkie te kompozycje ,miło się do ciebie wchodzi estetko.Moje petunie czekają na donicę i cierpią ,a jeden z heliotropów nie wiem czy przeżyje dzisiejsze przesuszenie ,gdzieś mi się zawieruszył i zapomniałam rano go podlać ...
Pięknie naprawdę podoba mi się
Martek 17:44, 22 cze 2011

shrekol napisał(a)
Justyna widać, że rękę do kwiatów to ty masz, ahhh to wiaderko na kranie ") i kawałek "naszej" ławki się załapał

No właśnie i to wiaderko ...kropka nad "i"
Richie 20:03, 22 cze 2011

Lato powitałaś przepięknie oby się tylko odwzajemniło... a to wiaderko też chciałbym mieć...
Marta 23:55, 22 cze 2011

tyna napisał(a)
Premiera, można by powiedzieć
dzisiaj zupełnie nowe widoki z ogrodu - sezon pierwszy

i z drugiej strony....

Delphinium Elatum New Millenium Series, dalej nn w tym roku jeszcze niska.....ale ma mieć docelowo około 160 cm zebrinus również jeszcze w tym roku niższy......

najfajniejsza na razie na nowej rabacie na obwodzie.....niziutka szałwia omszona "Marcus"

trawa Imperata cylindrica "Red Baron" z własnej rozsady, którą łatwiutko zrobić.......

Takie moje małe radości....

Śliczne te Twoje małe radości. Zebrinus iluletni? Fajny. Ja zasadziłam na wiosnę, ale jeszcze jest lichutki. Zazdroszczę wiedzy na temat roślin.
monteverde 00:57, 23 cze 2011

Tynka "Red Baron" długo się ukorzenia?ale masz ładniutko i z gustem porobione, a u mnie wszystko stoi(
tyna 16:10, 23 cze 2011

Wczoraj wyszarpałam gdy nikt nie widział - czyt. M. - trochę darni pod rabatę pod oknem - kupiłam ostróżki - mini sadzonki, liatrę i czarną malwę.... przearanżowałam całą przednia część, nareszcie jest tak, jak chciałam....brakuje tylko jeżówek

Monteverde - Red Baron została podzielona z większych dwóch sadzonek na 7 mniejszych, od razu ukorzeniona, mam obawy, czy zastopuję jej rozrastanie - bo nie jest kępowa, ma silne kłącza...

Marta, Zebrinus z 2008 roku, rósł w innym miejscu - też z podziału kępy na dwie części - przy wykopywaniu pogięłam szpadel jest silny, ale nie osiągnął jeszcze swojej docelowej wysokości...moja sadzonka Zebrinusa z 2008, to były trzy badylki na krzyż....

Ryśku, lato będzie ok w tym roku - już widzę po pelargoniach wiaderko z bardzo popularnej serii w ogrodniczych lub kwiaciarniach...a te Twoje garnki - naczynia pewnie zdobywałeś latami
Kupiłam trzy clematisy z serii extra od Marczycńskich teraz zmuszona jestem malować kratę, żeby je posadzić "Utopia" już kwitnie

Martek, cieszę się, że podoba się Tobie moje wejście do domu....gdyby nie chłopcy - byłoby więcej pojemników z kwiatami, ale jak wypadają lub wpadają do domu - to z takim rozmachem, że sama rozumiesz......

Niage, kosz z wikliny jest już trzeci sezon, może długo nie wytrzymać, szkoda....bo, jak zauważyłaś, akurat pasuje do bardziej swojskich klimatów....

Gosia, Ty też masz czym się pochwalić

AniaDS, róża jest rabatowa lub parkowa.....po prostu nie wiem - kupiona trzy lata temu w markecie za 2 złote w zniszczonej folii bez etykiety....dopiero w tym roku jest ładna, bo się uparłam na nią - ostatnia szansa

monteverde 19:01, 23 cze 2011

to chętnie nadwyżkę Barona przyjmę)