No i ja swoje dziś cięłam .W inny ,słoneczny dzień do szklarni bym nie weszła.......a dziś z rana,to tak wyglądało:
Trochę polało,potem się przejaśniło
i tak zachodziło słoneczko
Ps. w sprawie ogrodu chwilowo nic się nie dzieję, gdyż większość czasu spędzam w szpitalu u dziewczyn...
Ale jak już wrócą do domku (a ma to nastąpić jutro) to wtedy będę miał więcej czasu dla dziewczyn i ogrodu i pewnie pojawią się nowe fotki
Wszystko po tych ostatnich deszczach zarasta chwastami, tylko w szklarni czysto; ale za to pomidory bez przerwy wypuszczają boczne pędy, że ledwo nadążę uszczykiwać. Kwitną też już szklarniowe ogórki, które wysiałam z nasion
Z kwiatów jeżówka szykuje się do kwitnienia
Kwitną kolejne hosty, tylko niebieska nie ma kwiatów
Dzisiejszy dzień od rana jest zimny i mokry nie zachęca do pracy w ogrodzie pomimo, że pada deszcz poszłam i zrobiłam kilka fotek na poprawę nastroju
zakwitł wiosenny nabytek pod nazwa róża rabatowa
kwitnie groszek wieloletni, który niestety nie pachnie
w ubiegła środę na ryneczku kupiłam białą gaurę jest tak biała, że nie mogłam złapać ostrości
posadziłam ją na tle tawułek i host
gaillardia wiciokrzew
Piękna ta poprawa nastroju.
Ania, jak ślicznie u mnie groszek zaczął się wreszcie wspinać po siatce - mój pierwszy tegoroczny i osobisty siew ciekawe jaki będzie ten groszek i czy pachnący .... zobaczymy
Gaurę widzę pierwszy raz w życiu, ale jest bardzo ciekawa a wiciokrzew jaki dorodny i kolor ciekawy widzę, masz sporo ładnych wiciokrzewów
To zdjęcie ogóle ogródka jest piękne widzę, że koniecznie muszę kupić tawułki a co to za piękny powojnik? podobny do mojego The President, ale mój już dawno przekwitł i ma pomponiki i koniecznie poproszę o zdjęcia i nazwę tej żurawki - na zdjęciu po lewej stronie bo to chyba żurawka?
Jeśli chodzi o krety, albo może nornice to zryły mi cały kącik wzdłuż ogrodzenia tworząc wał ziemno - korowy ((( buuuu
Zaszalałam, ale co tam, mam co chciałam Udało mi się dzisiaj kupić w miejscowej w szkółce buka zwyczajnego Fagus sylvatica 'Purple Fountain'. Przetłumaczyłam z łaciny na polski, tzn. fioletowa fontanna