nooo i mży, ale TYLKO mży więc i tak nie jest źle !
ale trawę mi się udało skosić, co najważniejsze
ps.
proponuję w kominkach rozpalić, bo jakby jesiennie się zrobiło....
a ja za tydzień na urlop....nad morze.....chyba kaloszki wezmę
Syla pięknie w Twoim ogródku, roślinki śliczne, tempo ekspresowe. U mnie pogoda wstrętna, ogród ciut "zapuszczony", więc oglądam Twoje zdjęcia i wzdycham.
No i oczywiście mam kilka pytań do Ciebie jako ekspertki . Czy z rabatki gdzie posadziłaś bonsai nie wywiewa kory na obwódkę ze żwirku? Jakie roślinki są posadzone na obwódce wkoło domu (zdjęcie poniżej)? Co ile sadziłaś pachysandrę na frontowej rabatce? Z góry wielkie dzięki.
Zbyszku, taki zapracowany jesteś, to nie wiem czy zdążyłeś nalepić pierogów?
Jeśli nie, to poczęstuj się - ruskie- więc albo na wrzątek i z cebulką, albo odsmaż sobie
Jolu, prześlij mi DHL-em Kocham ruskie pierogi!!!
"Następnym razem, bo przyjechał M. z delegacji a On odda każdego schabowego za "ruskie" niewiele zostało
Jak Go poznałam, to nie wiedziałam co to ruskie pierogi ( u mnie w domu robiło się z mięsem albo z owocami lub z serem na słodko). Więc jego ukochana Ciocia przesyłała mu w paczce lub okazją z Wrocławia co jakiś czas Zrobiło mi się wstyd i nauczyłam się robić. Teraz jak chcę Mu zrobić przyjemność to kleję; poniżej 200 szt. nie opłaca się, bo dzieci i wnuki też nie pogardzą
tereaz mam prośbę
DORADŹCIE mi, czy dobrze kombinuję....
przy wejściu od strony furtki, po bokach ściezki mam tujki okrągłe (miały kiedyś jasne końcówki, ale mają za mało słoneczka i się odbarwily ;/) i perisy( z przodu). Chcę tam zrobić tuje żółte (po 2-3 po każdej stronie) , wysokie na ok. 1-1.5 m w obrębie rabaty z korą. Taki "żywopłot" od wejścia. Czy to będzie ok? a te kulki przesadzę w bardziej słoneczne miejsce, bo tam za zielono i nie ma zróżniciowania kolorów.... dobrze myślę?
foty tego miejsca [/img]
Te kulki to pewnie żywotnik zachodni 'Golden Globe'. On rzeczywiście potrzebuje słoneczka, żeby się wybarwić na żółto. Ale można zrobić również tak , że można otoczyć żywotnik żurawkami citronelle, ona uwielbia półcień lub cień i wówczas nawet przy niesprzyjających warunkach atmosferycznych nie przypalają się jej listki. Rozjaśni ładnie ciemne wejście. To z lewej strony furtki.
A z prawej strony można posadzić trzmielinkę szczepioną na pniu również podsadzoną żurawką citronelle???
U mnie ( okolice Tarnowa) we wtorek burza była po niesamowitym opadzie gradu - pierwszy raz w życiu widziałam takie duże gradowe kule lodowe i w takiej ilości...
O zniszczeniach w ogrodzie już nie piszę...
Jeśli nie, to poczęstuj się - ruskie- więc albo na wrzątek i z cebulką, albo odsmaż sobie
Jolu, prześlij mi DHL-em Kocham ruskie pierogi!!!
Joanko już ni ma !!! Zjedzone . W przyszły piątek ja będę robił to możesz sobie zamówić.
Dzisiaj byłem w Wadowicach i w parku spotkałem żurawki
I nie mogłem uwierzyć co spotkałem w sklepie z dekoracjami
Oczywiście wszedłem od razu - mała kosztowała 10, ciut większa 15, a wielkie których tu nie ma 29 - teraz trochę żałuję, że nie kupiłem, ale ciągle się waham
Za 3 wyszło by mi 54 złote, a najmniejsza jest ciut większa od piłeczki tenisowej
tereaz mam prośbę
DORADŹCIE mi, czy dobrze kombinuję....
przy wejściu od strony furtki, po bokach ściezki mam tujki okrągłe (miały kiedyś jasne końcówki, ale mają za mało słoneczka i się odbarwily ;/) i perisy( z przodu). Chcę tam zrobić tuje żółte (po 2-3 po każdej stronie) , wysokie na ok. 1-1.5 m w obrębie rabaty z korą. Taki "żywopłot" od wejścia. Czy to będzie ok? a te kulki przesadzę w bardziej słoneczne miejsce, bo tam za zielono i nie ma zróżniciowania kolorów.... dobrze myślę?
nooo i mży, ale TYLKO mży więc i tak nie jest źle !
ale trawę mi się udało skosić, co najważniejsze
ps.
proponuję w kominkach rozpalić, bo jakby jesiennie się zrobiło....
a ja za tydzień na urlop....nad morze.....chyba kaloszki wezmę
wczoraj zamieszkała u mnie w ogrodzie ŻABA !
sztuczna, przynajmniej nie ucieknie
Anulu,podobno takie żaby przynoszą szczęście i bogactwo,tylko do towarzystwa potrzebują blasku: kryształy,diamenty,złoto./ponieważ się nie wyznają na kruszcach,mogą byś szkiełka,muszelki,stopione szkło,itp/
Przywieź jej coś znad morza!