Sylwia, można się zdołować jak się patrzy na Twoje dokonania! ja ostatnio nic nie robię..... oprócz koszenia i rwania chwastów pięknie, no po prostu pięknie ! i coraz piękniej
a skąd imię dla bonsai ?
No ja wymyśliłem
Eeeeee Jesteś pewien ????
No dobrze - zasugerowałem a Ty się zgodziłaś - pasuje ?
Nie, no ok, ja się pytam bo już nie pamiętam
Hehe - na szczęście ja jeszcze co nieco
A z wiatą dasz radę - pewnie od razu nawadnianie walniesz
Walnę Seba ale w kalendarz jak nie odpocznę Bo mi psychika przy Kubie wysiada i ogrom prac ogrodowych fizycznie przerasta Szkoda , że przedszkola nie funkcjonują u mnie na wsi w wakacje.
Syla pięknie w Twoim ogródku, roślinki śliczne, tempo ekspresowe. U mnie pogoda wstrętna, ogród ciut "zapuszczony", więc oglądam Twoje zdjęcia i wzdycham.
No i oczywiście mam kilka pytań do Ciebie jako ekspertki . Czy z rabatki gdzie posadziłaś bonsai nie wywiewa kory na obwódkę ze żwirku? Jakie roślinki są posadzone na obwódce wkoło domu (zdjęcie poniżej)? Co ile sadziłaś pachysandrę na frontowej rabatce? Z góry wielkie dzięki.
Syla pięknie w Twoim ogródku, roślinki śliczne, tempo ekspresowe. U mnie pogoda wstrętna, ogród ciut "zapuszczony", więc oglądam Twoje zdjęcia i wzdycham.
No i oczywiście mam kilka pytań do Ciebie jako ekspertki . Czy z rabatki gdzie posadziłaś bonsai nie wywiewa kory na obwódkę ze żwirku? Jakie roślinki są posadzone na obwódce wkoło domu (zdjęcie poniżej)? Co ile sadziłaś pachysandrę na frontowej rabatce? Z góry wielkie dzięki.
Na tym forum ekspertka jest tylko jedna i na pewno nie jestem nią ja Ale chętnie odpowiem.
Korę lubi wywiewać w momencie kiedy jest położona na geowłókninie, jak jest wyschnięta w czasie wiatru. Natomiast w momencie kiedy geo .... brak na rabacie jest ok.
O obwódkę przy tarasie nie pytaj. Mama zeszłego roku posadziła mi rozchodnika , ja go wysadziłam , a on uparciuch nadal tam rośnie. Na moje szczęście kwitnie na biało
Pachysandrę tak sadziłam na oko co prawka , a jak się rozrośnie to podzielę i zagęszczę.
Jak chcesz mieć gęsto to co 15-20cm , a jak rzadziej to co 30cm i więcej.