dzięki Sebku za namiary na Maję, już kiedyś mi ktoś podawał chyba Ela, postaram się oglądać)
trochę nie wyraźne zdjęcie z samochodu robiłam przy dość dużej szybkości, pole maków
dzisiaj w końcu udało mi się zrobić zdjęcie mojego funfla ogrodowego Tuptusia jeżyka, trochę spłoszony przez mojego Gingera , główkę ma od strony mleczu)
Czasem to i cierpliwości mi zaczyna brakować.Podjadają liście ślimaki i zielone liszki - z tego lasu wychodzi cała zgraja na śniadanko i nic sobie z tego nie robi.Nawet nie dziękują.
Greglis,podkładki,na których szczepi się róże szlachetne są różami ,,dzikimi".Poznasz je po liściach.Szlachetna róża ma liść z 5 części.Dzika- z 7.Dziczki rozrastają się w dobrym miejscu,do wielkich krzewów,wysadź za płot,albo na łąkę.
Jak patrzę na tego kwiatka to rzeczywiście widzę kosmos )
Gdzie to kosmos .Kosmos ma delikatniejsze płatki jak motyl ma skrzydła !
Kasia ,ale widziałam piękne hortensje w OBI były też bukietowe .Tak mi żal ,że nie mogłam na targ pojechać ... A za tydzień nie wiem czy tam ktoś jeszcze będzie
No co Ty mi tu wypisujesz? sprzedawca mówił, że kosmos ((( ..... Tak czy inaczej - nawet jak nie ta roślina, to i tak kosmos, czyż nie? )) i pasuje mi do aksamitek w kolorze ecru ))
Za tydzień targ będzie napewno i przez kolejne miesiące Nic się nie martw, obkupisz się, że hej
Jak patrzę na tego kwiatka to rzeczywiście widzę kosmos )
Gdzie to kosmos .Kosmos ma delikatniejsze płatki jak motyl ma skrzydła !
Kasia ,ale widziałam piękne hortensje w OBI były też bukietowe .Tak mi żal ,że nie mogłam na targ pojechać ... A za tydzień nie wiem czy tam ktoś jeszcze będzie
Hej Aniu, przeczytałem wątek od pierwszej strony Dołączam do fanów Twojego ogrodu!,
jest piękny, bardzo zadbany i wszystko mi się bardzo podoba. Aż się oczy świecą Urzekł
mnie ogród od strony tarasu. Do tego takie sąsiedztwo.. no no moja Droga pozdrawiam!
dziękuję
te słowa to miód na moje srce, bo już sie załamałam i chciałam wszystko zmieniać....
pozdrawiam również !
Odrobina inspiracji może coś Ci sie spodoba. Czy ta skarpa zostanie w takim "stromym" stylu?
Nawet ciekawie to wygląda, jak trapez. Na środku może być równiutki dywan z trawy otoczony niskim
żywopłotem z bukszpanu lub np. berberysu,natomiast strome boki mogą porastać ozdobne byliny.
Postawiłbym na Verbenę, szałwie omszoną oraz tawułki, na stromych bokach świetnie poradzą
sobie płożące iglaki lub tawuły japońskie.
nie biały a szary żwir również wygląda ciekawie, jest też Verbena