Joasiu, jak wygląda teraz twoja stipa?
Moja ma ok. 5 cm i jest podwójna. Chyba jeszcze trzeba poczekać z 2 tygodnie z podziałem. Jak myślisz?
Potem fotkę usunę:
Hiacyntom piękną miejscówkę zrobiłaś. Z tym mchem fajny efekt, muszę się wybrać do lasu. Ja postawiłam hiacynty na parapecie przy zlewie i szczerze mówiąc odpycha mnie od zmywania, bo zapach jest tak intensywny, że aż niemożliwy do wytrzymania, muszę je gdzieś przestawić.
Ładną masz kuchnię, blat mam identyczny, tylko kuchnia trochę w innym stylu, a taki drewniany blat do każdego pasuje.
Witam nocny marku Moja stipa stoi w miejscu ma 1 igiełkę słonka potrzebuje Zlawendą nie mam doświadczenia siałam pierwszy raz jeszcze nic nie widać.Za to werbena u mnie szaleje będę miała duuuuuż sadzonek Pozdrawiam z deszczowego Mazowsza
Asiu - moje róże zupełnie nie okryte, zobaczę później czy przetrwają.
Zaczyna mi kiełkować rozplenica Purple Majesty, będziesz miała u mnie rozsadę.
A zebrane moje nasionka Rubrum nie kiełkują. a były odpowiednio dojrzałe.
w ubiegłym roku też nie powschodziły, zobaczymy były siane w sobotę. Stipa już też wychodzi. To zaledwie kilka dni.
Dziś rano w nowym domu elektryk zobaczył kotka w piwniczce głębokiej 2 m, jest tylko właz, nie wiadomo czy wpadł tam, czy miał schronienie.
wychudzony jak Nasza Szkapa, nie widziałam na oczy tak chudego kota.
Wzięłam do domu, jutro jadę do weta.
Twoja stipa podobna wielkością do mojej. Niedługo pobawimy się w pikowanie - chyba pęsetą? U nas dzisiaj trochę pada, ale słabo. W ogródku jeszcze nic nie robiłam a mam już wielką ochotę, tylko czasu brak. Pozdrawiam
Pan Trawka jak go dziewczyny nazwały to Tadeusz Smal który posiada bardzo dobrze zaopatrzoną szkółkę traw i roślin trawopodobnych http://trawki.pl/?trawy-ozdobne,7 Tak się złożyło że robiąc u niego zakupy polecił mi carexa którego nie ma w ofercie Oczywiście wziąłem
Reszta zamówionych bylin będzie sadzona na rabatach zgodnie z podziałem kolorystycznym jaki sobie wymyśliłem na jesień by ogród nie był taki pstrokaty W donicach i skrzyniach będą królować jak zawsze jednoroczne Jeszcze nie mam koncepcji Wyjdzie w praniu jak odwiedzę giełdę kwiatową
Martwię się o te tulipany w donicach Za wcześnie je posadziłem Zima nie była mroźna i tak mi urosły Ten kolor masz rację wynika z braku światła Były one ponakrywane donicami by je gryzonie nie podgryzały Rozsmakowały się w tulipanach i wyżarły mi już połowę Na zewnątrz boję się ich wynosić Poodkrywałem je i niech się już dzieje wola nieba
Twoja stipa między kulami bukszpanowymi pięknie się prezentuje Ładnie przezimowała Na wiosnę trochę ją uczeszesz i będzie miodzio
Szkoda tej posianej ale ona tak szybko rośnie że nawet się nie obejrzysz a będziesz mieć taką jak przed stratą