Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Życie w wiejskim ogrodzie

Życie w wiejskim ogrodzie

Gardener27 17:50, 25 lut 2015

makkasia napisał(a)
Cześć Poznaniaku z Krakowa

Hehehe Witam Cię Kasiu serdecznie

przeczytałam wszystko i jak zwykle nic nie rozumiem.

Oj ... to niedobrze ale wszystko wyjaśnię

Po pierwsze kto to jest Pan Trawka i dlaczego on sprzedaje trawki, których nie ma w ofercie???

Pan Trawka jak go dziewczyny nazwały to Tadeusz Smal który posiada bardzo dobrze zaopatrzoną szkółkę traw i roślin trawopodobnych http://trawki.pl/?trawy-ozdobne,7 Tak się złożyło że robiąc u niego zakupy polecił mi carexa którego nie ma w ofercie Oczywiście wziąłem

Po drugie czy ta reszta bylin, która ma przyjść w marcu będzie sadzona do donic? A jeśli tak to przetacznik też ?

Reszta zamówionych bylin będzie sadzona na rabatach zgodnie z podziałem kolorystycznym jaki sobie wymyśliłem na jesień by ogród nie był taki pstrokaty W donicach i skrzyniach będą królować jak zawsze jednoroczne Jeszcze nie mam koncepcji Wyjdzie w praniu jak odwiedzę giełdę kwiatową

Dlaczego Twoje tulipany w donicach maja zółte kły ?? ja sobie tłumaczę, ze może mają za mało światła - wystawienie je na zewnątrz kiedy nie ma mrozu pomoże im się wzmocnić i nabrać chlorofilu.

Martwię się o te tulipany w donicach Za wcześnie je posadziłem Zima nie była mroźna i tak mi urosły Ten kolor masz rację wynika z braku światła Były one ponakrywane donicami by je gryzonie nie podgryzały Rozsmakowały się w tulipanach i wyżarły mi już połowę Na zewnątrz boję się ich wynosić Poodkrywałem je i niech się już dzieje wola nieba

Donice śliczne, też na nie mam ochotę ale najbardziej zazdraszczam stipy po prostu wypasiona jest Ja stipę posaiałam ale mój cielak ją zwalił z parapetu i nową mus posiać. Macham i poproszę o adres pana Trawki na priv

Twoja stipa między kulami bukszpanowymi pięknie się prezentuje Ładnie przezimowała Na wiosnę trochę ją uczeszesz i będzie miodzio
Szkoda tej posianej ale ona tak szybko rośnie że nawet się nie obejrzysz a będziesz mieć taką jak przed stratą

Pozdrawiam
Gardener27 17:57, 25 lut 2015

Napia napisał(a)
Trawki piękne aż się łamię
W ubiegłym roku kupiłam dwie francuskie lawendy, ale nie udało mi się ich przechować w zimie. Bardzo żałowałam, ale czytam u Ciebie, że to nie lada wyczyn

Witaj Agnieszko

Czytałem że masz niedaleko siebie jakąś szkółkę z trawkami U mnie trawy też w ogrodniczych są ale ceny już nawet 4 razy większe niż u Pana Trawki
Ja już nawet nie próbuję eksperymentować z zimowaniem francuskiej Na wiosnę będę kupował nowe sadzonki Wspomnę też że lawendę tę można również siać ale nigdy tego nie próbowałem
Gardener27 18:01, 25 lut 2015

Agcia napisał(a)
Makkasiu, tulipany mają żółte kły dlatego ponieważ bo Przemek ma taki filtr w aparacie, który ociepla barwy A link do pana trawki to żadna tajemnica, choć robimy reklame na 102. http://trawki.pl/?regulamin,43

Mój filtr przy robieniu tego zdjęcia był wyłączony Nie sprawdza się w ciemnych pomieszczeniach Faktycznie te kły są takie żółte a dodatkowo wyszło słońce i je oświetliło przez okno Za tą reklamę to zasłużyliśmy na jakiś bonusik

Pozdrawiam
Gardener27 18:15, 25 lut 2015

Agatek napisał(a)
Witam
Ja wolę zwykłą lawendę, kocham ją i uwielbiam ten zapach na działce powsadzałam kupione w doniczkach, na zimę przykryłam i liczę, że odbiją. Zebrane kwiaty ususzyłam i porobiłam małe bawełniane woreczki, które powsadzałam do szafy
w tym roku mam w planach robić mydełka zapachowe

Taką lawendę też u siebie mam ale w gruncie Najstarsze krzaki mają już po 10 lat i bardzo dobrze sobie radzą Francuska sadzę w donicach i traktuję jak jednoroczną Bardzo dobre są lawendowe ciasteczka Próbowałaś kiedyś ? Przepis

Agatek 18:35, 25 lut 2015

Cudowne zdjęcia mojej ukochanej lawendy, aż czuję ten zapach
Ja mam na parapecie w skrzynce pisaną z ubiegłego roku lawendę, nie zdążyłam jej do gruntu wsadzić i codziennie rano dotykam jej ręką i wącham jak wariatka jakaś

za przepis dziękuję, już ląduje w ulubionych, nie robiłam a chyba warto
kosolka 18:37, 25 lut 2015

Gardener27 napisał(a)

Muszę czatować na lidlową ofertę lawendową!!
Gardener27 18:48, 25 lut 2015

Agatek napisał(a)
Cudowne zdjęcia mojej ukochanej lawendy, aż czuję ten zapach
Ja mam na parapecie w skrzynce pisaną z ubiegłego roku lawendę, nie zdążyłam jej do gruntu wsadzić i codziennie rano dotykam jej ręką i wącham jak wariatka jakaś

za przepis dziękuję, już ląduje w ulubionych, nie robiłam a chyba warto

Hehehehe Takich frików to my tu kochamy To jeszcze trochę tego zapachu dla Ciebie Ciasteczka polecam Pychota

Gardener27 18:49, 25 lut 2015

kosolka napisał(a)

Muszę czatować na lidlową ofertę lawendową!!

... aż się musiałem dobrze przyjrzeć kto mnie odwiedził Pięknie
AgataBC 18:58, 25 lut 2015

Gardener27 napisał(a)

Mój filtr przy robieniu tego zdjęcia był wyłączony Nie sprawdza się w ciemnych pomieszczeniach Faktycznie te kły są takie żółte a dodatkowo wyszło słońce i je oświetliło przez okno Za tą reklamę to zasłużyliśmy na jakiś bonusik

Pozdrawiam

Ano chyba że.. pisałeś wcześniej o tych tulipanach ale jakoś nie pokojarzyłam a zdjęcie było takie jaskrawe. No ale sam mnie poprawiłeś. Mam nadzieję, że jednak im się poprawi.
Pozdrawiam.
Napia 18:59, 25 lut 2015

Gardener27 napisał(a)

Hehehehe Takich frików to my tu kochamy To jeszcze trochę tego zapachu dla Ciebie Ciasteczka polecam Pychota

Przemku, a to czerwone z tyłu - co to jest? Ciekawie wygląda jako tło