Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Kubusiowo 21:34, 15 kwi 2011

Do góry
po "Sebkowemu" zza winkla)))
Kubusiowo 21:09, 15 kwi 2011

Do góry
kaisog1 napisał(a)

a co zrobiłaś jemu, że taki ładniutki/mój chyba padł bo może za szybko go wsadziłam do ziemi??
Kubusiowo 20:47, 15 kwi 2011

Do góry
Pisałaś u Ani, że lubisz narcyzki z bliska więc proszę

Miałem z nim w zeszłym roku śmieszną sytuację, bo jak usłyszałem, że pachną to chciałem go powąchać. No i jak zacząłem wykonywać tę czynność to przypadkiem cały pyłek z niego nosem wciągnąłem. Pierwsza i ostatnia używka, bo czułem się jak na haju
Mój kawałek raju 20:41, 15 kwi 2011

Do góry
według życzenia)
A_G_Aniowy ogródek 20:10, 15 kwi 2011

Do góry
bardzo już ładnie wszystko rośnie, u Ciebie mówisz hiacynty przekwitają , a u mnie dopiero będą) a może na ścianę coś tak pstrego, mało znany u nas wiciokrzew włoski Harleguin, pięknie pachnie szybko zarasta i ślicznie wygląda
Mój kawałek świata wiosną. 19:47, 15 kwi 2011

Do góry

Uczę się, uczę ogrodowej sztuki. Krok po kroku, kwiatek po kwiatku. Może marzenia o pięknym ogrodzie się spełnią?!

Moja pierwsza Hortensja, żeby ją kupić pojechałam pierwszy raz w życiu na dużą giełdę kwiatów. Zainspirowana jestem oczywiście Ogrodem nie tylko bukszpanowym.

Testowe dodawanie zdjęć 19:25, 15 kwi 2011

Do góry

udało się
A_G_Aniowy ogródek 19:03, 15 kwi 2011

Do góry
Dziękuję! Jeżeli można to zdjęcie świerków niech pozostanie na forum.

Dzisiaj posadziłam bratki. Piękne żółciutkie. Zrobiłam kilka zdjęć. Widać, że wszystko budzi się do życia. Obmyślam założenie nowej rabaty. Ale o tym ciut później. Pewnie będzie trzeba skosić trawę w następnym tygodniu prze świętami, ale czy nie za wcześnie?

hiacynty już powoli przekwitają...

zamierzam również wymienić ten jałowiec Stricta w donicach na coś innego , może w tym roku będą tam kwiaty...

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 18:47, 15 kwi 2011

Do góry
A oto nasza mała pomocnica Aleksandra

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 18:24, 15 kwi 2011

Do góry
Pwl napisał(a)
No tak Kasiu Nie sztuka ściąć drzewo, a skoro mają się dobrze to niech sobie rosną. Myślałem że
jest z nimi problem. Sosny masz w każdym razie wspaniałe. Fajnie że już "wyrosły" ponieważ teraz
przy zakładaniu ogrodu będziesz miała już jakąś bazę. Tylko przy kopaniu fundamentów uważajcie
aby nie podcięto im korzeni. Spotkałem kilka razy się z takimi przypadkami i drzewa przy większej
wichurze kładły się zupełnie na ziemie. Dla mnie to najpiękniejsze rośliny w ogrodzie. Są ozdobą
przez cały sezon, ten szelest liści na wietrze, a potem gołe gałęzie w zimie, a potem młode listki
na wiosnę. Też czeka mnie taka sytuacja jak u Ciebie ponieważ za kilka lat mam nadzieję
wystartować z budową domu i już teraz chyba posadzę kilka moich ulubionych drzew, czyli kilka
sosen o wysokim strzelistym pokroju, miłorzęby i buki. Jakie są Twoje ulubione drzewa Kasiu?

Bardzo Ci kibicuje, na pewno stworzysz ogród z którego nie będziesz chciała wychodzić, tym
bardziej z uwagi na takie ładne widoki wokół Posiadasz może wstępny plan budowy jaką
powierzchnie zajmie dom i ile zostanie na ogród?

Witaj Paweł, dziękuję za kibicowanie i cenną uwagę odnośnie sosen, nie przeżyłabym gdyby "padły", są faktycznie piękne. Będę musiała przypilnować przy kopaniu fundamentów. Z leszczynami problemów nie ma (jeszcze), ale za to orzechy były stare i chore więc 2 zostały wycięte, został tylko jeden, który kiedyś też pewnie podzieli los poprzednich, a póki co tworzy florę naszej pustej działki )) Z wypowiedzi i rysunków na innych wątkach zauważyłam, że doskonale się orientujesz w temacie ogrodów więc czekam na Twoje rady Masz fajne pomysły. Ciekawe co zaprojektujesz dla siebie
Odnośnie przyszłych nasadzeń drzew to na dzień dzisiejszy mogę jedynie stwierdzić, że napewno będzie czerwony buk (poniżej w jesiennej szacie)

........może będzie również dąb, a do tego jodła koreańska i jakiś srebrny świerk, a może świerk serbski tuje czy cisy, które sadzimy w tym roku mają stanowić tło, ale obsadzamy jedynie 10 % działki, bo w pozostałych częściach będzie front robót i szkoda sadzić "na zniszczenie".
Posiadam również plan posadowienia domu na działce z podanymi odległościami i jak już pisałam w swoim wątku za bardzo nie będzie gdzie poszaleć , więc muszę dobrze wszystko przemyśleć. jeśli chcesz zerknąć, mogę wysłać na PW.

Dokładnie taki ogród chcę mieć jak piszesz - że nie będę chciała z niego wychodzić
Mój kawałek raju 17:43, 15 kwi 2011

Do góry
nareszcie zaświeciło słoneczko jutro ma już być lepiej może te słonko oszuszy ziemię i jutro będzie można podziałać w ogrodzie)
Nasz przydomowy ogródek 17:33, 15 kwi 2011

Do góry

Dziękuję Wam za doping i trzymanie kciuków. Najważniejsze aby nie padało. Danusia z ekipą jedzie więc zdradzę Wam tajemnicę że oprócz pierogów będą rogaliki. Moje dziewczyny pracują od rana. Zaraz muszę ładować baterie do aparatu. Denerwuję się jak jasny gwint.

U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 17:03, 15 kwi 2011

Do góry
WEEKEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEND
U mnie pada i zimno, nic nowego rozkwitnąć nie chce, więc posyłam Wam zeszłoroczne hiacynty
Proszę o pomoc w zaprojektowaniu ogrodu 17:02, 15 kwi 2011

Do góry

Tył domu taras co pod nim by zakryć rurę ?
Proszę o pomoc w zaprojektowaniu ogrodu 17:01, 15 kwi 2011

Do góry

Drugi bok domu od wjazdu.
Proszę o pomoc w zaprojektowaniu ogrodu 16:59, 15 kwi 2011

Do góry

Od strony wykusza mam posadzone 3 berberysy czerwone nie wiem jak to wykończyć ,czy obtoczyć je w małe kółka podsypane kamykami czy coś innego .Błagam i proszę o pomysły ))
Proszę o pomoc w zaprojektowaniu ogrodu 16:55, 15 kwi 2011

Do góry

Druga część domu od wykusza rosną 3 klony palmowe czerwone ale co jeszcze posadzić lub czym podsypać by było ładnie ???
Proszę o pomoc w zaprojektowaniu ogrodu 16:51, 15 kwi 2011

Do góry

Koło w którym jak już pisałam rosną hortensje i jest tu studnia do pomiaru wód gruntowych.. Nie wiem jak to ukryć czy same hortensje wystarczą . Bo to nie ładnie wygląda ((
Proszę o pomoc w zaprojektowaniu ogrodu 16:47, 15 kwi 2011

Do góry

To jest pergola na której rośnie winogrono pnące nie wiem czy mogę tu posadzić truskawki pnące ?
Proszę o porady!!!!
Proszę o pomoc w zaprojektowaniu ogrodu 16:45, 15 kwi 2011

Do góry

Pergola zbliżona na której rosną Clematisy. za nią mam trawy czerwone,zielone i jasne wszystko wysypane kamykami.których tu brak.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies