Kolejny rok, zapał większy, sensu w nasadzeniach nadal brak
Takie są efekty naoglądania się ładnych obrazków u kogoś, przy jednoczesnym braku pomyślunku u siebie Wydaje mi się, że obsadzając ten fragment działki popełniłam wszystkie możliwe błędy ogrodowe - od kompulsywnych zakupów począwszy na złym doborze roślin kończąc
Dziękuję znalazłam na opakowaniu taką wskazówkę-
Ciasteczka z duszą Aneta Górska
no i jak tam weszłam to zamówiłam kolejne rzeczy.
Mówisz, że szkoda zjadać... wnuk wczoraj namawiał mnie żebyśmy upiekli następne, bo te już się kończą. Bardzo lubi pierniki, a ja cieszę się, że mu smakują.
Miło, że trafiłaś do mnie dziękuję za życzenia i nawzajem
Odkąd mamy co. nie paliliśmy w piecu kaflowym, tylko sobie stoi w pokoju jako wspomnienie. Wnuki są zaintrygowane zastawionymi drzwiczkami do pieca.
Dziś po raz pierwszy w życiu widziałam sikorkę czubatkę, niestety nie udało mi się zrobić jej ostrego zdjęcia.
Udało się za to sfotografować tych dwóch statycznych gości W sumie było ich pięciu, odczekali, aż mniejsze ptaszki zrzucą trochę jadła na trawnik, wtedy ruszyli do wydziobywania.
Dziękuję za pochwałę pierniczków Do lukrowania tylką, do lepienia domków, do wypełnień i do szablonów potrzebna jest inna konsystencja lukru i to w tym tkwi problem. Tam nawet czas użycia miksera liczy się w sekundach. Ja robię to od kilku lat i tak co rok złoszczę się sama na siebie, że coś mi nie wychodzi. Ja uczyłam się oglądając filmiki na youtube.
Martka przełom stycznia i lutego to czas dla wrzośców . U mnie w stanie kwitnienia pozostają bardzo długo praktycznie jeszcze w maju są w rozkwicie .
Co do łączenia róża - hortensja - lawenda to pierwszy raz mam taki zestaw chociaż lawenda i hortensje już mam posadzone koło siebie i doskonale się dogadują pomimo różnych upodobań co do wilgoci. . Zobaczę - jak mi się nie spodoba - rozsadzę.