Myślałam, że to już był ostatni odcinek, lecz pogoda dopisała i w studiu na świeżym powietrzu tematy ogrodowe ciągle trwają.
Jesień się zaczyna, więc nie sposób nie zaprezentoiwać wrzosów w pełnej krasie. Przywiozłam ich całe mnóstwo, kilka palet o różnym zabarwieniu.
Kompozycje z wrzosów, karłowych iglaków, ozdobnych traw, to pomysł na dekoracje jesienne.
Jesienią w sklepach ogrodniczych można także spotkać wspaniałe okazje, kupuję często cebulowe z przeceny, nawet jeszcze w listopadzie można je posadzić. Iglaki też.
Gość Klaudia Carlos zachorowała i byłam początkowo sama, lecz potem dołączył do nas Misza Hairulin z "Maratonu Uśmiechu", który przygotowywał na grillu potrawy m.in. z grzybów.
Własnoręcznie zebrane przez Miszę kanie, które panierowane w bułce i jajku, smakują jak kotlety schabowe.
Opowiadałam, jak przygotować rośliny do zimy, zaprezentowałam też piękny i duży okaz cisa uformowanego w kształcie kuli.
Rośliny powróciły do mojego ogrodu, gdzie przed wsadzeniem ich na miejsce stałe, przymierzałam czy dobrze wyglądają.
Tutaj w moim ogrodzie.