Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 21:55, 04 maj 2011

Do góry
Jak już dzisiaj pisałam, nasza "szkółka" otrzymała obwódkę z cegieł z odzysku ...... tymczasowo obwódka, a kiedyś przyda się do czegoś innego

Również rabata pod sosnami, ta z hostami i orlikami - dostała nowe obrzeże chyba ładniejsze, niż to zielone )) ale zielone zostało w środku... póki co podsypię jeszcze korą, to w ogóle nie będzie widać ale zostaje bo okazało się skuteczne na kreta (chyba), który doszedł do borderu i musiał się wycofać, co było widoczne po ziemi, a ponadto posialiśmy trawę i będzie to dodatkowa osłona żeby trawa nie właziła w przyszłym roku i tak będę wykopywać wszystkie roślinki (oprócz iglaków) do donic....
jedna strona :

i druga strona (proszę omijać wzrokiem składzik w tle )
Nasz przydomowy ogródek 21:54, 04 maj 2011

Do góry
an_tre napisał(a)

Danusia pokazała sprzęt to i ja pokażę jakim się posługuję podczas modernizacji ogródka :
Drugi od prawej to nóż do darni własnej roboty (przerobiony ze szpadla zwykłego jeszcze przed otrzymaniem od Danusi noża profesjonal) a ten klęcznik służy przeważnie przy rozmowach z Żoną ale w ogródku też jest przydatny.

Zbyszku mam taki sam arsenał narzędzi ale dokupiłam sobie mini szpadel coś na podobę saperki i jestem z niej b. zadowolona jest lekka i mogę ją używać nawet na kolanach

Tak tak zwłaszcza jak trzeba podsypać np. ziemię to taka łopatka jest super.
Nasz przydomowy ogródek 21:50, 04 maj 2011

Do góry
zbigniew_gazda napisał(a)
Danusia pokazała sprzęt to i ja pokażę jakim się posługuję podczas modernizacji ogródka :
Drugi od prawej to nóż do darni własnej roboty (przerobiony ze szpadla zwykłego jeszcze przed otrzymaniem od Danusi noża profesjonal) a ten klęcznik służy przeważnie przy rozmowach z Żoną ale w ogródku też jest przydatny.

Zbyszku mam taki sam arsenał narzędzi ale dokupiłam sobie mini szpadel coś na podobę saperki i jestem z niej b. zadowolona jest lekka i mogę ją używać nawet na kolanach
Nasz przydomowy ogródek 21:44, 04 maj 2011

Do góry
zbigniew_gazda napisał(a)

Ta poduszeczka Zbyszku, hitem sezonu może zostać. Ja np. w ogródku tylko na kolankach, kręgosłup chronię Powiedz, proszę, z czego i jak jest zrobiona. Mam skórzaną, ale mocno zużyta jest i na wilgotne podłoże nie bardzo się nadaje.
Poza tym pięknie już u Ciebie, schludnie i czyściutko
Tu na razie jest ściernisko, ale będzie... 21:40, 04 maj 2011

Do góry
Obiecałam Tobie zdjęcie jarząbu szwedzkiego.zdjęcie mi nie wyszło ,ale będziesz miał pojęcie jak może wyglądać takie drzewo po 30 latach.Tu aleja z kilku drzew.Nigdy nie były cięte, i rosną wzdłuż ruchliwej ulicy.
Nasz przydomowy ogródek 21:34, 04 maj 2011

Do góry

Dzisiaj zrobiłem obwódkę z host dla wierzby japońskiej wg. Danusi przepisu.

Modrzew ma nadzieję że w tym roku zapomnę o cięciu.

Mój 4 arowy azyl... 21:08, 04 maj 2011

Do góry
Rozpacz w kratkę - straty:
- przemarzły młode liście winorośli i winobluszcza pięcioklapowego
- przemarzły zawiązki śliwy, są czarne
- przemarzły kwiaty azalii

-połamane serduszki

-połamane ostróżki

-pod ciężarem śniegu położony pełnik, omieg, narcyzy

Na pocieszenie - szafirki w śniegu przetrwały i jako tako tulipany, choć i one 'głowami' ziemi dotykały, podobnie piwonie
Co z kwiatami wiśni i czereśni trudno mi w tej chwili powiedzieć

Kubusiowo 21:08, 04 maj 2011

Do góry
Widok z okna naszej sypialni Tylko tu jeszcze balkonu nie było

Kubusiowo 21:02, 04 maj 2011

Do góry
Ehhhh i wróciliśmy z działki Kombinowałam strasznie jak tam jeszcze zostać ale niestety nie dało rady
Prawie nic w ogrodzie nie robiliśmy bo padało... Poskręcaliśmy część szafek kuchennych, łożko do nas do pokoju, komodę, posprzątałam troszkę.... Najbardziej zadowolony z wyjazdu oczywiście był Kuba Panowie, którzy pracowali przy domu patrzyli na mnie jak na kosmitkę kiedy Kuba "ślizgał" się przez kałuże błota na brzuchu Dziecie moje wydawało przy tym takie odgłosy radości, że nie mogłam mu przerwać hihihih.
W każdym razie było super. Wiem, że cały projekt pójdzie do przeróbki bo okazało się, iż Teść źle pokazał mi granice działki. Nic to, zrobią płot, pomierzę drugi raz
Wiemy już z pewnością co będzie niezbędnym zakupem na kolejny wyjazd - zażyczyłam sobie porcelanową, dużą filiżankę, w której będę sie mogła napić herbaty na tarasie Oczywiście Teść odrazu podłapał temat więc musimy kupić dwie
Posadziłam część podarowanych roślinek na przechowaliniku działkowym. Dobre miejsce, nie wieje i nie ma bezpośredniego słońca. Mam nadzieje, że wszystko przeżyje...
FOTORELACJA

"No szykuj szybciej ten gwóźdź!"

"Tu walić?"

"Wbijam!"

"Wibiłem! No i co Tatuś? Kto tu się lepiej zna na wbijaniu gwoźdź, hę?"
Moje ustronie 20:46, 04 maj 2011

Do góry

Ten irysik kwitnie jako pierwszy na wiosnę i nie wiem skąd się wziął w ogrodzie.
To będzie zaczarowany ogród 20:45, 04 maj 2011

Do góry
I jeszcze inny widok na "ciurkadelko"

teraz już tylko lustro i sadzimy, sadzimy sadzimy ..
To będzie zaczarowany ogród 20:44, 04 maj 2011

Do góry
nie potrafię wkleić kilku zdjęć naraz

to po ulożeniu cegly klinkierowej
To będzie zaczarowany ogród 20:42, 04 maj 2011

Do góry
Mam kilka nowych widoków
praca wre i duże zmiany są

To będzie zaczarowany ogród 20:38, 04 maj 2011

Do góry
AniaDS napisał(a)
Cześć Kasiu, to kolejne miejsce gdzie się spotykamy .
Często zaglądam na Twój wątek ogrodniczy gdzie indziej a Ty tymczasem tutaj działasz .
Będę zaglądać, Ania.

Witaj Aniu, jak milo że tu trafiłaś. Tutaj jakoś przytulnie jest
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 20:26, 04 maj 2011

Do góry
KasiaWB napisał(a)
uffff, nadejszła wiekopomna chwila )) moja pierwsza w życiu próba "zaprojektowania" a w zasadzie narysowania na papierze przyszłego ogródka) proszę o zachowanie powagi )) wszelkie uwagi mile widziane, a wręcz konieczne pomożecie?

p.s. rzut posadowienia domu na działce wraz z odległościami jest na stronie 21.

No Kasia zaszalałaś
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 20:25, 04 maj 2011

Do góry
uffff, nadejszła wiekopomna chwila )) moja pierwsza w życiu próba "zaprojektowania" a w zasadzie narysowania na papierze przyszłego ogródka) proszę o zachowanie powagi )) wszelkie uwagi mile widziane, a wręcz konieczne pomożecie?

p.s. rzut posadowienia domu na działce wraz z odległościami jest na stronie 21.

U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 20:18, 04 maj 2011

Do góry
Już jestem
Musiałem to uwiecznić bo nie wiem czy ten zakątek kiedyś będzie taki kolorowy

Modrzewia tylko zostawiłem - najwyżej jeszcze polecę
Ogród na skraju sadu 20:10, 04 maj 2011

Do góry
To będzie zaczarowany ogród 19:56, 04 maj 2011

Do góry
Cześć Kasiu, to kolejne miejsce gdzie się spotykamy .
Często zaglądam na Twój wątek ogrodniczy gdzie indziej a Ty tymczasem tutaj działasz .
Będę zaglądać, Ania.
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 19:53, 04 maj 2011

Do góry
Dziś już raczej na pewno będę miał przymrozek, niebo czyste i dotąd szczypie mnie w palce. Ogród wygląda tak jak wczoraj, ale pokażę osłony z drugiej strony domu
Staram się brać doniczki bez dziur, ale niewiele takowych mam

Wierzby w czapeczkach

I magnolia

Jeszcze się zapytam czy okrywać wierzbę iwę i modrzewia japońskiego czy tawułę japońską? Poradzą sobie?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies