Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ana_art"

Ogrodnik Mimo Woli cd 07:03, 31 lip 2014

Do góry
Aniu bo zawsze tak jest, że jak się dzieje to się dzieje...wierzę jednak że dasz rad wszystko ogarnąć, bo jak nie Ty to kto!
Ja bym spanikowała... Czytam i mam jeszcze większe wyrzuty sumienia jednocześnie wiem, że z otwartymi ramionami mnie przyjmiesz.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 23:40, 30 lip 2014

Do góry
Dopiero w tej chwili zauważyłam ten nowy wątek i TĘ CUDNĄ wiadomość.
W zasadzie to jedno co mogę powiedzieć to WOW! Padło tyle pięknych słów, słów które wydają się tak oczywiste, ale jakże potrzebne i budujące... Danusiu jeśli ogród znalazł się w 100 tych naj to ogromne wyróżnienie i ukoronowanie dotychczasowej pracy, ale mam też nadzieję że to taki wiatr w żagle. Jesteście z Witkiem żywym przykładem, że warto wierzyć w marzenia Nawet sobie nie wyobrażam, jacy jesteście dumni
Ale z drugiej strony patrząc też jestem dumna, bo mam ogród spod pędzla takiej osoby jak TY
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 23:25, 30 lip 2014

Do góry
ana_art napisał(a)

mówisz o rubrum? dziwne bo z wszelkich informacji wynika, że one nie zimują, a juz na pewno nie na podlasiu.

Myślę, że rubrum czy vertigo nie mają szans. ....

Madżenko takie zachęcanie jest baaaardzo skuteczne myślę, że zachęcisz nie tylko mnie
Świetne zdjęcia trawek z bliska Dziękuję

Ostatnia zima była łaskawa- przezimowały u mnie kostrzewy, rozplenice a nawet praire fire. Wszystkie miały kubraczki z gałązek świerkowych i gustowne kucyki z zielonymi wstążkamirewia mody po prostu!
W tym roku doszło kilka innych trawek- znów będziemy się stroić przed zimą
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 23:13, 30 lip 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Na tę rabatę ciągle nie mam koncepcji... Wiec jest misz masz trawkowo-żurawkowo-bukszpanowo-cisowy..... Pewnie praire fire znów zmarżnie...a z seslerią pierwsza znajomość, badamy sie.. A żurawki pewnie wypali słońce lub zjedzą opuchlaki...

Koniec fot dzisiaj. Idę się szukać w ogrodzie

cóż za optymizm
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 23:10, 30 lip 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Sadż teraz, podlewajj i daj im sie dobrze ukorzenić do zimy. Zima związujemy im kucyki aby środek nie wymrazł, obsypiesz korzenie korą a za rok wiosną dostaną prawdziwego speeda

Rubrum i rozplenica little bunny , zdjęcia na zbliżeniach dla Ciebie, na zachętę

mówisz o rubrum? dziwne bo z wszelkich informacji wynika, że one nie zimują, a juz na pewno nie na podlasiu.
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 23:08, 30 lip 2014

Do góry
BusyBee napisał(a)

Jednak świetna ta rubrum. Warto mimo, że jednoroczna. Wczesniej nie pomyślałabym, że będę w ogrodzie sadzic trawy. A teraz poszukuje ich i martwie się, czy przezimuja u mnie
Rubrum, vertigo i fire nie ma najmniejszych szans, z resztą bez problemu raczej
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:49, 30 lip 2014

Do góry
ana_art napisał(a)

jasne, to miłe, że ktoś coś chce kopiować
Wczoraj miałam fajnego gościa (córka sąsiadki) która przyszła z kajecikiem i zapisywała to co jej się podobało. Fajnie jak komuś podoba się to co tworzysz

nanananaa ale jestem szczęśliwa dziękuję KOCHANA za pozwolenie
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 14:16, 30 lip 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
Nie wiem raczej nie i hortensje chyba lubią bardziej kwaśną glebę a róże niekoniecznie (chyba)

Ano, bardzo dziękuję za opinie. Więc w miejscu, gdzie róże, hortensja nie
Myślę, że róże same w sobie zrobią jasną plamę. Nie mam na razie róż, a bardzo mi się podobają.
Na jedną hortkę znalazłam miejsce. Powinna je ładnie rozświetlić
Dziękuję!
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 14:09, 30 lip 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
ooo właśnie szałwie od Finki na przedpłociu zaczynają drugi raz

A mozecie dac jakies namiary do Finki?
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 14:04, 30 lip 2014

Do góry
popcarol napisał(a)
Dzięki za info! kolejna zecz do kupienia u Finki - prócz niskich szałwii
ooo właśnie szałwie od Finki na przedpłociu zaczynają drugi raz
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 13:56, 30 lip 2014

Do góry
ane3ka napisał(a)

Mam 3 szt. bukietowych: VF, Grandi i LL. Za mało, za mało!
Ano, a czy Twoim zdaniem hortensje z różami okrywowymi dobrze się komponują?
Nie wiem raczej nie i hortensje chyba lubią bardziej kwaśną glebę a róże niekoniecznie (chyba)
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 13:54, 30 lip 2014

Do góry
Donia72 napisał(a)

No wlasnie, skad wziac takie nasionka
nie mam pojęcia, chociaż przyznam, że te które przekwitły i uschły rozmiażdżyłam by zobaczyć co ta jest i wyglądają jak nasionka, nie wiem czy to się da zatem wysiać? a jeśli tak to kiedy? Niestety w kwestii siewu jestem zielona
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 13:51, 30 lip 2014

Do góry
monika_fal napisał(a)
Przywitam się nieśmiało
Aniu, twój ogród to dla mnie kopalnia wiedzy i jedna z najpiękniejszych inspiracji, masz kobieto talent Przeczytałam od dechy do dechy i przyznam że też zapisuję w kajeciku
z pewną dozą nieśmiałości zatem równeiż witam i dziękuję, że zaglądasz. Zawsze zapraszam.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 13:49, 30 lip 2014

Do góry
popcarol napisał(a)
Ana a nasiona czekoladowych kosmsów kupiłaś gdzieś? w nece? piękne są!! nie sieją się aby same? by mi pasowało

kupowałam sadzonki i finki. Jedne źródła podają że to roślina jednoroczna ale się rozsiewa, teraz w którejś z gazet ogrodniczych wyczytałam że te kosmosy mają bulwę korzeniową jak dalia i powinno się je wykopać i przechowywać jak dalie...
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 12:37, 30 lip 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
Koniecznie szukaj miejsca na hortki bo nie można mieć ogrodu choćby bez jednej sztuki. Ja ciągle zastanawiam sie co posadzić przy gazonach zamiast rh, czy pociągnąć vanilki, czy dać róże a może trawy z kosmosami. OT rozterki ogrodnika

Mam 3 szt. bukietowych: VF, Grandi i LL. Za mało, za mało!
Ano, a czy Twoim zdaniem hortensje z różami okrywowymi dobrze się komponują?
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 11:34, 30 lip 2014

Do góry
BusyBee napisał(a)

Widzę, że to temat wciąż aktualny, więc wklejam u Ciebie zdjęcie mojego patentu, a właściwie kupionych w ogrodniczym podpórek Poszłam po rozum do głowy, jak po moim przyjeździe z wakacji VF leżały na ziemi i miały 2 gałązki złamane. Podpórki są w różnych wysokościach (koszt około 20 zł.)- w komplecie są 3 zielone druty, które wbija się w ziemię podnosząc leżące gałązki i opierając je na drucie. Można użyć np. tylko jednej podpórki. Jak widać, prawie ich nie widać

Na pewno jest to wyjście
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 11:07, 30 lip 2014

Do góry
ana_art napisał(a)

jako że odpowiadam ' od tyłu' a pytanie padło niejednokrotnie, powiem że chyba taki ich urok chociaż na początku.. mi było smutno jak młodzinku sadzone jesienią się pokładały i po podwiązywałam je do paliczków

Widzę, że to temat wciąż aktualny, więc wklejam u Ciebie zdjęcie mojego patentu, a właściwie kupionych w ogrodniczym podpórek Poszłam po rozum do głowy, jak po moim przyjeździe z wakacji VF leżały na ziemi i miały 2 gałązki złamane. Podpórki są w różnych wysokościach (koszt około 20 zł.)- w komplecie są 3 zielone druty, które wbija się w ziemię podnosząc leżące gałązki i opierając je na drucie. Można użyć np. tylko jednej podpórki. Jak widać, prawie ich nie widać

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 10:55, 30 lip 2014

Do góry
ana_art napisał(a)

Kochana to dobrze, ze Cię urzekły, bo mają w sobie to coś. Przypuszczam, ze gdybyś poszukała to pewnie byś znalazła

I tu na pewno masz rację
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 10:55, 30 lip 2014

Do góry
ana_art napisał(a)

Ola ale wiesz, że co nagle to po diable?
To że ja coś przesadzam to wcale nie znaczy, że ktoś musi. Ba nawet wyraźnie piszę wówczas "proszę nie brać ze mnie przykładu" Pamiętam kiedyś Danusia pokazała że coś robi i nie był to 'książkowy termin' bardzo je się wówczas oberwało, że wprowadza ludzi w błąd.... a Ona pisała że eksperymentuje...

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 10:52, 30 lip 2014

Do góry
kosolka napisał(a)
Ja też z tych niecierpliwców... Fairy np miesiąc temu przesadzałam - i żyją RH przenosiłam też jakoś tak ok m-ca temu. Zaczął kwitnąć powtórnie teraz Więc nie zawsze to musi byc porażka Ale z hort poczekam..

Ola ale wiesz, że co nagle to po diable?
To że ja coś przesadzam to wcale nie znaczy, że ktoś musi. Ba nawet wyraźnie piszę wówczas "proszę nie brać ze mnie przykładu" Pamiętam kiedyś Danusia pokazała że coś robi i nie był to 'książkowy termin' bardzo je się wówczas oberwało, że wprowadza ludzi w błąd.... a Ona pisała że eksperymentuje...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies