Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Pejzaże 12:18, 09 lut 2011

Do góry
Z moich stron

Źródełka, ciurkadełka, inne elementy wodne 12:16, 09 lut 2011

Do góry
U siebie mam teraz takie 2 ciurkadełka

Najstarsze: z kamienia wydrążonego w środku położonego na takim "wiadrze z przykrywką" - woda krąży z obiegu zamkniętym

Drugie było robione z gliny przez moją ciocię na moje specjalne zamówienie. Pod tą twarzą to jest pompka a ten "topielec" po prostu wypluwa wodę. "Topielec" umiejscowiony jest na brzegu stawu.
Muszę niestety stwierdzić, że po zimie szkliwo nieco spękało i nie wiem co z tym będzie na wiosnę.

Zdjęcie kaskady zrobię już wiosną jak ruszy
Pogaduchy skowronków 12:12, 09 lut 2011

Do góry
Herbatkę wypiłem i ciacho skonsumowane .Dziękuję Wam.Przeczytałem wasze komentarze na temat prywatności. Niestety już nie jesteśmy anonimowi !!! Kto chce może nas odnaleźć i czytać nasze wypociny. Dlatego miłe Ogrodniczki i Ogrodnicy - bez specjalnej wylewności i zwierzeń. Wielu ludzi po to zapisuje się do tych portali aby czytać , komentować i ewentualnie się śmiać.

Grill ogrodowy 12:01, 09 lut 2011

Do góry
No to na dokładkę grillo-wędzarnia u mnie

Wątek o tym, że ......nie umiem:) 11:54, 09 lut 2011

Do góry
badara napisał(a)

kolejne "skarby", moze macie jakies pomysły na wytarganie tego bez konieczności łamania kręgosłupa????

Ja zostawiłabym tam te kamienie ,miałam podobnie,zostawiłam kamienie,bo były ciężkie i wykombinowałam coś w rodzaju skalniaka, wkleiłam zdjęcia w moim wątku.

to niestety nie przejdzie. teraz te kamienie widać, ale na wiosnę przykryją je krzewy bzu. ponad to lezą na samej granicy, i jest ich pokaźna ilość, część siedzi w ziemi, a ja chciałbym je wykorzystać na nawierzchnię i między rosliny.
na nawierzchnię poszłyby te płaskie które były posadzką w młynie. bo do łupania to ja nie mam siły, ochoty chyba też nie
Nawierzchnie z odzysku 11:44, 09 lut 2011

Do góry
No dobra to jeszcze ja się dorzucę ze zdjęciem ścieżek z mojego ogrodu .

Na zdjęciu: koniec ścieżki z kostki betonowej i "ścieżka z rynny" wysypana kamieniem, mały kawałek z podkładów kolejowych (odzysk ) i dalej ścieżka z wysypana kamieniem.

Ta właśnie ścieżka wysypana kamieniem - widok z drugiej strony.

No i kolejne ścieżki z podkładów

Ogrody angielskie różne pomysły 11:30, 09 lut 2011

Do góry
Z ogrodów angielskich najbardziej spodobał mi sie taki pomysł ,wart jest skopiowania

Wątek o tym, że ......nie umiem:) 11:25, 09 lut 2011

Do góry
Jagna napisał(a)

kolejne "skarby", moze macie jakies pomysły na wytarganie tego bez konieczności łamania kręgosłupa????

Ja zostawiłabym tam te kamienie ,miałam podobnie,zostawiłam kamienie,bo były ciężkie i wykombinowałam coś w rodzaju skalniaka, wkleiłam zdjęcia w moim wątku.
Cały rok w ogrodzie 11:21, 09 lut 2011

Do góry
Skalniak cienisty

Miejsce na ognisko - ognisko w ogrodzie 11:19, 09 lut 2011

Do góry
Właśnie znalazłam zimowe zdjęcie rusztu nad ogniskiem.

No i zimowe zdjęcie nocne z innej perspektywy.

Miejsce na ognisko - ognisko w ogrodzie 10:43, 09 lut 2011

Do góry
Właśnie znalazłam zdjęcie, które zrobiła Danusia naszemu ognisku.

Czyli dookoła kamień polny, w środku jednak beton (chodzi o łatwe wygarnianie popiołu). Nad ogniskiem taki duży trójnóg z opuszczanym na kołowrocie zaczepie, na którym można zawiesić (do wymiany):
1. Ruszt
2. Duży garnek na bigos / powidła śliwkowe
3. Taką misę typu wok do np. smażenia nad ogniskiem mięsa, warzyw itp.

No i oczywiście są po prostu takie metalowe patyki do pieczenia kiełbasek nad ogniskiem.

Konstrukcję robił kowal na zamówienie (ruszt, garnek i misę również). Wcale to drogo nie kosztowało. Tylko chwilę trwało, bo kowal nieco zajęty.

Ale i tak jutro zrobię nowe zdjęcie z rusztem nad ogniskiem.
Wątek o tym, że ......nie umiem:) 10:40, 09 lut 2011

Do góry

ciężka nieco ale chodzi płynnie jakby była nowa, po naprawach mmoże być całkiem niezłym narzedziem. choć szkoda jej uzywac taka pękna)
Zmiany zmiany zmiany 10:34, 09 lut 2011

Do góry
No i zebrałam się i podczas dzisiejszego porannego przycinania zrobiłam zdjęcie cedrowi (znaczy jego kawałkowi)

no i temu wysokiemu wrzosowi - tylko jemu robiłam z pewnej odległości bo mi się nie mieścił w kadrze zbytnio.

Chyba nie jest tak źle na razie. Zacznę przygotowywać się do nowych sadzonek, ale ten rok jeszcze chyba to będzie jakoś wyglądało.
Pogaduchy skowronków 10:32, 09 lut 2011

Do góry

szarlotka do herbatki i kawa dla chętnych
Pogaduchy skowronków 10:19, 09 lut 2011

Do góry
Witajcie Skowroneczki u mnie słońce,ale wieje.Wyglądam rudzielców.Proszę ciepła herbata Ma ktoś ciacho?))
Wątek o tym, że ......nie umiem:) 10:12, 09 lut 2011

Do góry

Wątek o tym, że ......nie umiem:) 10:10, 09 lut 2011

Do góry

to jest skrawek za domem, konec działki ok 4m za tym jakze uroczym słupem.
Wątek o tym, że ......nie umiem:) 10:04, 09 lut 2011

Do góry
jolanta_kaminska napisał(a)
kopalnie skarbów masz u siebie

witaj Jolu...tak ..ale i smieci

musze to przebrac....i to jak najszybciej, a tu pogoda parszywa i mrozy znow zapowiadaja.

tam rośnie bez, jest przyciety na wys ok 0,5 m zeby sie zagescił. wybujał na tym smieciowisku. wyciete zostały też niepotrzebne dziczki. w sobote sasiad wyrwie pieńki.
O właśnie to jest to m iejsce zaznaczone na mapce 9.
Wątek o tym, że ......nie umiem:) 09:56, 09 lut 2011

Do góry
pobiegałam nieco z komórkowcem. Moja komórka to.....telefon. więc przepraszam za jakość.

to jedno jest wysokie na ok 40 cm. nie iwem jak to ruszę)
Miejsce na ognisko - ognisko w ogrodzie 09:26, 09 lut 2011

Do góry
Wróciły i moje wspomnienia ogniskowe. Przy karczowani sadu paliliśmy drobniejsze gałęzie, jak zaczęliśmy popołudniu to o świcie kończyliśmy, było wesoło

i dosypianie w ciągu dnia
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies