Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Mały eden Ewy 16:28, 08 lut 2011

Do góry
Dalia

Chryzantema

Budleja Davida

Aster krzaczasty

Clematis

Pogaduchy skowronków 16:25, 08 lut 2011

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Zbyszku,a co to za rarytas?Piękne kolory!Krysi kupiłeś to cudo?

Haniu dostałem go w prezencie. Miałem gdzieś zapisaną nazwę. Ale zgubiłem. A tyle Danusia pisze o wywieszkach dla roślin.
Ogród Księdza 15:45, 08 lut 2011

Do góry

Kopia historycznej figury w ogrodowej kapliczce

Ogród Księdza 15:43, 08 lut 2011

Do góry

Ogród Księdza 15:41, 08 lut 2011

Do góry
Zapraszam do pięknej wioski Bujaków na Śląsku koło Mikołowa,znajduje sie tam ogród założony przez Księdza Jerzego Kempę,wielkiego miłośnika przyrody,ogrodnika i pszczelarza,ogród znajduje się przy sanktuarium Matki Bożej Bujakowskiej Opiekunki Środowiska Naturalnego,wejść do ogrodu może każdy,wstęp jest wolny.Ksiądz Jerzy Kempa jest już emerytem,mieszka w domku na terenie ogrodu,chętnie wita wszystkich odwiedzajacych i opowiada historię Bujakowa,ktora zresztą jest bardzo ciekawa,bo to bardzo stara miejscowosć ,przeżywająca w przeszłosci wiele wydarzeń,w tym również tragicznych.Bardzo ciekawa jest historia figurki Matki Boskiej ,pochodzącej z XIV wieku a odnalezionej przez Ks.Kempę w starej ,zniszczonej kapliczce wiejskiej.

Cztery łapki - zwierzęta domowe 15:24, 08 lut 2011

Do góry
Jakie ślicznotki te zwierzątka tylko je tulć, pozdrawiam serdecznie wszystkich miłośników zwierzątek.
Cztery łapki - zwierzęta domowe 15:12, 08 lut 2011

Do góry
danuta_baczewska napisał(a)
Toffi złapałam myszkę ciężko ja namówić aby oddała,ale po zdjęciu udało się

Dana Ty masz foty na każdą okazję)))))))))))
Wnętrzowisko - dom i wnętrze 14:50, 08 lut 2011

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Jolu,śliczne te misy! Czy można u córki zamówić taką pracę?Za kaskę oczywiście!

Nie wiem, zapytam?
Ale może być problem, bo na te zajęcia z gliny ma mało czasu
Pracuje zawodowo i ma dwóch prawie 3,5 letnich synków bliźniaków; czasami ja po południu zajmę się wnukami a Ona wyrwie dla siebie godzinkę lub dwie na ta swoją "glinę" w zaprzyjaźnionej pracowni.
Ciesze się ,że Ci się podobają.
Sporą ma już kolekcję w domu, nas w rodzinie obdarowuje swoimi pracami, a wiem, że i wśród jej przyjaciół cieszą się powodzeniem.
Trzeba mieć jakieś pasje poza domem i praca zawodową - one ubarwiają nasze życie.
Czasu będzie jej jeszcze bardziej będzie brakować bo ma po mnie bakcyla ogrodniczego. Zawsze miała pięknie udekorowany balkon (mieszka tak jak i ja w bloku), sporo kwiatów doniczkowych na parapetach, a od wiosny zaczyna uprawiać swoja działeczkę (jesienią mój sąsiad działkowy rezygnował i odkupili z zięciem od niego)
Oj będę miała za płotem wesoło i ślicznie! A wnuki już pytają kiedy dziadek zrobi furtkę miedzy naszymi "posiadłościami", żeby było dla nich przejście

to dla Nich na mojej działeczce posadziłam drzewo "konewkowe" obok brzoskwini

Ładne widoki z okna 13:36, 08 lut 2011

Do góry

widok z okien mojego mieszkania,na ptaszki przelotne,drzewa skwerkowe i moją ulubioną wierzbę płaczącą pod domem.
Cztery łapki - zwierzęta domowe 13:31, 08 lut 2011

Do góry
Toffi złapałam myszkę ciężko ja namówić aby oddała,ale po zdjęciu udało się

Cały rok w ogrodzie 13:16, 08 lut 2011

Do góry
anna_zochowska napisał(a)
czy ten różanecznik z czerwonym oczkiem to Calsap?

To Graffito

Cały rok w ogrodzie 12:59, 08 lut 2011

Do góry
W oczekiwaniu na wiosnę,zdjęcia z ubiegłego roku

Cztery łapki - zwierzęta domowe 12:46, 08 lut 2011

Do góry
Ja też mam mały zwierzyniec w domu

To Drakula - w skrócie Drako. Ma 1,5 roku

I kocia mafia - dwa tygryski i jeden brytyjczyk

Pies jest dobrze ułożony, za to koty potwornie rozbestwione
Książki o tematyce ogrodniczej 12:42, 08 lut 2011

Do góry
Moja "biblia " ogrodnicza"

oczywiscie Buczacki

katalog róż

Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 12:38, 08 lut 2011

Do góry
gardenarium napisał(a)
Ryby żyją

Różaneczniki dla Sylwii specjalnie sfotografowałam

Bardzo dziękuję To miejsce przykuwa moją uwagę najbardziej . Te świerki , różaneczniki . Wejście do domu przy murze z obu stron dla mnie bomba, mam to na tapecie w kompie
W sowim ogrodzie (od pobojowiska do ogrodowiska) 10:39, 08 lut 2011

Do góry
Jeszcze jedno ujęcie różowej

Moja chluba -ten rok był naprawdę dobry dla ostróżki

A teraz póżne lato
Na tej stronie rozpanoszył się kosmos dalej kwitły floksy,pysznagłówki i jeżówka ,niestety nie mam zdjęć.

Żółta nie powaliła na kolana ale aksamitki jak zwykle niezawodne.
Zmiany zmiany zmiany 10:23, 08 lut 2011

Do góry
Dzięki Danusiu za rady.

A ja znowu dziś rano miałam 5 minut i oczywiście cięłam wrzosy. Tutaj jeden egzemplarz w trakcie cięcia.

A tutaj jeden już przycięty i jeden przed cięciem. Zdjęcia z komórki, więc jakość różna.

Pewnie rzeczywiście te wyższe wrzosy, które mi się w środku przerzedzają to przytnę mocniej i zobaczę co z tego wyjdzie.
A na razie cieszę się rozkwitającymi wrzoścami.

Z tym moim cedrem to na kolejną zimę postaram się w takim razie owinąć. Teraz to już chyba niewiele da. Ale gdzieś czytałam, że one tak wrażliwe to są jedynie przez kilka pierwszych lat. Później im przechodzi. To by było świetnie, bo ten egzemplarz ma już ponad 2 m wysokości i jeśli nadal będzie tak szybko rósł to będzie problem z jego owijaniem.
W sowim ogrodzie (od pobojowiska do ogrodowiska) 10:12, 08 lut 2011

Do góry
A teraz zapraszam do środka.
Prace wykonane w ubiegłym roku ( jak to pisze Yoku "własnonożnie i własnoręcznie ")
Trawnik uwieżcie na słowo zazielenił się do jesieni.
Są to takie moje wariacje na temat rabat angielskich.

Na drugim zdjęciu można zauważyc też wielki orzech - jedyne drzewo na podwórku.Zaraz za nim strumyk.Mniej więcej na przedłużeniu rabaty mostek.Przechodzimy teraz do sadu a dalej na samym końcu za łąką grupa drzew,którą ja nazywam laskiem (trochę na wyrost) a pozostali mieszkańcy wsi "starą budą".Króluje tam wielki kasztanowiec,mnóstwo jesionów,wierzby,głogi i zdziczały bez,który najpiękniej pachnie.

Rabatę po prawej stronie studni nazwałam roboczo i mało oryginalnie różową a po lewej żółtą.

Pogaduchy skowronków 09:55, 08 lut 2011

Do góry
a to ode mnie z życzeniami miłego dnia

W sowim ogrodzie (od pobojowiska do ogrodowiska) 09:44, 08 lut 2011

Do góry
Inne ujęcie

Widac wjazd.Na przedłużeniu muru będzie brama i dalej płot taki sam a miejsce gdzie widać gruz będzie parkingiem jeśli nie będzie się chciało wjeżdżać dalej.
Miejsce między żywopłotem a murem nadaje sie świetnie do ćwiczeń z projektowania w osobnym wąku bo mam co najmniej 3 różne wersie plus po kilka wariantów do nich...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies