Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Pogaduchy skowronków 20:08, 31 sty 2011

Do góry
Zbysiu moja pokuta !
Pogaduchy skowronków 20:06, 31 sty 2011

Do góry
zbigniew_gazda napisał(a)

Witam się jeszcze raz.Zbyszku piękny ten kwiat ,ale jakoś mi tak jak z tym wiosennym skrzydlatym świstakiem...Przyłożyłeś do innej roślinki czy tak to jest na serio?
Drugie pytanie tyle o tym zwiastunie wiosny ,a nazwy nikt nie zna???
Jest takie powiedzenie ,że "Jedna jaskółka czy kukułka wiosny nie czyni"Ale czy ta pierwsza czy druga to raczej pięknych dźwięków nie wydaje ))

No masz ci los. Jedna mnie podejrzewa że pieroga trzymam tylko do zdjęcia hahahahaha
a druga że kombinuję ze sklejaniem zdjęć. Dziewczyny trochę zaufania proszę.

Dodaję roślinkę w całości.

No piękności ta roślinka już nie będę miała nigdy więcej podejrzeń o dowcip
Przepraszam Zbyszku ,jak mogłam tak pomyśleć
Laur 19:38, 31 sty 2011

Do góry
Ja też teraz kupiłam młodego laura, stoi w kuchni i skubię, ma zupełnie inny aromat i smak jak suszony z torebki.

A tutaj laury na targach w Essen, śliczne i równiutkie, jak malowane

3 BIT bez pieczenia ! 19:30, 31 sty 2011

Do góry
1 duże op. herbatników lub 6 małych (trzeba samemu ucelować w/g blachy
3 galaretki owocowe
1 puszka gotowej masy korówkowej
1op. śmietany 30% 0,25l

jedna warstwa budyniu- przygotować jak w karpatce podałam

śmietanę ubić na sztywno połączyć z rozpuszczonymi galaretkami

na blaszce ułożyć warstwę herbatników na to mase budyniową, warstwa herbatników i masa korówkowa, warstwa herbatników i zrobione galaretki ze śmietaną ubitą, wstawić do lodówki , gotowe jak stężeje, smacznego

tu są dwa 3 bit z góry niżej karpatka
Karpatka 19:22, 31 sty 2011

Do góry
na ciasto

5 jaj
1szkl. mąki
1/2 kostki masła lub kasi
1/2 szkl. cukru
1szkl. wody
do wody dodać masło zagrzać jak się roztopić dodać mąkę i szybko wymieszać,ostudzić.Jak ostygnie dodawać po kolei po jajku i wymieszać(można mikserem) ciasto podzielić na 2 części rozłożyć na blachy,upiec w temp 150st/45min

masa;
5 żółtek
2 łyż. mąki
6 łyż. mąki ziemniaczanej
3 szkl. mleka
1/2.kostka masła
1/2 kostki kasi

w 1 szkl. mleka wymieszać mąki z żółtkami, 2 pozostałe zagrzać , jak będzie się podnosić dodać przygotowaną mieszankę z mąk i mieszać na malutkim ogniu aż zgęstnieje, ostudzić.
To jest gotowy budyń, który zmieszany z masłem i kasią (dodawać po trochu) stworzy masę do ciasta

cisto po upieczeniu ma fale na jedno kładziemy masę drugim przywamy posypujemy cukrem pudrem, smacznego

Tiramisu 19:07, 31 sty 2011

Do góry

zapomniałam dodać
Ogórecznik lekarski 18:38, 31 sty 2011

Do góry

To jednoroczna roślina, osiągająca wysokość około 60cm. Uprawia się ją z nasion, które sieje się jesienią lub wczesną wiosną w rzędy co 30-40 cm, na głębokość 2 cm. Nie wymaga specjalnej pielęgnacji. Zwykle rozsiewa się sama.Nie ma specjalnych wymagań co do gleby, ani stanowiska.
Ma przyjemny zapach ogórków. Kwitnie od późnej wiosny do jesieni. Jest rosliną leczniczą. Może mieć duże zastosowanie w kuchni: liście do drinków, serów, marynat i kanapek; kwiaty do sałatek, zamrożone w kostce lodu do drinków, kandyzowane do dekoracji ciast.
Oprócz tego ma spore zastosowanie w kosmetyce i medycynie n.p. w diecie bezsolnej.
Zdjęcie zrobiłam w ub.r. 1 sierpnia
125 ozdobnych i leczniczych roślin z naszego otoczenia 18:10, 31 sty 2011

Do góry
anna_zochowska napisał(a)
a można zdobyć ciemiężyce do ogrodu,bo malwy mam,nawet czarną?
Można, ale chyba nie warto, żaden kolor i trująca. Aniu widziałam ją w Anglii, nieciekawie wyglądała, ja bym nie sadziła.

Pogaduchy skowronków 17:39, 31 sty 2011

Do góry
Miły p.Zbyszku,to jeszcze proszę o nazwę tego kwiatuszka,bo mam taki sam,ale nie pamiętam nazwy)
Pogaduchy skowronków 17:15, 31 sty 2011

Do góry
marta_hawraj napisał(a)
Witam się jeszcze raz.Zbyszku piękny ten kwiat ,ale jakoś mi tak jak z tym wiosennym skrzydlatym świstakiem...Przyłożyłeś do innej roślinki czy tak to jest na serio?
Drugie pytanie tyle o tym zwiastunie wiosny ,a nazwy nikt nie zna???
Jest takie powiedzenie ,że "Jedna jaskółka czy kukułka wiosny nie czyni"Ale czy ta pierwsza czy druga to raczej pięknych dźwięków nie wydaje ))

No masz ci los. Jedna mnie podejrzewa że pieroga trzymam tylko do zdjęcia hahahahaha
a druga że kombinuję ze sklejaniem zdjęć. Dziewczyny trochę zaufania proszę.

Dodaję roślinkę w całości.

Bodziszki - Geranium 16:07, 31 sty 2011

Do góry
a mój bodziszek czerwony ze względu na swoją ekspansywność dostał nakaz eksmisji poza ogrodzenie; ale chyba się nie obraził bo widzę, że wraca
[imgsize=640x465]https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/0/743/original.jpg[/img]

dzielę się od lat nim ze znajomymi i u wszystkich tworzy wspaniałe kępy kwitnące od maja czasami nawet do września
Wilczomlecze - poznajmy nasze gatunki 15:47, 31 sty 2011

Do góry
no to jeszcze mój do kolekcji - wilczomlecz złoty; juz go gdzieś prezentowałam, ale w tym poście jest chyba najlepsze dla niego miejsce

Agnieszkowy ogródek 13:07, 31 sty 2011

Do góry
Obeszłam dzisiaj rano ogród i zobaczyłam puste miejsce po przemarzniętej pigwie. Rosną tam dwie tuje Golden Globe. Po pigwie zrobiło się miejsce na trzecią. Zastanawiam się czy ładnie wyglądałyby takie 3 tuje, a w środku trawa, coś jak miskant Zebrinus, albo trzcinnik Karl Foerster (z tych, które wykorzystała Gosia w projekcie półkolistej rabaty). Może taka fontanna tryskająca spomiędzy tych trzech złoto-żółtych kul wyglądałaby fajnie? Nie mogę zbytnio posadzić tam czegoś bardziej okazałego, bo miejsce jest mocno nasłonecznione, ale pod spodem prowadzi rura drenażowa od rynny, a z tej akurat zawsze najwięcej wody. Więc pewnie słońce praży mocno, a w ziemi nieco głębiej mokro. Tuje to pięknie znoszą, fantastycznie rosną, ale drzewko jakiekolwiek chyba tego nie zdzierży.... Może więc taka trawa? Byle nie za obszerna....

Zdjęcie nieostre, ale chodzi mi o pokazanie z grubsza miejsca. Mam jeszcze te żółte tuje na półkolistej rabacie, więc muszą stamtąd wywędrować. Te małe berberysy wyjadą stąd, więc nie zwracajcie na nie uwagi

Buddleje obok też chcę przesadzić w linię żywopłotu, pomiędzy tuje, gdzie wypadła mi jodła koreańska (z nadmiaru wilgoci) Może w tym miejscu, obok tej kompozycji z kul tujowych i trawy posadzę tego modrzewia? Obok w prawo jest jodła koreańska. Poszukam potem innych zdjęć.
Pogaduchy skowronków 10:03, 31 sty 2011

Do góry
hehe spij smacznie
Pogaduchy skowronków 09:59, 31 sty 2011

Do góry
To ja się mogę już zdrzemnąć Przerwa na odpoczynek ))
Pogaduchy skowronków 09:59, 31 sty 2011

Do góry
dziękuję
Pogaduchy skowronków 09:58, 31 sty 2011

Do góry
o wróble? u mnie sporo ich!z mojego okna złapany

Pogaduchy skowronków 09:56, 31 sty 2011

Do góry
Dla Danusi B.od wdzięcznej Martusi
Pogaduchy skowronków 09:51, 31 sty 2011

Do góry
marta_hawraj napisał(a)

więcej wiary Marto! musi być cieplej! ja wierze , że będzie ok
Danusia wkręcasz z tym ptakiem ?No nie ...i teraz przydałby się tu mur!)))

tu masz stronkę do wybierania obrazków

http://emotikona.pl/emotikony/index.php
Pogaduchy skowronków 09:50, 31 sty 2011

Do góry
no nie wiem... zawsze go słyszę wczesną wiosnę na łąkach a dziś siedząc w domu coś pisałam przy biurku i nagle zamarłam! kurcze muszę się zapytać naszego łowczego on po szkole to wie , wtedy podam co to za ptica
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies