Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Mexico City 20:54, 23 mar 2011

Do góry
Paszcze służyły jako "ciurkadełka" -wody było pod dostatkiem.

Podczas wykopalisk odkryto w narożach piramidy zwłoki dziecięce.Obecnie są one w Muzeum Antropologii.
Mexico City 20:49, 23 mar 2011

Do góry
Mexico City 20:47, 23 mar 2011

Do góry
Zielono mi! 20:47, 23 mar 2011

Do góry
Jasne Danusza, już prawie nie boli, jutro ruszam w ogród. Wiecie jaka zaleta tego naszego dźwigania, kopania, grabienia? Waga leci w dół, mięśnie jak stal, a ptasim mleczkiem można się objadać bezkarnie.
Buczek dla Sebka. Troszkę mało go widać na tle innej zieleni, mało upozowany, ale zawsze.
Mexico City 20:45, 23 mar 2011

Do góry
Ogród w Tarnowie 20:45, 23 mar 2011

Do góry
Lustro zostało zamontowane 11 lat temu w trakcje realizacji projektu ogrodu i do tej pory nic mu się nie stało - wygląda dalej jak nowe. Polecam wykorzystanie lustra szczególnie w małych ogrodach, gdyż odbicie optycznie powiększa ogród.

Wkrótce postaram sie dodac inne zdjecia lustra, ktore teraz nie moge odnalezc lub zrobie nowe...
Mexico City 20:43, 23 mar 2011

Do góry
Mexico City 20:41, 23 mar 2011

Do góry
Kult Quetzalcoatla - Pierzastego Węża.
W Pałacu są malowidła, płaskorzezby pół-ptaków, pół-motyli.
Otaczają je symbole ognia i wody.

Wyłupiaste oczy Tlaloka -Boga Deszczu i płodności przemawiają do nas tak samo intensywnie jak kiedyś.To jedno z najważniejszych bóstw.
Pierzasty Wąż - pierścień z piór otacza jego głowę.

Stanowisko archeologiczne zostało odkryte na początku XX w,

Plac Cytadela ze swoimi świątyniami zadziwia nas swoim niespotykanym pięknem i ogromem zgromadzonych rzezb bóstw.
Mexico City 20:27, 23 mar 2011

Do góry
Mexico City 20:25, 23 mar 2011

Do góry
Krajobraz wśród piramid jest typowy -pagórki,półpustynie,równiny porośnięte agawami - które wykorzystywano do produkcji narodowego napoju -pulque.

Dalej zwiedzamy Pałac Jaguarów - na ścianach motywy jaguarów.
Świątynia Pierzastych Muszli -pozostałości płaskorzezb kwiatów, ptaków i muszli.

Rajski ogród Ani 20:16, 23 mar 2011

Do góry
Moje irysy za płotem
))
Różanecznik - Rhododendron - prezentacje roślin 20:15, 23 mar 2011

Do góry
Danusiu przesadziłam dzisiaj duży różanecznik . cała cierpnę czy mu spasuje nowe miejsce . omyłkowo poszła odmiana wysoka w miejsce dla małego egzemplarza i musiałam z nim emigrować na dużą rabatę -udusiłby się pod sosną. to fotka wiosenna, a teraz już był pod gałęziami całkowicie

Uploaded with ImageShack.us

Miłorząb dwuklapowy - Ginkgo biloba 20:06, 23 mar 2011

Do góry
grama napisał(a)
Kupiłam dwie takie zabiedzone sierotki z przeceny i wsadziłam wśród mojej japońszczyzny. Ponieważ rosną jak szalone, już miałam w planach je wykopywać,bo za gęsto. Dzięki za dobra rdę o cięciu! No to tnę na wiosnę,przytrzymam w ryzach i wpasuję w otoczenie. Dobrze myślę? Podaj Danusiu termin cięcia,proszę.

teraz tnij, przed liśćmi.
Rajski ogród Ani 20:05, 23 mar 2011

Do góry
Swoją przygodę z OGRODOWISKIEM zaczęłam od prezentacji kolorów, a powinnam od miejsca gdzie rosną
Mój kwiatowy ogródek uprawiam już siedemnaście lat, przedtem był dumą mamy, a po jej śmierci uprawiał go ojciec. Miał wiele pomysłów na aranżację i nadobywał z różnych miejsc przeróżne okazy, które w naszych warunkach nie zadomowiły się. Do dzisiaj z tej kolekcji mam liliowce i cebulice jasnoniebieskie. Ścieżki między grządkami wyłożył czarną folią i przykrył żwirem, było to nawet fajne, ale pod tą izolacją zaczął rosnąć perz, a folia dostawała dziurek od kamyków i przepuszczała perz na zewnątrz
I od tego momentu zaczęło się moje działanie. Usunęłam całą folę a z pod niej całe warkocze perzu, śmiałam się, że nadaje się do hortexu, był tak długi i gruby, wywoziłam całe taczki...
Przekopałam całą działkę, usuwając perz i wyszukując w ziemi pozostałe cebulki kwiatów, maleńkie cebulic, większe tulipanów i lilii. Trochę po omacku i na wyczucie zaczęłam sadzić kwiaty. Korzystałam z kolorowych pism i zakupiłam książki, które pomogły mi w planowaniu i sadzeniu poszczególnych gatunków. Ogródek podzieliłam na dwie części; część do uprawy i rekreacyjną. Po rodzicach pozostały tam przez nich wsadzone dwa srebrne świerki, dwie tuje, biały bez i świerk zielony. Do tej pory tak się rozrosły, że dają już zbyt dużo cienia i zabierają pokarm kwiatom, dlatego z kwiatkami zaczynam uciekać po za obręb ogródka.
naokoło ogrodzenia wsadziłam irysy

ścieżki utworzyłam z darni i mała kosiarką co jakiś czas koszę
Te świerki są ogromne i na ich ścięcie potrzebna zgoda środowiska... ale szkoda mi ich i chyba zostaną a kwiaty będę przenosić za podjazd do samochodów początek rabaty już mam i na niej prymule, tulipany i róże.
Ładne widoki z okna 18:48, 23 mar 2011

Do góry

widok z sypialni
Ładne widoki z okna 18:45, 23 mar 2011

Do góry

widok z kuchni
Ładne widoki z okna 18:43, 23 mar 2011

Do góry

widok z okna salonu
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 18:42, 23 mar 2011

Do góry
Sebek napisał(a)

Sebek z mojego doświadczenia podczas wykonywania źródełek to pojemnik zakopał bym ciut głębiej, żeby po położeniu foli zrobił się lejek do środka ale może się mylę Danusia ma większe doświadczenie i się na pewno wypowie
Mam pytanie czy kupowałeś gotowe jak są w obi źródełko?
Rajski ogród Ani 18:40, 23 mar 2011

Do góry
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 18:32, 23 mar 2011

Do góry
Ufff, ale się dziś zmachałem
Ale za to roślinki po drugiej stronie domku w większości posadzone
Na początku wykopałem dół pod kulę, nie wiem kiedy ją zamontuję, ale w niedzielę mam gości, więc sprężać się muszę tak wyglądał jeszcze przed położeniem folii

Nie posadziłem tylko bukszpanowej obwódki, ale rabata jest już prawie gotowa, jeszcze powsadzam między nie byliny i rozsypię korę, a przy kuli granitowy żwirek. Tak to wygląda w chwili obecnej.

Myślałem, że będę musiał dokupić krzewów, a miałem ich na styk Tawułę i płożącą trzmielinę miałem wcześniej i musiałem przesadzić, akurat się dla nich miejsce znalazło
Cebulowe raczej tu nie będą, ale na razie niech sobie siedzą. Jeszcze mam jedną wiadomość - murku już nie ma Trzy dni z nim roboty było, ale już skończone. Jak huśtawka się tam zmieści to będzie git, a jak nie to jakaś ławeczka będzie.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies