Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Wątek o tym, że ......nie umiem:) 11:25, 09 lut 2011

Do góry
Jagna napisał(a)

kolejne "skarby", moze macie jakies pomysły na wytarganie tego bez konieczności łamania kręgosłupa????

Ja zostawiłabym tam te kamienie ,miałam podobnie,zostawiłam kamienie,bo były ciężkie i wykombinowałam coś w rodzaju skalniaka, wkleiłam zdjęcia w moim wątku.
Cały rok w ogrodzie 11:21, 09 lut 2011

Do góry
Skalniak cienisty

Miejsce na ognisko - ognisko w ogrodzie 11:19, 09 lut 2011

Do góry
Właśnie znalazłam zimowe zdjęcie rusztu nad ogniskiem.

No i zimowe zdjęcie nocne z innej perspektywy.

Miejsce na ognisko - ognisko w ogrodzie 10:43, 09 lut 2011

Do góry
Właśnie znalazłam zdjęcie, które zrobiła Danusia naszemu ognisku.

Czyli dookoła kamień polny, w środku jednak beton (chodzi o łatwe wygarnianie popiołu). Nad ogniskiem taki duży trójnóg z opuszczanym na kołowrocie zaczepie, na którym można zawiesić (do wymiany):
1. Ruszt
2. Duży garnek na bigos / powidła śliwkowe
3. Taką misę typu wok do np. smażenia nad ogniskiem mięsa, warzyw itp.

No i oczywiście są po prostu takie metalowe patyki do pieczenia kiełbasek nad ogniskiem.

Konstrukcję robił kowal na zamówienie (ruszt, garnek i misę również). Wcale to drogo nie kosztowało. Tylko chwilę trwało, bo kowal nieco zajęty.

Ale i tak jutro zrobię nowe zdjęcie z rusztem nad ogniskiem.
Wątek o tym, że ......nie umiem:) 10:40, 09 lut 2011

Do góry

ciężka nieco ale chodzi płynnie jakby była nowa, po naprawach mmoże być całkiem niezłym narzedziem. choć szkoda jej uzywac taka pękna)
Zmiany zmiany zmiany 10:34, 09 lut 2011

Do góry
No i zebrałam się i podczas dzisiejszego porannego przycinania zrobiłam zdjęcie cedrowi (znaczy jego kawałkowi)

no i temu wysokiemu wrzosowi - tylko jemu robiłam z pewnej odległości bo mi się nie mieścił w kadrze zbytnio.

Chyba nie jest tak źle na razie. Zacznę przygotowywać się do nowych sadzonek, ale ten rok jeszcze chyba to będzie jakoś wyglądało.
Pogaduchy skowronków 10:32, 09 lut 2011

Do góry

szarlotka do herbatki i kawa dla chętnych
Pogaduchy skowronków 10:19, 09 lut 2011

Do góry
Witajcie Skowroneczki u mnie słońce,ale wieje.Wyglądam rudzielców.Proszę ciepła herbata Ma ktoś ciacho?))
Wątek o tym, że ......nie umiem:) 10:12, 09 lut 2011

Do góry

kolejne "skarby", moze macie jakies pomysły na wytarganie tego bez konieczności łamania kręgosłupa????
Wątek o tym, że ......nie umiem:) 10:10, 09 lut 2011

Do góry

to jest skrawek za domem, konec działki ok 4m za tym jakze uroczym słupem.
Wątek o tym, że ......nie umiem:) 10:04, 09 lut 2011

Do góry
jolanta_kaminska napisał(a)
kopalnie skarbów masz u siebie

witaj Jolu...tak ..ale i smieci

musze to przebrac....i to jak najszybciej, a tu pogoda parszywa i mrozy znow zapowiadaja.

tam rośnie bez, jest przyciety na wys ok 0,5 m zeby sie zagescił. wybujał na tym smieciowisku. wyciete zostały też niepotrzebne dziczki. w sobote sasiad wyrwie pieńki.
O właśnie to jest to m iejsce zaznaczone na mapce 9.
Wątek o tym, że ......nie umiem:) 09:56, 09 lut 2011

Do góry
pobiegałam nieco z komórkowcem. Moja komórka to.....telefon. więc przepraszam za jakość.

to jedno jest wysokie na ok 40 cm. nie iwem jak to ruszę)
Miejsce na ognisko - ognisko w ogrodzie 09:26, 09 lut 2011

Do góry
Wróciły i moje wspomnienia ogniskowe. Przy karczowani sadu paliliśmy drobniejsze gałęzie, jak zaczęliśmy popołudniu to o świcie kończyliśmy, było wesoło

i dosypianie w ciągu dnia
W sowim ogrodzie (od pobojowiska do ogrodowiska) 09:19, 09 lut 2011

Do góry
Kilka strych fotek dla tych ,którzy nie mogą sie doczekać wiosny.
U mnie najwcześniej pojawia się w lasku i na łące.

Dwa czerwone dęby 08:52, 09 lut 2011

Do góry
Przy wiacie i grillu jeszcze kilka prac wykończeniowych na wiosnę ( drzwiczki do wędzarni , malowanie , blat i zlew ) . Jak będą ukończone to dodam zdjęcia do wątku o grillach . Teraz mogę pokazać niewiele .
Wątek o tym, że ......nie umiem:) 08:34, 09 lut 2011

Do góry

Mam jeszcze u rodziców taki zbiornik ceramiczny. tak sobie myślałam żeby zrobic sobie z niego pojemnik na deszczówkę, ale sie boje zrobić tam dziurę na kran.jest jeszcze opcja z pompą?!!

PS Od rana siedze z kawą i przeglądam, chyba sie uzależniam
Pogaduchy skowronków 08:22, 09 lut 2011

Do góry
witam skowronki i nie tylko! dziś nie wieje nawet słonko nieśmiało wygląda

Miejsce na ognisko - ognisko w ogrodzie 01:55, 09 lut 2011

Do góry
barbara_karbowska napisał(a)
Witam

też mamy podobny krąg jak na powyższych zdjęciach. Motyką usunęłam darń, krąg obłożyłam kamieniami z rzeczki, ostatnio sąsiad zrobił nam ruszt, który może słabo, ale widać na zdjęciu . Jak będziecie zainteresowani to podam "przepis" jak można zrobić taki ruszt . Mąż co jakiś czas wybiera popiół z ogniska i za każdym razem krąg się pogłębia , śmieję się, że niedługo będziemy tam mieli studnię . Pozdrawiam

Już Basiu ja bym tego rusztu nie dostrzegła i tej tacki świecącej nie pustką Piękny ogień, mam i ja takie foty, ale za dużo ludzkich ciał
Miejsce na ognisko - ognisko w ogrodzie 01:39, 09 lut 2011

Do góry
Witam

też mamy podobny krąg jak na powyższych zdjęciach. Motyką usunęłam darń, krąg obłożyłam kamieniami z rzeczki, ostatnio sąsiad zrobił nam ruszt, który może słabo, ale widać na zdjęciu . Jak będziecie zainteresowani to podam "przepis" jak można zrobić taki ruszt . Mąż co jakiś czas wybiera popiół z ogniska i za każdym razem krąg się pogłębia , śmieję się, że niedługo będziemy tam mieli studnię . Pozdrawiam

Tykwa pospolita - Lagenaria siceraria 01:34, 09 lut 2011

Do góry
Niewiele więcej były większe jak je zbierałam.Dostałam sadzonkę od koleżanki .Nie najciekawsza odmiana ,ale pomyślałam ,że może łatwiej będzie ją wysuszyć na grzechotkę .Nawet widać,że jest dość poręczna kształtem do tego celu.
Moje tykwy były ładniejsze i zdecydowanie większe,ale nie mogę odnaleźć konkretniejszego zdjęcia z ich podobizną
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies