Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Luki"

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 23:15, 20 lis 2014

Do góry
Marto gdzieś trzeba się wyciszyć i uspokoić po kolorowych doznaniach ja uwielbiam minimalizm, ale uwielbienie do kwiatów w ogrodzie wygrywa. Mój własny ogród będzie jednak całkiem inny i gdzieś już tam w głowie jego wizja jest

Agnieszko bardzo mi miło

Olu mam nadzieję, że się jutro wyrobie, ale słowo się rzekło i muszę Gałązki bym z chęcią ogromną przyjął. Co chwile jak jadę gdzieś daleko widzę zwisające brzozy, ale zazwyczaj w zbyt wyeksponowanych miejscach
Winobluszczu w łapkach nie miałem to nie wiem czy wianek da się upleść, ale mnie się wydaje, że tak, ale ja mam na niego inny plan tylko nie mam jak pokazać bo nie mam winobluszczu

Violu biel jest genialna ... a jak fajnie się brudzi

Kasiu prawie jak w reklamie dziękuje.

Karolino, Iwono miło mi

Przepraszam, że nie zrobiłem tego co obiecałem kilku osobom, poprawie się jutro.
Siedzę nadal w bałaganie i wiankuje. Jeszcze jeden i zmykam spać
Ogrodnik Mimo Woli cd 20:44, 20 lis 2014

Do góry
Luki napisał(a)
No i masz... teraz muszę zbierać fragmenty obiadu z klawiatury, a trzeba pamiętać, że nie powinno się jeść czytając forum
Biegaj migusiem do Danusi i zobacz sobie bylinowe rabaty, które pokazała, oczy z orbit uciekają

No i jeszcze mam prośbę o wykład na temat piwonii, kiedy sadzić, co sadzić, wiosną, jesienią, z doniczki czy lepiej kupować kłącza. Mam ogromną chęć na te kwiaty. Oczywiście to w wolnej chwili bo pora roku przecież nie goni

Teraz biegusiem lecę na zajęcia...
Piwonie najlepiej wysępić od kogoś kto dzieli. W sierpniu sępić.
Sadzić możesz cały rok, ale z kłączy trzeba poczekać na kwiaty, sklepy internetowe sprzedają faktycznie 1 kłącze ... Dlatego lepiej wiosną w doniczce, wiesz przynajmniej, że żyje i to może zakwitnąć w danym roku.
Zdążyłam wrócić z treningu...
Jak kupowałam w naszych szkółkach w doniczkach to były fajne, w rozarium te z doniczek też kwitły chociaż sadzone wiosną. Ale szału nie było. Najlepszy podział od znajomych
Ogrodnik Mimo Woli cd 17:04, 20 lis 2014

Do góry
No i masz... teraz muszę zbierać fragmenty obiadu z klawiatury, a trzeba pamiętać, że nie powinno się jeść czytając forum
Biegaj migusiem do Danusi i zobacz sobie bylinowe rabaty, które pokazała, oczy z orbit uciekają

No i jeszcze mam prośbę o wykład na temat piwonii, kiedy sadzić, co sadzić, wiosną, jesienią, z doniczki czy lepiej kupować kłącza. Mam ogromną chęć na te kwiaty. Oczywiście to w wolnej chwili bo pora roku przecież nie goni
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 10:41, 20 lis 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Co mi tam niech przygotowania ruszą już oficjalnie w końcu kolejna niedziela to już adwent.
Kilka zdjęć pstrykniętych z placu boju Na początku było czysto.

Później już troszkę gorzej, w sumie w rzeczywistości wygląda to o wiele gorzej.

Dotychczasowe efekty... na żywo jakoś bardziej mi się podobają

Wracam do pracy...eh świece się cały jak choinka

Jesteś moim bohaterem
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 10:31, 20 lis 2014

Do góry
Z pewnością jednak Luki nie da się pokazać całej rabaty na jednym zdjęciu. bo ma kilkaset metrów

Hampton Court lipiec 2014

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 10:26, 20 lis 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Danusiu ja to chyba najbardziej chciałbym zobaczyć taką dużą angielską rabatę bylinową w Twoim wykonaniu. Zestawienia z bylinami cały czas nam pokazujesz, ale takiej typowej bylinówki chyba jeszcze nie było.
To jeżeli w tym roku były byliny to może zimą, lub w przyszłym sezonie coś będziemy mieli szanse zobaczyć

Obiecuję, że takich widoków nie zabraknie i jako pierwsza w Polsce stworzę gigantyczne, długie, prostokątne rabaty bylinowe jak w Anglii, a może nawet lepiej niż w Anglii. To mój priorytet na najbliższe dziesięciolecie

Widziałam tyle ogrodów angielskich i tyle cudnych rabat, ze pomysłów starczy na wiele lat.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 09:31, 20 lis 2014

Do góry
No mnie się od razu zimniej zrobiło... śnieg niech sobie przychodzi, ale dopiero tak za 3 tygodnie
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 23:13, 19 lis 2014

Do góry
Danusiu ja to chyba najbardziej chciałbym zobaczyć taką dużą angielską rabatę bylinową w Twoim wykonaniu. Zestawienia z bylinami cały czas nam pokazujesz, ale takiej typowej bylinówki chyba jeszcze nie było.
To jeżeli w tym roku były byliny to może zimą, lub w przyszłym sezonie coś będziemy mieli szanse zobaczyć
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 23:11, 19 lis 2014

Do góry
Luki napisał(a)
No i prawidłowo decyzja podjęta i prawie zrealizowana, pozostanie tylko posadzić, a nam czekać na przyszłoroczne efekty

Oby efekt był rzeczywiście oczekiwany - trzymaj kciuki!
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 23:09, 19 lis 2014

Do góry
No i prawidłowo decyzja podjęta i prawie zrealizowana, pozostanie tylko posadzić, a nam czekać na przyszłoroczne efekty
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:27, 19 lis 2014

Do góry
Łukasz no nie wiem nic o tym nie słyszałem

Danusiu dziękuje, chyba nie ma osób, które nie lubią pochwał

Mileno sypią się jak szalone, cały w brokacie jestem. Zakupy były zbiorowe i jeszcze troszkę resztek z zeszłego roku zostało.
Jeżeli chodzi Ci o ten szaro biały wianek na krześle to dokładnie jest z korzeni zrobiony, ale nie podjąłbym się zrobienia takiego czegoś samodzielnie. W kwiaciarni u mnie chcą za taki podkład majątek, ale na giełdzie jak zobaczyłem za mniej niż polowe beż żadnego planu zabrałem...czeka na pomysł, będzie u mnie na stole.
Biało-srebrno-czerwone to moje ulubione i najchętniej tylko takie bym robił. Na pewno jutro taki będę robił.

Kasiu bardzo mi miło, wianek na razie ma 3 właścicieli... trwa wojna o niego Lubię taką kolorystykę, jest taka... tradycyjna i najbardziej kojarzy mi się z magią świąt

Gosiuchyba jednak nie

Alka mam sporo do zrobienia, w grudniu 3 uroczystości rodzinne, na święta zjeżdża się cała rodzina... jednym słowem młyn okropny. To też wcześnie zaczynam

Marto dziękuje Pokój bardzo pasuje do moich kokoszkowych upodobań ogrodowych co nie

Iwonko wszystko przyklejam klejem na ciepło z pistoletu... w sumie to nie wiem jak się to fachowo nazywa

Violu kto by mnie chciał
Ozdób jest sporo, ale na szczęście odkryłem giełdę... jak sobie pomyśle jak przepłacałem w kwiaciarniach.

Olu dziękuje ale zrobiłem jeszcze jeden i ten akurat wyszedł brzydki

Ewo dziękuje. Wianki dla siebie, do domu, dla siostry i rodziny, każdy ma jakieś zachcianki. Na choinkę najbardziej się rzucili, ale niestety nie mogę już nigdzie gałązek brzozy znaleźć.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 19:39, 19 lis 2014

Do góry
Co mi tam niech przygotowania ruszą już oficjalnie w końcu kolejna niedziela to już adwent.
Kilka zdjęć pstrykniętych z placu boju Na początku było czysto.

Później już troszkę gorzej, w sumie w rzeczywistości wygląda to o wiele gorzej.

Dotychczasowe efekty... na żywo jakoś bardziej mi się podobają

Wracam do pracy...eh świece się cały jak choinka
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 13:53, 19 lis 2014

Do góry
Luki napisał(a)

Danusiu już biegne

Możesz przylecieć raz jeszcze ?

Jak zrozumiem dokładnie Twoje ustawienia, to potem jeszcze trochę namieszam.

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 13:23, 19 lis 2014

Do góry
Iwonko na dniach najpewniej w okolicy weekendu zrobię zdjęcia jak i co po kolei bo będę robił drugą Zatem możesz się zaopatrzyć już w brzozę, potrzebny będzie drucik florystyczne, neutralny, może być jakikolwiek byle nie zielony, musi być dość giętki wygodny do wiązania. Potrzebne też będą patyki, dokładnie 7-8(ja wykorzystałem leszczynę bo jest giętka bo ścięciu, a po zaschnięciu sztywna) takiej długości jaka Ci będzie odpowiadać, na stelaż. Postaram się w piątek zrobić foto instrukcje

Danusiu już biegne
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 11:54, 19 lis 2014

Do góry
Vivo jak miło Cię gościć u mnie Oczywiście choinka jest do zgapiania, u mnie jeszcze zawitają bombki i inne dekoracje.

Dół po źródełko jest niewielki, wkopałem tam taką misę ok 80-100l (nie pamiętam dokładnie) dostępną w marketach budowlanych, wodę porusza zwykła pompka fontannowa chyba 1500-2000l na godzinę, mogłaby być troszkę mocniejsza, ale nie wiem czy wtedy by zbyt nie chlapała.
Ja na wszelki wypadek by woda wpadał do zbiornika, wkopałem zbiornik troszkę niżej i zrobiłem dodatkowo taki kołnierz z foli położonej na ziemi ze spadkiem do zbiornika. Dzięki temu woda się nie rozchlapuje i nie trzeba co chwile dolewać wody. Wszytko przykryłęm żwirem i jest niewidoczne.

Zbiornik jest wielkości mniej więcej poukładanych kamieni, natomiast folia jest rozłożona pod żwirkiem. Można by wkopać większy zbiornik, ale jak dla mnie jest niepotrzebny.
Przywitanie. 11:02, 19 lis 2014

Do góry
Witamy
Zatem czekamy na ogród.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 23:20, 18 lis 2014

Do góry
Sebek resztę dla rodziny kupie gotowych bo też już mi się nie chce, a gałązek w okolicy już brakło, instruktaż choinki wkleję niebawem, jest szansa, że nie zmienię jednak miejsca zamieszkania

Tuja stoi w tym miejscu już X lat, ale na pewno więcej niż 7 i przetrwała tak zimę 2011/2012. Mam też tuje wyciętą w formie kuli na pniu też od 5 lat w większej donicy i jakąś tuje podobną do Danicy od 3 lat w małej doniczce. Niczym nie zabezpieczam i nawet nigdy specjalnie nie dbałem o ich podlewanie jesienią/zimą.
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 23:04, 18 lis 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Marzenko 4 sezon to ten z 2012 roku ? Oglądałem ostatnio relacje Gardeners World z CHFSh, ale nie ukrywam, że ja mówionego angielskiego to nie rozumiem zbyt wiele i troszkę to irytuje Tak swoją drogą to też marzy mi się takie wyjazd... może kiedyś

Czytając dyskusje na temat kolorów i odcieni róż mam wrażenie, że wchodzę na wyższy poziom rozróżniania kolorów... jak na faceta

Łuki 4 sezon to 2012 w całości na Youtube po polsku. Ale sezon 2014 mozęsz oglądać np z napisami, bedzie łatwiej. I jak się uczyć angielskiego to od najlepszych. Moim podstawowym jezykiem obcym był zawsze niemiecki, co nie zroumiem to sobie dopowiem
Łuki tylko najwyższy poziom facetów (ogrodowiskowy) odróżni karminowy od malinowego
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:03, 18 lis 2014

Do góry
Marzenko 4 sezon to ten z 2012 roku ? Oglądałem ostatnio relacje Gardeners World z CHFSh, ale nie ukrywam, że ja mówionego angielskiego to nie rozumiem zbyt wiele i troszkę to irytuje Tak swoją drogą to też marzy mi się takie wyjazd... może kiedyś

Czytając dyskusje na temat kolorów i odcieni róż mam wrażenie, że wchodzę na wyższy poziom rozróżniania kolorów... jak na faceta
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 18:09, 18 lis 2014

Do góry
Iwnko nic mi nie wiadomo o takiej osobie
Bardzo podziwiam jak ktoś potrafi przez wiele lat mieć i czynnie rozwijać swoje zainteresowanie bądź pasje. Bardzo lubię słuchać śpiewu na żywo
Z winobluszczu wianki też się da, a ja ciągle szukam i chyba też nie będę miał. Mam jeszcze nadzieję, że znajdę gdzieś na płocie i sobie pożyczę kilka gałązek

Ewo tak dokładnie ta giełda, mnie by się też przydało troszkę bliżej mieszkać bo jeszcze kilka rzeczy byłoby mi potrzebnych.

Mileno no a u mnie jak na złość na piaskach rosną te proste badyle, zacznę chyba nosić sekator ze sobą
Gdybym miał takie kupony pewnie też bym się skusił, ale na giełdzie mimo wszystko o wiele taniej. Ozdób na razie pokazywać nie będę bo to dopiero połowa listopada i żeby nie zaczynać zbyt szybko ze świętami W przyszłym tygodniu jednak już coś pokażę.
Czy z winobluszczu się łatwiej robi to nie wiem i chyba się nie dowiem bo nigdzie nie mogę znaleźć
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies