teraz to raczej niewiele bo boje się że sie nie ukorzeni i padnie.
wiesz ze ja jeszcze 2 ml mam w doniczkach???? sadzic to czy zadolować? :/:/;/
ale np kostki moge raczej sadzić, ambrowce mam potwierdzone że dobrze ulokowałam na planie z rodkami mam zagwostkę bo radziłaś przesadzanie max do końca września a mi sie zeszlo trochę :/
generalnie to najwazniejsze jest to że jest plan, troszke poprawek zrobimy i wkońcu wiem co kupować
Łucja cudo co?? mi bardzo podoba sie to że Łukasz dostosował się do tego co juz jest, nie narzucil np przesadzania drzew...jezu wtedy to bym padła na bank
muszę teraz dużo inspirek takiego klimatu obejrzeć, bo po tej pierwszej to ideał
trafiłeś w sedno
wiesz że dopiero jak zobaczyłam inspirkę to zobaczylam twoją wizję
dobra..ale to trzeba więcej kostek zimozielonych strzelić. może mniejsze takie 1/4 moich kwadratów, ok 75x75?
dobra nieznane poznałam i mam takie pytania/sugestie
1- bordowe róże mam z tych wysokich astrid grafin, ascot, munstead tez tam ma być. to dac je na tyły?a przed nimi byliny i przed obwódka?i ta obwodka przechodzila by w kostke pod jabłonką?
2 - jezowki jako drugie a przed nimi berberys ciety w kulki tak? czy wmieszany w jeżówki w dwóch rzedach?
3 - napewno tutaj poprosiłabym Cie o inspirkę. a te zielone obok to kostki tak?
4 - tu mi nie gra ten niebieski i choiny... :/ może cos powtorzyć z innych części?albo te horki pociagnąc aż do altanki a przed nimi jarzmianki, hakone, brunery?
5 - wszysko super
6,8 - tutaj sugerując sie rada Toszki rododendrony bym dała w drugiel linii z ml w plecach. a przed któraś z Twoich propozycji. jesli chodzi o azalie nigdy wcześniej nie myślałam o nich u siebie..nie za dużo gatunków?
7,9 - super
Iwona, Ania no zamurowalo mnie konkretnie a tak serio to jak już odbiore dziewczyny od obcych to potem juz domowe szaleństwo mnie zajmuje na amen. trochę nam sie pozmieniało zawodowo i musze się do nowej rzeczywistości przyzwyczaić
Kasia no niewiem właśnie kiedy sie widzimy, chyba się nie szykuje nic? Renia może Ci kupić tylko uważaj żeby na stacji benzynowej Ci nie zostawiła
Łukasz wow!!!! normalnie zanim przeczytalam to oko mi na rysunek uciekło i od razu banan na buzi od ucha do ucha
zaproponowałes mi dużo roslin, których nie znam więc wygooglam sobie i pewnie wróce jeszcze do tego posta.
a powiedz te wszytskie kompozycje to tak z glowy czy masz może jakieś fotki?
i wiesz to nie jest tak że ja nie lubie obwodek bo po tylu inspirkach które mi Asia podrzuciła to poł ogrodu bym w nich zrobiła ten róg z rózami mogę zakończyć obwodką