Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Miskant - Miscanthus 10:01, 18 paź 2021

Do góry
Helen napisał(a)
Czy ktoś ma może miskanta Herman Mussel? Czy on ma białe kwiatostany?

Zdjęcia z wczoraj. Niezupełnie białe, ale w słońcu

Kupiony bez nazwy. Liście ma delikatniejsze od liści innych miskantów. Wcześniej w oliwkowym kolorze. Czy to może być Ghana?

Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ 09:46, 18 paź 2021

Do góry
Sadzenie mnie czeka. Znów trzeba wziąć dzien wolny .

Działka prawie w Borach Tucholskich 09:46, 18 paź 2021

Do góry

dąb IRTHA

..................................................................................Jarząb Autumn Spire 'Flanrock'

W ogródku Martki 09:37, 18 paź 2021

Do góry
Martka napisał(a)

Elu, prace ogrodowe muszą być wykonane sezon się kurczy. Zakwas to byt bardzo pożyteczny To drzewko, o które pytasz, to klon Shirasawy Aureum, charakterystyczny limonkowy kolor na wiosnę zamienia się w jasną zieleń, a na jesień coś takiego pokazał, miedzianą czerwień. Tu jego forma z maja.

Uwielbiam ten kolor w ogrodzie!
Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 09:36, 18 paź 2021

Do góry
Acer japonicum aconitifolium za jedyne 29,50 EUR - cudny, spory!
3 małe po 9,95 EUR.

Acer palmatum Elegans z plantentuin Esveld za 15 [drożej w porównaniu do innych sklepów, ale nadal rozsądna cena]

oraz 4 Sango Kaku, 3 po 12,50 i jeden za 9,95 . Może i małe, ale one dość szybko rosną. Grunt to żeby zdrowe były.
zastanawiam się czy by im nie wsadzić donic do wody z jakimś fungicydem żeby ograniczyć ryzyko werticilioza i/lub fytoftoroza - to badziewo zabiło mojego poprzedniego Sango Kaku.
W ogródku Martki 09:05, 18 paź 2021

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Bylas u Danusi też myślałam, że podjadę, ale zabrałam się z eM za obwódkę i nie wyrobiłam się ciągle czasu brak. Może w przyszłym roku.

Duże zbiory buraków. Też robię zakwas buraczany trzeba już zacząć pic.
U mnie Buraki to raczej na butwinke bardziej, korzenie to raczej małe

Elu, prace ogrodowe muszą być wykonane sezon się kurczy. Zakwas to byt bardzo pożyteczny To drzewko, o które pytasz, to klon Shirasawy Aureum, charakterystyczny limonkowy kolor na wiosnę zamienia się w jasną zieleń, a na jesień coś takiego pokazał, miedzianą czerwień. Tu jego forma z maja.

W ogródku Martki 08:56, 18 paź 2021

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Ptaszek plus jego tło wzbudza mój zachwyt.
Szałwia lekarska kwitnie piękniej niż te odmianowe rarytasy. Niestety nie powtarza kwitnienia i objętościowo jest trochę za duża na uporządkowane rabaty. Idealnie sprawdza się w nasadzeniach swobodnych.

Haniu, tu gdzie widać cień ("za" przyszłą oranżeria), planuję stworzenie takiego małego dzikiego zakątka, bardziej trawy + krzewy, jak najmniej obsługi. Szałwię tu zmieszczę, to świetny pomysł Latem będzie miała dość dużo słońca.

Przerabianie ogródka pod swój gust 08:44, 18 paź 2021

Do góry
Znowu na wsi 08:43, 18 paź 2021

Do góry
Joku napisał(a)

Ten domek jest poprostu cudowny!
Sałatka pokrzywowa 08:40, 18 paź 2021

Do góry
Mgduska napisał(a)

Bardzo naturalnie ta rabata wyglada, pieknie wszystko ze soba wspolgra.
Zacisze Alicji 08:36, 18 paź 2021

Do góry
Alija napisał(a)
W końcu zakwitła, strasznie późno...

Pozno ale cudna jest.U siebie tez mam, ale kwitla juz 3 tygodnie temu.Tylko 3 kwiatuszkami, bo mloda jeszcze.
Podkrakowska wieś, foliak, kury i my :) 08:23, 18 paź 2021

Do góry
Szersza perspektywa u mnie nadal niezadawalająca, plus muszę to wszystko jakoś przeorganizować lub może żywopłoty zacząć sadzić, żeby trochę całość ogarnąć??
Docelowo jeszzce duży tunel foliowy mi się marzy haha ale to wtedy jak będę na emeryturze (jeśli jeszzce tu bedziemy mieszkać) i będę miała więcej czasu żeby latać podlewać i doglądać. Albo automatykę zamontujemy? Zobaczymy w przyszłym roku.
Póki co wiosną trawy mam do przesadzania/rozsadzania. W szpalerze z limkami mam miskanty które stamtąd wysadzę i dosadzę więcej limek. Kwadrat z grillem i ławką pinikową chcę zamknąć przed wzrokiem sąsiada jeszcze jedną linią miskantów. I może więcej wiatrochronów z nich posadzę. Tak żeby po wejściu na działkę wzrok nie od razu ogarniał całość...

Tajlandia też mi się marzy ale póki co nawet się nie próbuje otwierać, a wyspy i 5 gwiazdkowe hotele mnie nie interesują. Obserwuję Zanzibar (można lot czarterowy w rozsądnej cenie złapać), no i nie wymagają szczepienia (a młodej póki co nie szczepię).
No i zimą zawsze można dużo taniej polecień na Kanary lub do Egiptu gdzie jednak nic mnie już nie zaskoczy (prócz może cen -wycieczek i w restauracjach - haha). Też powinnam odkładać na budowę... ale póki co to wszystko tak się wlecze że mi się powoli odechciewa Z drugiej strony te parę tysięcy złotych dużej różnicy nie zrobi...

do tego apartament za naprawdę małe pieniądze, jedzenie to samo, i wakacje na drugiej półkuli tańsze niż w PL

No nic, zobaczymy Parocję obejrzę po pracy

pozdrawiam!
Przerabianie ogródka pod swój gust 08:22, 18 paź 2021

Do góry
Juz dawno nie bylo jesienia tak sucho.Mam nadzieje, ze popada przed zima, bo inaczej podlewac bede musiala.
Czorcik rosnie i nie lobuzuje bardzo kochany jest.W ogrodzie narazie niczego nie niszczy i akceptuje, ze nie wolno wchodzic na rabaty.

Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 08:20, 18 paź 2021

Do góry
Basilikum napisał(a)
A dzis bylismy w Pradze

Jak daleko od was do Pragi?Od nas niecale 2 godziny ale do tej prawdziwej
W moim małym ogródeczku - Dorota 08:19, 18 paź 2021

Do góry
Dorota321 napisał(a)

Co to za cudo?
Duże pole do popisu 08:15, 18 paź 2021

Do góry
I na koniec przebarwione hortensje z kocimiętką i rozplenicą, która nie zdążyła zakwitnąć.

Pozdrawiam serdecznie zaglądających Nie mam czasu niestety u Was być aktywna, ale lubię zaglądać, jeśli jest chwilka.

Duże pole do popisu 08:08, 18 paź 2021

Do góry
I miskanty Silberfeder. One dość szybko zakwitają (wrzesień). Obecnie mają z 2,5metra. Tutaj obok siebie dwa miskanty.

Duże pole do popisu 08:03, 18 paź 2021

Do góry
Pięknie przebarwiają się jeszcze lilaki Meyera Palibin/y. U mnie jeszcze maleństwa, ale to świetne krzewy, zupełnie niewymagające, a cieszą i późną wiosną, i jesienią. Do tego te na nóżkach zakwitły powtórnie także w sierpniu, ale tylko pojedyncze kwiatki.

Duże pole do popisu 07:58, 18 paź 2021

Do góry
I jeszcze liście Kiku z bliska.

Duże pole do popisu 07:57, 18 paź 2021

Do góry
Bardzo zadziwiła mnie też wiśnia Kiku Shidare Zakura. Nie spodziwałam się takich pięknych jesiennych kolorów.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies