Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród ciągłych zmian. 23:38, 29 lis 2021

Do góry
Wollerton Old Hall

Ashram

Miss Fine

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 23:22, 29 lis 2021

Do góry
Agania napisał(a)

Małe kotki to diabły tasmańskie, ale słodziaki, przy nich się odstresowuję

Wiosną zaplanowane prace remontowe przy strefie basenowej i warzywnej.
Powrócą mam nadzieje na lepsze, jak fundusz pozwoli
Teraz czas na moje leczenie.
Moje zdrowie w moich rękach, dostałam skierowanie na hospitalizację w szpitalu,
bo wyniki złe, wylew w prawym oku był, bóle głowy męczą dalej a pierwsza antybiotykoterapia nie pomogła,
15 listopada szpital mnie odpulił, ale jak wyszłam drzwiami
to weszłam oknem i dostałam termin w szpitalu.
Jestem znowu na antybiotyku.
1 grudnia na neurologii rozpoczynam drugi etap leczenia, czekają mnie dalsze badania i infuzja dożylna.
Irenko zdróweczka życzę i macham

Agatko, dużo zdrowia życzę.
Kotki zachwycające,
prace imponujące
Ogród ciągłych zmian. 22:57, 29 lis 2021

Do góry
Chippendale

Bredeimeier

Foxy Flower Circus

Wollerton Old Hall
Przerwa na kawę... 22:46, 29 lis 2021

Do góry
Magleska napisał(a)
piękne ozdoby
ja dopiero zaczynam -jak narazie mam ubraną choinkę
tym razem bajkowo-kolorowa -zachwycamy się z córą -bo przez ostatnie 4 sezony miałyśmy białą z domieszką srebra ,a teraz na bogato

zaczęłyśmy też wioskę świąteczną ....jeszcze nie skończona .....

Na jakim podkładzie robisz wianki ?
Madzia, różnie. W większości wiklinowe lub z gałązek winorośli. Robię też na styropianie. Nie lubię tylko na drucie robić.

Wioskę? Czyżbyśmy miały podobne klimaty w głowie...

Dziś biegałam po Pepcach w poszukiwaniu domków i choinek. Udało się. To część z łupów
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 22:45, 29 lis 2021

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Trzymam kciuki za skuteczne leczenie. Kociaki mają fajne lamparcie cętki Korytowaliście pod kostkę i podbudowę czy tak jak było i kamień wysypany? Fajnie będzie na bank, czyli do strefy warzywnej nowa ścieżka, super, będzie wygoda Musiałaś jakieś rośliny ewakuować na czas robót czy się mieszczą bez przesadzanek?

Cętkowane maluchy już są dla mnie terapią
Sylwuś zadajesz mi trudne pytania, spróbuję ci odpowiedzieć więc tak… pod wiatą wybrali kamyczek co był i glinę czyli korytowali.
Droga podjazdowa miała idealną podbudowę pod kostkę.
Do warzywnika będzie nowa ścieżka i odwodnienie, tutaj dużo gruzowiska i korzeni z brzóz wyharatali.
Moja koncepcja i zasłonięcie okropnie brzydkiej, niskiej, sypiącej się podmurówki od sąsiada przy siatce
może zilustruję, zostały mi jeszcze dwa zdjęcia

Ogród ciągłych zmian. 22:11, 29 lis 2021

Do góry
Astronomia

Geoff Hamilton

Pomponella

Novalis

Escimo

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 22:06, 29 lis 2021

Do góry
kasiek napisał(a)
Woooo no jak Agania os robi to będzie szał ciał! Trzymam kciuki i będę zaglądać bo uwielbiam roboty i zmiany, zwłaszcza w Twoim wydaniu Na razie droga i pierwsza kostka wyglądają bardzo dobrze, dręcz fotkami ile możesz

Kasieńko w końcu drgnęło, ekipa mocna 5 ciu chłopa ha,ha i sprzęt
Każda zmiana czy to w domu czy w ogrodzie to nic innego jak spełniające się marzenia i cel, który znowu rodzi nowe pomysły.
W końcu podjazd, chociaż tej szutrowej drogi będzie mi brakowało… najważniejsze że eM nie będzie już musiał dymać taczkami i uzupełniać drogi podjazdowej wypłukiwanej po każdej ulewie.
Z dzisiaj, widać nawet trochę śniegu

Fotek na razie nie będzie muszę Leszka uprosić o pstryki
Ogród ciągłych zmian. 21:53, 29 lis 2021

Do góry
Kronprinsesse Mary

Afrodyta

Angela

Charlotte

Lichfield Angel
Ogród ciągłych zmian. 21:33, 29 lis 2021

Do góry
Himmelsauge

Luis Odier

Rapsody in Blue

Cardinal de Richelieu

Jacques Cartier
Ogród ciągłych zmian. 21:20, 29 lis 2021

Do góry
Parole

Gertrude Jekyll

Souvenir du Dr Jamain

Constance Spry

Constance i Himmelsauge

Zacisze Alicji 21:05, 29 lis 2021

Do góry
Dziś spadł pierwszy śnieg, a to już ostatnie kolorki w ogrodzie.

Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 21:05, 29 lis 2021

Do góry
Pomysł na zestawienie zgapiłam od antracyt tyle, że moje zestawienie nie jest tak ładnie i równiutko zrobione jak jej. No ale ja mam nazwy haha. coś za coś .

Zestaw kolorystyczny moich dalii.
Brakuje mi w nich:
- beżowo-brzoskwiniowego
- pomponów mniejszych i większych
- prawie czarnego/bordowego
- bieli bo fleurel marnie kwitnie. Piękny kwiat, ale krótko kwitł
i jeszcze paru kolorów. Jednak łatwiej bukiety robić z kwiatów średniej wielkości. Dinner plate piękne, ale cięższe w układaniu w bukiety.
Na zdjęciach, w większości moich, nie widać niuansów kolorów, ale co tam. Widać, że dominuje róż.

Zestawu chciejstw nie robię bo póki co lista jest za długa, na pewno wszystkiego nie będę mogła kupić.

Niedługo trzeba będzie zmienić temat na dekoracje świąteczne, pierniki i takie tam. Troche radości dla dzieci.
Ogród ciągłych zmian. 20:56, 29 lis 2021

Do góry
Sibelius

Bakavu

Burgundy Ice

Dinky

Fortuna
Pszczelarnia 20:48, 29 lis 2021

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Uzupełniając, liście dębowe, orzecha potrzebują więcej czasu. Brzozowe, z lipy,z akacji, buka, modrzewiowe, nawet platana - im wystarczy rok. Muszą mieć dobrą wilgotność w tych workach. Worki najlepsze są czarne i duże. Moje z jakiegoś materiału naturalnego też się rozłożyły, bardzo szybko.

To z wczoraj, dziś już nas totalnie zasypało.

Magicznie

Śniłaś mi się w nocy, robiłyśmy nową rabatę zasypując ją masą kompostu z obornikiem i mieszając wszystko z myślą, że jak przez kilka lat tak zrobimy to będzie cudowna ziemia, nawet zapach tej ziemi we śnie czułam
Ogród ciągłych zmian. 20:29, 29 lis 2021

Do góry
Falstaff

Charles Darwin

Queen of Sweden

Heidi Klum

Pashmina

Ogród ciągłych zmian. 20:16, 29 lis 2021

Do góry
Wspomniałam o różach więc wstawię trochę zdjęć. Nie są imponujące ale kocham je i nie potrafię pozbyć się żadnej , nawet tej ledwo zipiącej. Kilka planuję na wiosnę przesadzić do donic.

Chippendale Gold. Trzy różne kwiaty na jednym krzaczku.

First lady

Eden Rose

Lacre

Wedgwood Roses

Pszczelarnia 19:59, 29 lis 2021

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Jabłuszkowa kurtyna wygląda wspaniale, gratuluję, wiem co to prowadzenie na wysokości, wiązanie i przycinanie dwa razy w roku Dzięki za przegląd jabłonek, jednak to chyba ciągle nie ta której szukam.
Czy rozpięta kurtynowo 'Red Sentinel' ma najdrobniejsze owoce wśród twoich jabłonek? Bo te moje miały niewielkie owoce.
Widziałam tydzień temu na Bulwarze Nadmorskim w Gdyni nasadzenia jabłoni ozdobnych. Coś ze cztery odmiany, o żółtych owocach, o dużych karminowych i o niewielkich cynobrowych, wprost oblepiających gałęzie. Późnojesienne cudo Nie miałam czym fotek zrobić!
Szukam, może to właśnie 'Red Sentinel', może 'Professor Sprenger'?
Ktoś projektuje miejskie nasadzenia, gdzie można pytać?
A 'Red Jade'? Nie pokazałaś.
Ogród ciągłych zmian. 19:47, 29 lis 2021

Do góry
Magda zmieniam coś co roku .Przez 10 lat zbierałam rośliny i wsadzałam tam gdzie było miejsce. Nadszedł czas żeby to wszystko uporządkować. Przyszedł czas na róże poupychane w każdą wolną dziurę, ledwo zipiące, cierpiące na czarną plamistość . mam ich ok 80 i chcę większość przesadzić na najbardziej nasłonecznioną rabatę. Czyli znika wszystko z rabaty na wprost za oczkiem

Na wiosną planuję też postawić małą szklarenke i zrobić podwyższone rabaty na warzywa więc czeka mnie przesadzenie wszystkich krzewów owocowych 3 letnią jabłonkę i gruszkę. Szklarnia stanie na rabacie na wprost, są tam borówki i porzeczki i jabłonka prowadzona na stelażu.

Żeby zrobić miejsce na krzewy muszę przesadzić 4 ogromne miskanty i kilka róż...

Ta rabata już została przekopana. Bardzo mi jej szkoda. Spróbuję ją odtworzyć gdzie indziej.

Miałam zacząć już tej wiosny ale ziemia nie przyjechała na czas.

Podwójna natura bliźniaka w ogrodzie... 19:41, 29 lis 2021

Do góry
Judith napisał(a)

Miałam taką samą wizję . I taki mam pomysł: zrobić barierkę przez środek rabaty biegnącej wzdłuż murku. Wówczas rosliny bedą ja zasłaniać i od strony domu i od strony dołu, a będzie i będzie spełniać swoją funkcję. Co myślisz?

Tam gdzie rabaty nie będzie problemu choć przyznam że pomysł fajny z ukryta barierka. Rojodziejowa tez ma murki i nie skarzyla sie na spadajace dzieci U mnie problem jest tylko na końcu ścieżki. Tu tak na szybko naszkicowalam. Tam gdzie wykrzyknik z pytajnikiem .....

Ogród z uśmiechem 19:24, 29 lis 2021

Do góry
jolanka napisał(a)

Pięknie uchwycony gość, czy fotka z okna?
Wiem, że masz super sprzęcior, ale nie wiem czy aż tak głodna tak blisko podeszła do człowieka.
Wykadrowałaś mistrzowsko, gratuluję ujęcia

Sypnęło śniegiem u Was, u nas dzisiaj lekko popruszyło, prace brukarskie trwają bramę mamy otwartą
to sarny też przychodzą na resztki ze skrzynek warzywnych

Pozdrawiam Jolciu dzięki za dobre słowa wsparcia
Buziak
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies