Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną

Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną

MartaCho 06:35, 31 maj 2022

Judith napisał(a)

Hej, no przecież czwórka z przodu nie jest wymagana!

No ja nie wiem, czy bez czwórki z przodu to już pełnoletniość?

U mnie cztery z przodu i cztery z tyłu- wpisuję się też na listę chętnych
olciamanolcia 07:39, 31 maj 2022

LIDKA napisał(a)

Super. Coś się zmienia w naszym kraju. Coraz ładniej w różnych obiektach państwowych i prywatnych firmach. Nawet na strefie przemysłowej widze poobsadzane nowoczesnie firmy. W ZG jest taka jedna z trawiastym ogrodem.

To prawda-tylko u mnie w mieście tradycyjne miejskie rabaty. Rabart trawiastych brak-jedna jest przy Wall Street ( same banki przy tejże ulicy stad nazwa)a reszta to wiadomo.
W małej miejscowości Sztum tam dopiero są rabaty ! Trawiasto-jeżówkowo hortensjowe. Przy chodnikach ciągną się łany lawend, pojedyncze juki, Fantastycznie to wygląda.
tulucy 07:58, 31 maj 2022

U mnie też dużo więcej fajnych rabat. I krzewy. I drzewa. Choć z tymi to chyba nie pomyśleli, bo sadzili dość wysoko jednak rosnące graby czy grusze kolumnowe pod liniami telkom czy energetyki. Ale poza tym jest dobrze, rzędy palibinów, róż okrywowych, forsycji, rokitnika wzdłuż ulic, kanzanów, jarzębów. U mnie na ulicy robinie kuliste, miłorzęby, głogi szczepione. Pod szkolą na osiedlu są pasami nasadzone liliowce, cisy, hortensje, pęcherznice, funkie, bzy aurea.
Rojodziejowa 20:00, 31 maj 2022

Te obsadzenia przy przedszkolu podobają mi się najbardziej spośród tych okolicznych. Reszta niby nie jest zła, ale taka jakby to powiedzieć... po staremu...
No jednak sporo zależy od tego, kto w danej miejscowości projektuje zieleń miejską.
Sporo projektantów ma taki swój utarty styl.

No to nam się powoli ładna ekipa zbiera na wyjazd

Rok szkolny ma się ku końcowi i czasu jakby mniej na grzebanie. Ech teskno mi do tego Staram się nadrabiać wątki. Zazdraszczam wszystkim po kolei, bo wszędzie tak bujnie... u mnie jakoś nie bardzo. Pochmurnie mocno, a bez deszczu - no ni w d... ni w głowę.

anuska2507 20:37, 31 maj 2022

MartaCho napisał(a)

No ja nie wiem, czy bez czwórki z przodu to już pełnoletniość?

U mnie cztery z przodu i cztery z tyłu- wpisuję się też na listę chętnych

Ja bez czwórki z przodu, to chyba powinnam się do Was zwracać: "psze pani"
Rojodziejowa 22:08, 31 maj 2022

anuska2507 napisał(a)

Ja bez czwórki z przodu, to chyba powinnam się do Was zwracać: "psze pani"

Oj tam oj tam. Byle by 1 z przodu nie było
Judith 23:00, 31 maj 2022

Rojodziejowa napisał(a)

Oj tam oj tam. Byle by 1 z przodu nie było

No nie wiem...
Przyznam szczerze, ze trudno mi ostatnio o intelektualne podniety, a takowych doświadczyłam czas jakiś temu w rozmowie z 17-letnią siostrzenicą męża... Świeżość, brak zadęcia, ciekawe, ważne pytania, poszukiwanie sensu, otwartość... Wspaniałe i dawno nie odczuwane doświadczenie.
Rojodziejowa 23:12, 31 maj 2022

No tu prawdopodobnie pomyłki kolorystycznej już nie będzie, ale kto wie, kto wie…
Rojodziejowa 23:17, 31 maj 2022

Judith napisał(a)

No nie wiem...
Przyznam szczerze, ze trudno mi ostatnio o intelektualne podniety, a takowych doświadczyłam czas jakiś temu w rozmowie z 17-letnią siostrzenicą męża... Świeżość, brak zadęcia, ciekawe, ważne pytania, poszukiwanie sensu, otwartość... Wspaniałe i dawno nie odczuwane doświadczenie.

Tak jak i w przypadku starszych - z jednym pogadasz, a z drugim nie. To nie tylko/ nie zawsze kwestia wieku.

Bardziej chodziło mi tak pół żartem o to „prze pani” z 1 z przodu

Agatorek 23:58, 31 maj 2022

Rojodziejowa napisał(a)
No tu prawdopodobnie pomyłki kolorystycznej już nie będzie, ale kto wie, kto wie…

To piwonia?
Piękna ta śnieżna kula

Fajne plany na wyjazd! Muszę przemyśleć, ale mogłoby być ciekawie. 4 z przodu już mam, od zeszłego roku .