i znów nie wiem który widoczek jest najpiękniejszy!!
Mówisz, że werbenę gigantusa będę mieć gratis za rok? tylko jeśli one już kiełkują, to jak one zimę przetrwają?
Super że hortki już Ci się wybarwiają!
Nic tylko z kawką polatać po ogrodzie, krzesełka kinowe przecież masz a tu widoki jak w kinie!
moje stipy w kulkach bukszpanowych też się kładą i mnie to wkurza grrrr.
Kasiu Robaczku jak dobrze, ze napisałaś o różach z gołym korzeniem, jaka ja naiwna... myślałam że te doniczkowe to prima sort...
Dokładnie tak samo myślalam.....
A stipy widocznie trzeba wycinać wiosną lub odmladzać
No to okazuje się, że się zobaczyłyśmy...
Wróciłam z pracy i chwyciłam za nożyce...
Słyszę podjeżdża samochód i zwalnia...myślałam, że goście lub klieci
dlatego podniosłam głowę...
Jak odjeżdżałaś...uśmiechnęłam się w duchu bo też tak robię...
Podobna do mnie...pomyślałam
Dziękuję Ci bardzo za miłe słowa....
Cieszą ogromnie i mobilizują
Pozdrawiam serdecznie i za pewne do zobaczenia
ha a ja też się uśmiecham i myślę ależ cudny przypadek, niesamowite
ten rh rośnie duży, a po wizycie u Bogdzi wiem co mówię chyba nic bym nie sadziła pomiędzy rh a hortką, ale ta jedna jest taka samotna ja bym dosadził z kolei hortki w prawą w stronę varelek. To drzewko fajnie byłoby okolone białymi kwiatami.
widzisz ile osób tyle opini
Właśnie wiem, że one dość sporych rozmiarów lubią być i wcale tak wolno nie rosną. A u mnie już są dość spore wsadzone.
Ano, dlatego pytałam właśnie o szerokość Twojej rabaty, bo też mi się taka (w moim rodzimym języku) nudlowata wydała. Tam mam ok. 100cm, więc hortka by weszła. I zaś dylemat, czy za hortką w prawo, gdzie znienawidzone żurawki, pasują róże okrywowe???
Odkryłam fajną sprawę. Oglądanie ogrodu nocą. Widać, gdzie brakuje białych plam dla rozjaśnienia ogrodu. Właśnie wejście ścieżki w rabaty, przy żurawkach, tam jest ciemno!
Obwódka bukszpanowa po prostu brzytwa - nawet Anglicy tak pociętych nie mają
No i te hortensje! Moje są daleeeko w tyle jeśli chodzi o kwitnienie...
nic nie mów, wczoraj ją cięłam a że zrobiło się już ciemno to przystrzygłam ją do zakola, resztę miałam ciąć dzisiaj po pracy, ale jak wróciłam to padało, zatem tak jak powiedziałam wcześniej bukszpany tnę na raty
ten rh rośnie duży, a po wizycie u Bogdzi wiem co mówię chyba nic bym nie sadziła pomiędzy rh a hortką, ale ta jedna jest taka samotna ja bym dosadził z kolei hortki w prawą w stronę varelek. To drzewko fajnie byłoby okolone białymi kwiatami.
widzisz ile osób tyle opini
wpadam z rewizytą i mówię wow!!! ale fajny domek, fajna kosteczka, super płotek, fajny gospodarczy i plac zabaw, idę czytac dalej ale musiałam odrazu napisać pierwsze przemyślunki