Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :)

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :)

Syla 22:33, 23 lip 2014

malkul napisał(a)

Najchętniej to Takie:

\

Masz zdolnego męża to może takie cudo wyrzeźbi ???? o swoich się wypowiedziałam u siebie ... ma je również Gabi ....
Syla 22:36, 23 lip 2014

malkul napisał(a)
Syla to Rozplenica japońska - Pennisetum alopecuroides

hmmm podejrzewałam ale coś mi na rozplenicę nie pasowało ... dzięki
Jagodaa 22:45, 23 lip 2014

agniecha973 napisał(a)
Też miałam napisać, że sama konstrukcja prosta jak budowa cepa

i ja też, bo przecież podobną konstrukcję macie przy palenisku. I jeszcze mogłabyś sobie proszkowo (czy jakoś tam) pomalować na wymarzony, idealny kolor .
ewalm 23:18, 23 lip 2014

Gosiu, ja rzadko zaglądam a jeszcze rzadziej piszę - ale teraz no to trzeba - pieknie jest Cofnełam się do zdjęć i warto było
Super!I brawo za wykonawstwo własnoręczne.

(Marta - piękny projekt )
Madzenka 10:44, 24 lip 2014

ana_art napisał(a)

ale wiesz że ja nic złego nie miałam na myśli????
byłam kłosownico zachwycona na początku jak ja pokazywałaś, ale teraz nieeee. nie wiem co mogłabym Ci doradzić... mam hakone i fakt nie przyrasta w takim szalonym tempie jak kłosownica ale nie jest z nią najgorzej. Nie wiem czy widziałaś rozplenicę tę najmniejszą (umknęłam mi nazwa) ona jest taka delikatna i niezbyt wysoka. U mnie zimuję i ładnie się rozrasta.
Zobacz wiele osob zachwycało się tą Twoją kłosówką może to tylko moje zdanie na jej temat... chociaż z drugiej strony wszyscy zachwycali się tojeścią ciemno purpurową , a Danusia ostatnio powiedziała że jej już nie zachwyca bo zbyt mało efektownie kwitnie... ile ludziów tyle opini...

Rozplenica lilltle buny i boy (chyba róznią się szerokością listków... Próbuję zidentyfikować, ktora jest która bo mam obie) jest piekna. Takie sterczące jeżyki. Ma jednak podstawową i zasadniczą wade.... Startuje najpózniej ze wszystkich traw... I wnerwia mnie to strasznie. Lubi też wymarznąć lub wygnić w śroku i bywa w kawalku łysa.....

Ja chyba najbardziej lubię carex frosted curls. Nie trzeba jej golić na łyso wiosną, wystraczy dobrze wyczesać i przystrzyc i jest piekna prez caly rok.
Hakone.... Hm testuję drugi rok i coś mnie nie lubi... A teaz jeszcze testuję dwie seslerie.

A u Ciebie Gosiu w miejscu klosownicy byłaby piekny carex morrowi, zimozielony przez cały rok - gdybyś sie zdecydowała wymienić....

I idę czyać dalej bo mi mignęly piekne mebelki.

Ps. Jak znajdziesz material na pergolę to daj cynk, podłączę sie do zamówienia !!!
malkul 10:45, 24 lip 2014

Dziewczynki- jak wy nas dobrze znacie . Jesteście WIELKIE

Fotel już stoi wyspawany reszta się spawa właśnie.
Apropo poduch- lecę do Juzi ona ostatnio szyła, popytam co i jak.

Ewalm
- dziękuję bardzo, co do projektu to zgadzam się w 100%.

Syla- dzięki za opinie o komplecie ratanowym. Znajomi znajomych maja i też chwalą że jest mega wygodny!

Jagódko
- no właśnie to problem O.
Klosonicę jaki i inne zawsze można wymienić na „lepszy model”.

Agniecha
-ja ciągle się waham z tym berberysem GC, on mi się podoba i byłby idealny w funkcjii jaką ma u mnie spełnić tylko mam jeden dylemat: mianowicie mam tam pas szeroki na ok. 1,30m-1,50m a obok droga utwardzona , i boję się że ten berberys GC tak się szeroko rozrośnie ze wylezie na drogę a wtedy sąsiedzi mnie ukamienują bo nasza droga i tak jest już wąska.
I oto mój etyczny dylemat.

Beatko-dziś również całuski dla ciebie ślę. Nadrabiam zaległości
Madzenka 10:47, 24 lip 2014

A ja ci miałam linka z takimi meblami za 20 tys.... Wysłać...... Niech M zawodowo się zajmie spawaniem to kupie takie meble...a gdzie skombinujesz materace?
malkul 10:50, 24 lip 2014

Marzen- carex morrowi - no własnie oblukałam i w sumei to bardzo fajny pokrój jednak ma jedną wade dal mnie - jest pstrokata wkurza mnei w niej ten białoobrzezny pasek. nie ma takiech ale całych zielonych?

ps. na razie nie szukam materiału bo powstaje inna "ładna rzecz" , ale u nas to tak juz jest, mamy trochę nie po kolei we łbie. ale trza z tym zyć.
malkul 10:53, 24 lip 2014

Marzena2007 napisał(a)
A ja ci miałam linka z takimi meblami za 20 tys.... Wysłać...... Niech M zawodowo się zajmie spawaniem to kupie takie meble...a gdzie skombinujesz materace?

hahahah na taki to mnie nie stać
ale możesz pokazać, tzn, pokaz koniecznie
ten "nasz w sieci za 13 tys. chodzi.

materace : kupimy gąbkę (juz namierzona), znajdziemy teściową , która umie szyć i kroić ( już mam taka od 10 lat), musze tylko namierzyc materiał na to.

jak będzie u nas bida to może faktycznie będziemy robic eksluzywne meble, lampy drapaki, altanym donice itp, itd.
Jagodaa 10:59, 24 lip 2014

Mnie w carexach morrowi wkurza czyszczenie po zimie, strasznie czasochłonne i dlatego pomysł na duże połacie tej trawy upadł.

Na marginesie cała zielona jest np. Green Dance.