Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "anna_t"

Ogród z pergolą 09:28, 03 paź 2016

Do góry
Makusia napisał(a)
Ja pierdziu...glebogryzarki Cwaniaczki macie!
Ja mam tylko szpadel, czego efektem wspaniałym jest łokieć tenisisty mój

Marta ja z wypożyczalni brałam gdy M szykowal teren pod trawnik. bral najwieksza jaka była podobno wogóle największa jaka jest ale widać że Ania ma jeszcze większą bo tamta to na bank obornika by na szpadel nie wkopała.

ja po moich urazach kręgosłupa już się za szpadel nie biorę. tylko na różance sama moge kopac bo tak przerobiona mięciutka ziemia. na calej reszcie paszczysto-gliniasta - ma-sa-kra! nawet M umęczony

Ogród z pergolą 09:24, 03 paź 2016

Do góry
Filemon24 napisał(a)

tak ja już w poprzedniej edycji wypatrzyłam ten szpaler super hortki wyglądają w takiej masie

noooo muszę tak mieć!
Ogród z pergolą 09:23, 03 paź 2016

Do góry
UrsaMaior napisał(a)

Mojego też szlag trafia jak słyszy o przesadzaniu Już mu nawet nie mówię, działam sama, a jak nie mogę to wołam brać ukraińską, oni nie marudzą;D

hahaha brać ukraińska ja mam takiego pana co tak sobie dorabia. to własnie z nim te rodki sadziłam, zdziwiony byl że ja co do centymetra roślny wsadzam.. i chyba ta współpraca przyniosła mi pecha
Ogród z pergolą 09:19, 03 paź 2016

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Jesli będziesz opryskiwac to pamiętaj rozwodnic wg instrukcji na butelce.

wiem Bożenko dziękuje...dzisiaj jak na zlość pada :/
czekałam bardzo na ten deszcz bo M pojechal po yare żeby trawnik trochę sypnąc bo przecież straszy..a teraz wolałabym żeby nie padało bo nie opryskam rodków i mi padną
ale ja dupa wołowa jestem :/
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 09:16, 03 paź 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Zawitka u mnie hortensje bardzo późno zakwitły i do tego jak widać nawet na jednym krzewie zrobiły to nierówno

Aniu nie ja brałem te sadzonki 50-60cm po 6zł, a te mniejsze chyba Renia brała jesienią zeszłego roku. Sadzenie jesienne jest o tyle lepsze, że rośliny wiosną są już ukorzenione i nie trzeba tak pilnować się z podlewaniem jak w przypadku sadzenia wiosennego, a podlewać trzeba mocno i dokładnie (oczywiście od pogody zależy) Wiosną bezpieczniej jeżeli chodzi o możliwość przemarznięcia, ale cis to raczej nie ma prawa zmarznąć tym bardziej jak posadzisz do połowy października.

a powiedz na jaką wysokość planujesz go prowadzić?
to zamówię teraz
Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 08:53, 03 paź 2016

Do góry
Toszka napisał(a)
na pierwszym planie masz kule z buksa i cisa. A jak chcesz kostki to przytnij

nie chodzi mi o ten płaski blok wokół ciurkadelka. bo chyba takie cos bym u siebie tez widziala. to cis repens czy bukszpan?
Ogród z pergolą 08:02, 03 paź 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

ogladasz Voice of Poland?? widziałaś ten szpaler hortek?? był w materiale o tej lasce w czerwonych włosach. M oczywiście wypatrzył i "widziałaś, widziałas?? !!"
wiesz mam qpe to ją wykorzystam, ja mam naprawdę kiepską ziemię

tak ja już w poprzedniej edycji wypatrzyłam ten szpaler super hortki wyglądają w takiej masie
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 23:06, 02 paź 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

dokładnie ale żeby kogoś polubić to trzeba najpierw chcieć go poznać

Ania ale Ty chyba nie możesz narzekać na brak doradców?
W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy... 22:18, 02 paź 2016

Do góry
Milka napisał(a)
Eeee tam miód, prawda u mnie rutewki ciężko sobie radziły, dopiero teraz dołem puszczają, kwitły słabo, może za rok, bo one świeżonki.
Moje też w tym roku posadzone. W takim razie za rok obie czekamy na miliony kuleczek

anna_t napisał(a)

to pumillo? pokazalabys szerszy kadr jak to poukładałaś? lubię Twoje kompozycje
To właściwie nie jest poukładane, tylko porozrzucane Nie miałam tam żadnego konkretnego planu. Sadziłam tak aby w następnych sezonach podrośnięte rośliny zatarły granice między korą a żwirem. Teraz to wygląda zbyt geometrycznie, a tak nie powinno być Zwłaszcza, że są tam już kostki z cisa.
I tak, to pumilio. Obok hakone, liriope, carexy...

leon60 napisał(a)
pięknie z każdej strony i grujeczniki śliczniusie
Ola, dziękuję! Grujecznikami jestem oczarowana Te małe okrągłe listeczki jak monety

beata_m napisał(a)
ooooooooooo widzisz a mi się wielopniowe jakieś przy tarasie marzy!!!!!!!!!! Marta piękne grujeczniki, piękne kadry! Sporo podziałałaś, tu kamyczek tam kora, i miskanty w prostokącie
Właśnie nie mogę się doczekać jak kora nie będzie się już wyróżniała na tle kamyczka
Buziaki Beatka i dziękuję!

klaudia10140 napisał(a)
piekne rosliny zapraszam do mnie
Dzięki!

beta napisał(a)
Marta...cudnie babo masz☺☺☺☺naprawdę jest na co popatrzeć i oko nacieszyć. ..nietuzinkowo i ciekawie ☺
Całuję Cię, babo!

polinka napisał(a)

Marta, po takich widokach już nigdy Ci nie uwierzę, że możesz mieć brzydko!
Tworzysz zjawiskowy ogród, który przyciąga wzrok na dłużej i powoduje zozdziawienie paszczy
Poli, kochana jesteś! Nawet nie wiesz jak takie słowa dają kopa do działania. Buziak!

kamila66 napisał(a)
Wróciłam
Pięknie Wszystko wygląda Mimo tego, że masz już dość gęsto na rabatach, jest ład i porządek, może to zasługa geometryczności
Mój eM mówi, że jestem nienormalna, bo ja zawsze z poziomicą i miarką w ogrodzie No i pewnie ma rację...

bdan napisał(a)
Marta odnośnie palikowania umberk. Tak jak pisałam, było to w czasach mojej całkowitej ciemnoty, małżonek stwierdził, że nie trzeba, więc nie palikowaliśmy. Nie byłam jeszcze wtedy na ogrodowisku, zebym tysiące postów i zapytań o te paliki napisała
Nie złamały sie, dzisiaj mają dosyć grube pieńki.
Ale platany już mam opalikowane i nie wiadomo jak długo je w strachu opalikowane zostawię
Bardzo ładnie i prosto urosły Twoje umbry. U mnie strasznie duje, wolę nie ryzykować bez palików
Ogród z pergolą 20:26, 02 paź 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
oby tylko zime przetrwały. ja wiedziałam że będę je przesadzać bo mam je na froncie a tam mam juz inny plan nasadzeń.
i teraz juz wiem ze jak tylko przezyja to im życie umile...tylko pliss rodki przeżyjcie!!!
M będzie niepocieszony że znowu cos nowego ma kopać :/ chryste juz sie boję...chyba go najpierw uchlam...i mus zrobić tak żeby to on na ich przesadzenie wpadł

Mojego też szlag trafia jak słyszy o przesadzaniu Już mu nawet nie mówię, działam sama, a jak nie mogę to wołam brać ukraińską, oni nie marudzą;D
Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 20:24, 02 paź 2016

Do góry
Iwona ja mimo okularów ślepa jestem..(czyt.: nie znam się) pod lustrem to cisy?
Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 20:19, 02 paź 2016

Do góry
a już myślałam że coś ze swojego ogrodu pokażesz
Ogród z pergolą 20:17, 02 paź 2016

Do góry
oby tylko zime przetrwały. ja wiedziałam że będę je przesadzać bo mam je na froncie a tam mam juz inny plan nasadzeń.
i teraz juz wiem ze jak tylko przezyja to im życie umile...tylko pliss rodki przeżyjcie!!!
M będzie niepocieszony że znowu cos nowego ma kopać :/ chryste juz sie boję...chyba go najpierw uchlam...i mus zrobić tak żeby to on na ich przesadzenie wpadł
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 20:05, 02 paź 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

Ania, na to nic nie poradzisz, trudno. Ja Cię chcę!;D
Ogród z pergolą 19:55, 02 paź 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

chyba Twoje manto będzie jedyne bo Iwona tu raczej nie zagląda do przesadzenia są prawda? posadziłam w kwasny torf za radą Bożenki ale chyba mi to nie wyszlo.. myslisz że dotrwają do wiosny czy lepiej teraz to zrobić?

Ania, powiem Ci jak było u mnie, kiedy nagle się zorientowałam, że pH 6 czy 7, już nie pamiętam. Toszka nasza kochana zaleciła mi zgromadzenie końskiej kupy (najlepiej przekompostowanej), igliwia, liści dębowych i siarki. Aaa i próchnicy kwaśnej. Rodki zostały wyjęte, korzenie odarte z torfu (mimo mokrej pogody były suchutkie!), podarte i rozłożone tak, że wyglądały jak płaskie naleśniki. Gleba została przekopana z przygotowanymi materiałami, powstało jedno wielkie stanowisko (rodków mam kilka dużych). W tym stanowisku wygrzebane zostały zagłębienia, wyłożone próchnicą kwaśną i w to wsadzone rodki. I podlane i wyściółkowane listkami dębowymi. Teraz to już chyba za późno na takie zabiegi Faktycznie spryskać czymś dolistnie i trzymać za nie kciuki. Z tego co pamiętam Toszka mówiła, że to twarde rośliny są.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 19:47, 02 paź 2016

Do góry
polinka napisał(a)

Aniu, też nie można zarzucać zamkniętych kółek bo to popdobnie jak w życiu, jednego lubimy bardziej, drugiego mniej...

Ogród z pergolą 19:42, 02 paź 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

niewiem jak wielką masz glebogryzarke, nasza przekopywała tak na oko na prawie szpadel. a to na mieszanie z qpa za plytko, bo chodzi o to żeby qpa była niżej, na drugim szpadlu tam gdzie korzenie roslin dochodzą.
Ania spróbować zawsze warto, napewno będzie mu lżej potem

Nie no, glębokość na szpadel też wystarczy. Tam mikroorganizmy glebowe muszą rozłożyć obornik i dopiero wtedy tworzy się pożywienie dla roślin.
Ogród z pergolą 19:39, 02 paź 2016

Do góry
e no to pewnie. my tez spalinową ale szału z nia nie było
Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 19:37, 02 paź 2016

Do góry
ale tzn że baccata nie nadaje sie na obwódki, kostki czy bloki jak u mnie a na półkule już tak? pogubiłam się..
"wynikiem naturalnego pokroju gałązek cisa baccata (poziome gałązki) "
Ogród z pergolą 19:35, 02 paź 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
niewiem jak wielką masz glebogryzarke, nasza przekopywała tak na oko na prawie szpadel. a to na mieszanie z qpa za plytko, bo chodzi o to żeby qpa była niżej, na drugim szpadlu tam gdzie korzenie roslin dochodzą.
Ania spróbować zawsze warto, napewno będzie mu lżej potem
Nie to moja na pewno głębiej kopie, więcej niż szpadel, mamy, a właściwie teść ma, taką wielką spalinową. Może się uda, oby
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies