Ja nie lubię torfu bo jest suchy ... do kwasolubnych kupuję ziemię do borówek.
A skoro mam ogólnie w ogrodzie glebę zasadową to mogę na wiosnę zakwaszać pod hortkami jakimś siarczanem?
olewam je zauważyłam że im mniej się przejmuję tym lepiej rośnie
nie nawożone, nie podlewane i prawie wszystkie dzielone wiosną bo była mieszkanka różowo-biała omyłkowo
jeszcze jeden różowy się wkradł więc wiosną któregoś pociacham i znów je będę olewać
Ola
Śliczne masz wszystko)))))))))))) ... to wiadomo ale nad zawilcami się rozpływam co Ty robisz, że one takie wysokie rosną i tak obficie kwitną? który sezon masz je u siebie?
20 molinii Heidebraut posadzonych!!! Jutro jeszcze zawilce i rozplenice
Przydałoby mi się jeszcze raz tyle molinii ... przesadziłabym moje 4 gracki-niegracki i pociągnęłabym jeszcze pas moliniowy))))) ach ...
Spodobała mi sie jeszcze Twoja trawa 2016 ... tylko gdzie ją posadzić?
Monika
Chętnie zapraszam zawsze do mojego wątku
A propos rabaty jakie są wymiary tego miejsca? Jak tam ze słońcem? Jak wyobrażasz sobie linie rabat? Jakie rośliny tam planujesz? Czy ta kostka to taras?
Reniu , cieszę się,że mnie znalazłaś , bo ja Ciebie znalazłam już dawno, ale się nie odzywam, takie mądre dysputy są u Ciebie , a ja nie bardzo ....
i teraz zdjęcie poglądowe na czerwono zakreślone wszystko do wywalenia, miały być platany szczepione na pniu na wys. 3 m w ilości 3 szt, ale gdzie je dostać ?, i koncepcja się zmieniła , wysokość żywopłotu z tuji to 2,70 m i jakie drzewo wybrać - ma mnie osłonić od domu sąsiadów - choć ich uwielbiam