Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród prawie wymarzony … 20:12, 30 paź 2021

Do góry
olciamanolcia napisał(a)

Tak wygląda wiosną

O jej jaką masz już dużą tę Kaline
Koraliki ma fajoskie pewnie ptaszki na posiłek przylatują?
Ogród prawie wymarzony … 20:02, 30 paź 2021

Do góry
Mirka napisał(a)

Jakie piękne koraliki ma ta kalina . Czy ona ma takie płaskie kwiatostany jak kwitnie czy kulki?

Tak wygląda wiosną
Kiedyś będzie pięknie i u mnie - od nowa 19:02, 30 paź 2021

Do góry
Rumianka napisał(a)
Asiu, Twoje trawy z pięknymi kłosami, a moje w tym roku mają tylko czuprynki, ale bez kłosów...nie wiem czemu. Zakwitł jedynie miskant Memory

Memory jest boski u mnie też nie wszystkie trawy zakwitły, ale ja w tym roku zaniedbałam ogród. Wszystko dostawało tylko pić, nic do jedzenia w pewnym momencie nawet trawnik do kolan wybujał

Zdjęcia dla osób o mocnych nerwach
Zieleń, drewno i antracyt 18:36, 30 paź 2021

Do góry
April napisał(a)
Widzę że fajna pogoda ciebie też doładowała energią do działania. Sadzenie róż, uff, ciężka praca. Ja się z róż wyleczyłam, niestety, nie na moje warunki. Ale też jedną muszę przesadzić. Może jutro pójdę w twoje ślady

Ja już zakończyłam "zabawę" z różami na ten rok. Pogoda rzeczywiście jest super do prac ogrodowych, chociaż dzisiaj wykorzystałam ją głównie do mycia okien

Planowałam zabierać się powoli za szklarnię, ale jeszcze mi szkoda, bo nadal zbieram plony. Ciekawe jak długo pomidory będą dojrzewać

Paeonia - Piwonia 18:36, 30 paź 2021

Do góry
ZbigniewG napisał(a)
Jedyny słuszny kolor (powyżej )

ja mimo wszystko wolę ostrzejsze kolory (i góry wysokie i ....)
NN
.
To jest Karl Rosenfield.
Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną 18:30, 30 paź 2021

Do góry
Rojodziejowa napisał(a)
Tak niby miała dokumentować skrzętnie wszystko, a fotek nie mogę znaleźć wszystkich. Ale parę zestawień mogę zrobić.

Świetnie wyglądają u Ciebie te betony, konsekwencje widać
Doświadczalnia bylinowo-różana 18:08, 30 paź 2021

Do góry
Anda napisał(a)
Chryzantema, kiedys przez pare lat w donicy. Po przesadzeniu do gruntu coraz wieksza i piekniejsza Na ostatniej osmial.

Świetne fotki, bardzo fajnie u Ciebie Ewa, naturalnie i swobodnie A kolor tej chryzantemy bardzo energetyczny...
Mirkowy ogród (początki) 18:06, 30 paź 2021

Do góry
Dla Tarci.
Moja dzika leśna naturalna część działki . Nie ingerujemy tu za bardzo poza czyszczeniem i koszeniem łączki. Wielkość 1700m

Do raju daleko - u Ewy 18:03, 30 paź 2021

Do góry
Ewa777 napisał(a)

Dawno Cię nie widziałam Za to bardzo ucieszyłam się z Twojego wpisu
Zawilce nadal kwitną.

Ewuniu, bo 100 lat mnie nie było. Miałam identyczny problem jak Ania ze "Skandynawii", coś lub ktoś mnie zablokował ale już jestem, póki co
Małymi krokami-Ogród Wioli 18:03, 30 paź 2021

Do góry
Wiolka5_7 napisał(a)
Rabata bukowa w jesiennych miedzianych kolorkach

Hakonki w donicach też przybrały jesienne pomarańczowe odcienie

Cudna ta bukowa
Jestem ciekawa parocji
Do raju daleko - u Ewy 17:57, 30 paź 2021

Do góry
KZ_Asia napisał(a)

Oj nie dziwię Ci się, są piękne

Cześć Ewuś po długiej przerwie

Dawno Cię nie widziałam Za to bardzo ucieszyłam się z Twojego wpisu
Zawilce nadal kwitną.

Ptasi gaj 17:48, 30 paź 2021

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Chciałam się zapytać mam bardzo duże kępy naparstnic olbrzymy czy można je przyciąć czy zostawić. Chciałabym je przyciąć aby nie mieć na wiosnę dużo pracy, ale nie mam doświadczenia może ktoś się odezwie co zrobić z nimi.
Jak przytne czy nie wypadną po zimie

Foty zrobione pod wieczór

Ja swoich nie przycinam bo po zimie są nawet zielone listki a oczyszczam tylko z suchego.

Elu tak patrzę na brzozowy lasek i na ten liściasty dywanik i powiem ci że ja bym te liście zostawiła nie grabiła.
Mirkowy ogród (początki) 17:30, 30 paź 2021

Do góry
Agatorek napisał(a)

Mój ulubiony kolor w ogrodzie

A trawki (stipy) nie takie małe już. Muszę u siebie podejrzeć, czy coś się rozsiało

Mój też
Ale i złoto lubię
Tu Sporobolus.
Ogród prawie wymarzony … 17:25, 30 paź 2021

Do góry
olciamanolcia napisał(a)

U Ciebie tez piekna kolorowa jesień. U Was wszystkich cudnie
Co do kaliny to mam dwa rodzaje tego krzewu. Ta druga prawie nie ma liści za to mnóstwo czerwonych korali

Jakie piękne koraliki ma ta kalina . Czy ona ma takie płaskie kwiatostany jak kwitnie czy kulki?
Działka prawie w Borach Tucholskich 17:23, 30 paź 2021

Do góry
Basiek tak jakoś przeleciało

i wszystko takie pokręcone

Zieleń, drewno i antracyt 17:20, 30 paź 2021

Do góry
Ewa, wstawiam szybkie zdjęcia poglądowe.
Łączka krokusowa to jest element fioletowy (ona już jest). Ale jak dosadziłam 2 róże, to nie dam rady między nimi kosić trawy. Dlatego, tam gdzie nie ma paskowania chcę posadzić coś niskiego zielonego, w czym wiosną będą mogły być krokusy.

Między heptakodium a klonem jest 1,2m. Oba są posadzone w ten sposób, żeby dom sąsiadów z naszego tarasu nie był widoczny Chcę je poprowadzić tak jak na zdjęciu poniżej.

Nic do siedzenia tu nie będzie. To miejsce lubię oglądać z ławki pod drewutnią i wtedy najładniej wygląda łączka. Słońce jest tam cały dzień, wszystkie rośliny są dobrze doświetlone.
Przesłoną warzywnika ma być docelowo żywopłot z bukszpanu (ale tak bardziej symbolicznie, bo tylko do wysokości skrzyń. Róże tam trafiły, bo na przyśmietnikowej przez bliźniaka zrobiło się za ciemno.
April podbija las... 17:05, 30 paź 2021

Do góry
antracyt napisał(a)
Co za kolory, w pięknym świetle je złapałaś

Ostatnie momenty ze słońcem, trzeba łapać, bo zaraz ma być ponuro, mokro i zimno. Będziemy się już tylko zdjęciami pocieszać i snuć plany na wiosnę.

Dzisiejsze już troszkę inne, mniej ciepłe, a może robiłam trochę wcześniej.

Dokupiłam astry, ale zdecydowanie za mało...
April podbija las... 16:54, 30 paź 2021

Do góry
mrokasia napisał(a)
O mniam, mniam, mniam!!!!

Ten rdest to ten September coś tam????

Cześć Kasiu Tak to September Spire. Ma piękny kolor. Lubię takie zimne odcienie. Mogliby jeszcze stworzyć taki bardziej fioletowy.

Dereń Cappucino

Róża Ghita Renaissance jeszcze nie daje za wygraną

Leonardo da Vinci też jeszcze podrzuca pojedyncze kwiaty

Zieleń, drewno i antracyt 16:49, 30 paź 2021

Do góry
Zuza, mam parę pytań

Co planujesz właściwie w tym miejscu? Jaka ma być jego funkcja? Czy chcesz tam przesłonę warzywnika, ławeczkę itp.?

Gdzie jest północ?

Jaka jest odległość pomiędzy klonem i hepta? Oba są właściwie soliterami, więc albo jedno, albo drugie. Klon będzie dość duży, hepta mniejsze, ale i tak stoją wg mnie o wiele za blisko siebie.
April podbija las... 16:44, 30 paź 2021

Do góry
hankaandrus_44 napisał(a)
Trawy o zachodzie- miodzio! Lubie tę zwiewność. Serdeczności zostawiam.

Witaj Haniu. Też uwielbiam jak słońce prześwieca przez trawy. U mnie jeszcze traw ciągle za mało. Będę nad tym pracować w przyszłym sezonie.
Molinia Karl Foester jest też fajna. Pierwszy raz się nie pokłada. To ta wielka trawa za cisem. Ma ponad dwa metry.
pozdrawiam

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies