Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "magnolia"

Mój mały wymarzony ogród 11:21, 20 maj 2016

Do góry
Turzyca lśniąca tak było opisane w ogrodniczym hehe dzisiaj wsadzę je bezpośrednio do ziemi.
Magnolie Pani w ogrodniczym kazała wykopać dość duży dołek i zasypać odpowiednią dla niej ziemią więc mam nadzieję, że przeżyje
Lawendy wręcz kocham i mam ich mnóstwo w ogrodzie, sama je rozsiewam z tych z przedogródka.
Jałowce z miłą chęcią wywalę wsadziła mi je parę lat temu koleżanka zajmująca się ogrodami i tak naprawdę jedyne co sama tu dosadziłam to lawenda, magnolia i klon "royal red".
Ta duża tuja chyba jednak będzie musiała zostać na środku bo za dużo zachodu z jej usunięciem i w tej kwestii się jednak poddam

Mój mały wymarzony ogród 09:46, 20 maj 2016

Do góry
Turzyc do doniczek nie dawaj. Aż wygooglowałam co to jest lśniąca turzyca

Nie one się nie rozrastają rozłogami jak np. Ice Dancer czy The Beatles.

Na froncie tez uważam, że lawendę masz super. Magnolia też moze zostać (wprawdzie totalnie inne wymagania typu gleby i ph, ale jeśli maja się dobrze to po co je ruszać?
Ja bym wywaliła te jałowce płożące, bo to...że tak dyplomatycznie powiem - ani piękne, ani kształtne, kolor siny... takie przygnębiające i zapchajdziura

Wywal szmatę. Wywal (w grubych rękawicach) jałowce. Co chcesz z tujami zrobić?
Co tak w ogóle chcesz na tym froncie - formalnie, elegancko, czy nowocześnie, czy co?
Co tam jeszcze masz ukrytego?
Kosimkowo - Ogród po totalnej rekonstrukcji 09:40, 20 maj 2016

Do góry
Witaj Basiu! Wpadam z rewizytą i oczywiście zapraszam.
Metamorfozy ogrodowe super, magnolia piękna, no i donice, właśnie podobnych szukam. Na pewno będę zaglądać. Pozdrawiam.
Mój mały wymarzony ogród 09:33, 20 maj 2016

Do góry

ponawiam watek...szukam pomyslu na przedogrodek jednak chcialabym aby magnolia i lawendy pozostaly
Ogród, mydło i powidło. 09:27, 20 maj 2016

Do góry
Kasiu, czy to tylko takie zdjęcie, czy też twoja magnolia ma żółtawe liście?
Ogród potrzebujący zmian 22:17, 19 maj 2016

Do góry
Witam. Piękna magnolia i hortensje. Popieram Annę. Mostek przypomniał mi pewien wątek https://www.ogrodowisko.pl/watek/944-ogrod-z-czerwonym-mostkiem?page=169
może Cię zainspiruje. Pozdrawiam
Miłkowo - sezon 2016-2022 16:26, 19 maj 2016

Do góry
Milka napisał(a)

Inaczej magnolia parasolowata
mam 3 i od 5 lat czekam na kwiaty

miskanty Ml takie

Miskanty ,jakie duze...
kurcze moje 2 miskanty GR nie przezyły ...na jednym widać ze dwa piórka a były ładne duże sadzonki do jesieni podwoiły swoja objętosć i ...klops
Miłkowo - sezon 2016-2022 15:47, 19 maj 2016

Do góry
gobasia napisał(a)
Tripetala ..a to znowu co za roslinka...ale ja mało znam roślin idę sprawdzić w google

Inaczej magnolia parasolowata
mam 3 i od 5 lat czekam na kwiaty

miskanty Ml takie
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 14:15, 19 maj 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
haha Gosi sie kilka farbek wylalo ale ale tylko mistrz moze tak umiejetnie farby rozlewac ze powstaje arcydzielo

Magnolia też maczała paluszki w tej farbie
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 12:25, 19 maj 2016

Do góry
ewusia81 napisał(a)
A może kompozycja z 2 ewentualnie 3 host, które wytrzymają półcień?? Ożywiło by troszkę
PS. śliczne te szare kamienie Macie ich więcej czy tylko przy ciurkadełku??

W skrzynce tej na górze były szare ale inne kamienie. Były też w skrzyni z magnolią ale zmieniłam bo magnolia nie przepada za kamieniem. Więcej nie mam tych kamyków. Tu w sumie jest 3 rodzaje kamieni zestawione. Mam teraz pod tujami hosty cały szpaler. Coś chciałabym tu kwitnącego letniego. Tylko szukam szegoś co kwitnie przez całe lato. Zawciągi były ładne ale krótko kwitły. Później tylko pojedyńcze kwiaty. Smutno było. A maki ładnie kwitły tylko kolor nie taki z różowym zawciągiem.
Pszczelarnia 10:20, 19 maj 2016

Do góry
Ewo, irysy trawolistne masz? doszły metodą podaj dalej?
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 10:11, 19 maj 2016

Do góry
inka74 napisał(a)
Witajcie, będę wdzięczna za pomoc w aranżacji skrzynki. Wymiary 25 na 90 cm. Strona południowa ale tuje są na tyle duże że słońce jest po 14. Wcześniej półcień. Były w skrzyni zawciągi, maki i karmnik ale po zimie wszystko padło. Chciałabym coś co kwitnie w lato. Obok mam ciemnego różanecznika z bordowymi listkami a na dole tatarak i irysy, po drugiej stronie róża Swany, magnolia gwiaździsta na pniu, żurawka Lime marmelade i macierzanka. Z tylu bordowy penstemon o ile nazwy nie przekręciłam. Proszę o pomoc bo kompletnie nie mam pomysłu jakie byliny tu dać. Kwiaty w doniczkach usunięte i zagospodarowane w innym miejscu.
Zastanawiałam się jeszcze nad jednoroczną kompozycją a nie bylinową bo to łatwe miejsce na przetrwanie nie jest - nad ciemną trawą vertigo połączoną z poduchami kwiatów nawet zwykłej petunii białej z dodatkiem czegoś żółtego lub jakiejś delikatnej mgiełki białej. Ale boję się ze ta skrzynka za mała jest.

A może kompozycja z 2 ewentualnie 3 host, które wytrzymają półcień?? Ożywiło by troszkę
PS. śliczne te szare kamienie Macie ich więcej czy tylko przy ciurkadełku??
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 09:31, 19 maj 2016

Do góry
Witajcie, będę wdzięczna za pomoc w aranżacji skrzynki. Wymiary 25 na 90 cm. Strona południowa ale tuje są na tyle duże że słońce jest po 14. Wcześniej półcień. Były w skrzyni zawciągi, maki i karmnik ale po zimie wszystko padło. Chciałabym coś co kwitnie w lato. Obok mam ciemnego różanecznika z bordowymi listkami a na dole tatarak i irysy, po drugiej stronie róża Swany, magnolia gwiaździsta na pniu, żurawka Lime marmelade i macierzanka. Z tylu bordowy penstemon o ile nazwy nie przekręciłam. Proszę o pomoc bo kompletnie nie mam pomysłu jakie byliny tu dać. Kwiaty w doniczkach usunięte i zagospodarowane w innym miejscu.
Zastanawiałam się jeszcze nad jednoroczną kompozycją a nie bylinową bo to łatwe miejsce na przetrwanie nie jest - nad ciemną trawą vertigo połączoną z poduchami kwiatów nawet zwykłej petunii białej z dodatkiem czegoś żółtego lub jakiejś delikatnej mgiełki białej. Ale boję się ze ta skrzynka za mała jest.
Ogród, mydło i powidło. 23:39, 18 maj 2016

Do góry
Śniegowiec

Żylistek.

Magnolia i daglezja
Miejsko & sielsko 18:51, 18 maj 2016

Do góry
leon60 napisał(a)
świetne zakupy
całuski

może kiedyś ogarnę „technologię” ścianki wodnej i te trawki zasadzę

Sebek napisał(a)
Za dwa miesiące w lipcu to ja mam urodziny, więc będziemy swiętować podwójnie

Gdzie Ty to upchniesz?

Aha!!! W piątek po południu spotykamy się w Parku Chorzowskim na targach zieleniny Myślę, że jeszcze wyślę sms'a co, gdzie i jak Obecność obowiązkowa

Upcham, upcham … część moich poprzednich wyleciało a inne czekają aż się w końcu z nimi uporam.
W zasadzie brakuje mi czasu, dużo jestem w rozjazdach i trochę czasu pochłania miejskie życie, wiesz takie tam moda, uroda

magnolia napisał(a)
w tym lipcu, jak będziecie świętować koniec wlewów i dodatkowo urodziny Pana S. to wypijcie tez kilka kielichów w moim imieniu. Duchem bedę z Wami , bo jest się z czego cieszyć.
Sebek Ewa napewno zaczyna zagospodarowywać dach, tam upchnie nowe nasadzenia.
Widzę że sadzonki dorodne- super, szybko będzie bujnie.

Marta, każdy nowy pąk mnie cieszy
Oby było bujnie, chociaż ja mam wrażenie, ze jakoś to słabo rośnie, nie wiem czemu
Dobrze, że mnie Gosia w ryzach trzyma i jeszcze bardziej się cieszę, że niebawem mnie odwiedzi ona torpeda to dokończy to co ja rozgrzebałam

katiaxx napisał(a)

przecudne okazy trawek- dasz namiary na priv ?

Kasiu, wysłałam

Mixtoorka napisał(a)

Ewciu, przez trawki bo przez trawki ale widać kawałek Twojego pięknego ogrodu! I psia łapka

PS. Trawki mega wypasione!
Napisz mi na pv gdzie zamawiałaś takie cuda

Karolina, z tym pięknym to jeszcze długa droga. Niestety idzie mi powoli
Napisałam pw

Konieczki napisał(a)
Trzymam kciuki - trzy popatrz jak mało zostało....
No ten róż w tym Twoim mrocznym ogrodzie wygląda zjawiskowo
A zdradź gdzie kupiłaś trawki?

Czy Ty mi Konieczki sugerujesz, że w moim ogródku wieje grozą
Będą jeszcze różowe jeżówki i takie tam

Trawki ze stronki trawy.eu

Mirka napisał(a)

Klon o którego dopytujesz to Butterfly

Ensata napisał(a)
Ale piekne sadzonki. Cuda. Do lipca juz blizej niz dalej. Ale zrobimy balandę by uczcić

Balangę będzie
Liczę na to, że sadzonki będę mnie cieszyć na rabatach

malkul napisał(a)

dawno mówiłam żem blondynka

Gosia turlam się ze śmiechu
sliczna kiecka

Asisko_2005 napisał(a)
Ewa to poprosze i ja namiar na sprzedawcę trawek.

wysłałam

Pszczelarnia napisał(a)
Ewo, serdecznie pozdrawiam.

Pszczółko, ściskam serdecznie

Madzenka napisał(a)
Widze, ze zamowione rozplenice jeszcze śpią, zatem poczekam jeszcze na moje hammeln

To razem czekamy)

siakowa napisał(a)
pikne traffki, a jarzmianki jaki kolor? buziaki

Zamówione jarzmianki to ROMA a okaże się jak zakwitna

Ewkakonewka napisał(a)
Zakupy pierwsza klasa
Różowy śliczny jest, trzeba tylko wiedzieć jak go podać co nie?
Pozdrawiam cieplutko

Oj tak, róż w ogrodzie w soczystą zielenią wygląda obłędnie
Buzi

Sebek napisał(a)
No nawet na smsa nie odpiszesz?

Wczoraj miałem ochotę wpaść do Ciebie na kawę, bo byłem naprzeciwko... Ale szef by mnie chyba pogonił jakbym klienta samego zostawił

A Tobie praca służy język masz coraz bardziej cięty… a my tu o kwiatach

Kacha123 napisał(a)
Cześć Ewcia. Zakupy trawkowe pychota! Nie mogę się doczekać na efekt końcowy Twoich rewolucji. Róż boski!

Kasiu, do końca to jeszcze jeszcze troszkę

Gabisia napisał(a)
Ewulinko!

Ja tez jakoś za różem do niedawna nie przepadałam.. No bo róż+blondynka = Barbie…

Ale w ogrodzie to co innego! W tym roku mam prawie tylko rózowe tulipki i bodoba mnie siem to baaardzo

Podziwiam Cię Ewuś za Twoją wytrwałość, aktywność - życiową, ogrodową, KODową i ogólniepojętą!

Ściskam, tak mocno jak nie wiem co

Gabrysiu, całuję i dziękuję za miłę słowa chociaż czasem ledwo się toczę

Karolinko, jak może jutro...dziś już zbyt szaro na dworze

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 18:41, 18 maj 2016

Do góry
super, są zdjęcia.
Zlata jaka juz duża, jaka bujna.
I wszystko bujne bardzo
Dereń zakwitnie, wreszcie będzie!

Cisowa faktycznie utyła, rozrosła się.

Buk przy tarasie z czosnkami w trzcinniku zachwyca mnie bardzo.
Chyba wolę z czosnkami niż z tulipanami- czochy nigdy się mi nie nudzą.

Księżniczka nie wiem co pożarła, że tak szaleje na ogrodzeniu.

Pięknie jest u Was!
Już jakby troszkę ku latu zmierza.
Mój zielony świat 14:17, 18 maj 2016

Do góry
Justyna napisał(a)

Mnie korci, aby wysiewy już wysadzić na rabaty (nie jestem zbyt dobra w regularnym podlewaniu doniczek). Tak to wygląda. Kłębowisko fenkuła, aminka, i marchwi.

Dla Ciebie zapachy

Przedstawiciel domniemanych pączków Tripetali wygląda tak A obok magnolia Grandiflora 24 Below. Eksperyment. Zobaczymy jak mi się jej uprawa powiedzie. Ponoć wytrzymuje - 31' C.

U mnie na zewnątrz w szklarence mało co powschodziło, za zimne noce, w domu lepiej, ale cienizny są i nie mam jak popikować...

Lilaki podziwiam i wszystkie zdjęcia, bardzo efektowne portrety i tajemnicze kadry

Podzielam Twoją radość z inauguracji kwitnienia Twojej tripetali

Kukułka storczyk...zawsze co ciekawego u Ciebie wypatrzę
Pozdrawiam Justynko i ściskam mocno, bo zimno
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 13:43, 18 maj 2016

Do góry
magnolia napisał(a)
ja bym dzieliła miskanty jeśli są jeszcze niewielkie czupryny

Dzięuje Marto za odpowiedz niewielkie są - chyba się odważę w mnie wszystko opóźnione (u Syli do której mam 15min rowerem już rodki CW przekwityły a u mnie w pąkach)
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 12:47, 18 maj 2016

Do góry
magnolia napisał(a)

łaał! super, z dostawą osobistą.
dzis powiedziałam Panu ze to sa skutki wspolpracy z klientem z poznaniaa tak powaznie to ma niedaleko jakas realizacje
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 12:41, 18 maj 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
Magnolio.jutro ma sabinska do mnie przujechac osobistym transportem pana wlasciciela

łaał! super, z dostawą osobistą.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies