Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Dla odmiany czas na zmiany...

Dla odmiany czas na zmiany...

beta 12:49, 21 cze 2016

magnolia napisał(a)
tak, drzewa dość długo się przyjmują- im większe tym więcej czasu im potrzeba. Lepiej je podlewać rzadziej, a więcej niż codziennie po małej ilości. Nawet raz w tygodni, ale wtedy ze 3 wiadra wody.

U nas co...- skończylismy kranik i wtyczkę do węża- fajne to jest - w trawniku mały dekielek, odsuwasz i wtykasz wąż.

Poza tym niewiele- głównie podlewaliśmy bo było na maxa sucho, M rąbał i ciął drewno na zimę, ja jak zwykle wyrywam chwasty.
teraz wakacje, pewnie do jesieni będziemy raczej na drobiazgach się skupiać bo trzeba ogarnąc dzieci, upał zwykle dopada, no i trzeba wreszcie pomalować ściany w domu.
Jesienią i wiosną zwykle łatwiej, latem mało się posuwamy.

rozumiem...więcej a rzadziej...ok
faktycznie fajny patent na podlewanie...zwłaszcza w miejscach gdzie nie ma gdzie kranika ukryć
my właśnie przez zakupem drewna jesteśmy...co roku akcja
z malowaniem ścian to chyba się wstrzymamy do wiosny, bo komunię mamy
tiaaa...i znów wakacje....dzieciołkami się trzeba zająć...taki trochę przymusowy odpoczynek od cięższych prac ogrodowych
beta 12:50, 21 cze 2016

nawigatorka napisał(a)
a wygodny?chyba je widzialam niedawno.
Mocniejsze szkla to juz by zle bylo

bardzo wygodny...i nie szkoda jak zbyt długo nie posłuży...bo nie drogi
ale w Tchi widziałam fajny hamak...trochę droższy co prawda...ale za to w ślicznym naturalnym kolorze
beta 12:51, 21 cze 2016

nawigatorka napisał(a)
a jaki macie kranik Marto.ja mysle nad czyms do "umywalki" wiesz jakiej a i chyba juz ja zlokaliwowalm tylko transport dogrywam.a nawet trzy sztuki

planujesz umywalke na zewn.?...tez bym taką chciała...nie musiałabym gnać do domu za każdym razem żeby ręce umyć...lub dzieciaki...warzywka możnaby myć ...i narzędzia...tylko co z odpływem?
magnolia 12:52, 21 cze 2016

nawigatorka napisał(a)
a jaki macie kranik Marto.ja mysle nad czyms do "umywalki" wiesz jakiej a i chyba juz ja zlokaliwowalm tylko transport dogrywam.a nawet trzy sztuki

o matko!!! trzy? Zazdrość mnie żeżre!
Cudnie będzie.
Kranik z wykopalisk, tzn z bajzlu eMa- on ma tam wszystko chyba-kocha mieć sruby, gwoździe, owijki, zaśpleki, wkrętaki, rury... i cholewka teraz najstarsza do niego dołaczyła. Podbiera mu te rzeczy, potem znosi ze szkoły bo sie wymieniają. Osatnio eM jej podarował wkrętarkę- widać uznał że to najcenniejszy dar dla młodej dziewczyny.
Więc kranik z wykopalisk, klasyk aluminiowy, jak mnie jakiś urzeknie i nie zwali ceną to wymienimy.
magnolia 12:53, 21 cze 2016

beta napisał(a)

planujesz umywalke na zewn.?...tez bym taką chciała...nie musiałabym gnać do domu za każdym razem żeby ręce umyć...lub dzieciaki...warzywka możnaby myć ...i narzędzia...tylko co z odpływem?

eko mydło i rurka perforowana pod np przywrotniki i obędzie się bez odpływu i przywrotniki będą spore
beta 12:55, 21 cze 2016

magnolia napisał(a)

o matko!!! trzy? Zazdrość mnie żeżre!
Cudnie będzie.
Kranik z wykopalisk, tzn z bajzlu eMa- on ma tam wszystko chyba-kocha mieć sruby, gwoździe, owijki, zaśpleki, wkrętaki, rury... i cholewka teraz najstarsza do niego dołaczyła. Podbiera mu te rzeczy, potem znosi ze szkoły bo sie wymieniają. Osatnio eM jej podarował wkrętarkę- widać uznał że to najcenniejszy dar dla młodej dziewczyny.
Więc kranik z wykopalisk, klasyk aluminiowy, jak mnie jakiś urzeknie i nie zwali ceną to wymienimy.

hahaha...."o czym myśli dziewczyna, gdy dorastać zaczyna..?"

odpowiedź nasuwa się sama - o wkrętarce !!!!
beta 12:56, 21 cze 2016

magnolia napisał(a)

eko mydło i rurka perforowana pod np przywrotniki i obędzie się bez odpływu i przywrotniki będą spore

...pomysłowy Dobromir...ale to jest myśl
magnolia 12:57, 21 cze 2016

beta napisał(a)

rozumiem...więcej a rzadziej...ok
faktycznie fajny patent na podlewanie...zwłaszcza w miejscach gdzie nie ma gdzie kranika ukryć
my właśnie przez zakupem drewna jesteśmy...co roku akcja
z malowaniem ścian to chyba się wstrzymamy do wiosny, bo komunię mamy
tiaaa...i znów wakacje....dzieciołkami się trzeba zająć...taki trochę przymusowy odpoczynek od cięższych prac ogrodowych

dokładnie tak.
U nas w tym sezonie chłopaki pomagają układać drewno, wożą taczkami....
beta 12:59, 21 cze 2016

magnolia napisał(a)

dokładnie tak.
U nas w tym sezonie chłopaki pomagają układać drewno, wożą taczkami....

to już macie pomoc
u mnie same dziewuchy...ale ostatnio "zięciu" pomagał eMowi wielki kamulec tachać
magnolia 13:00, 21 cze 2016

beta napisał(a)

hahaha...."o czym myśli dziewczyna, gdy dorastać zaczyna..?"

odpowiedź nasuwa się sama - o wkrętarce !!!!

a jaka jest wymagająca- ma ukochaną kolarkę, na imprezy nią jeździ, potem czasem ktoś jej wrzuca rower do auta i odwozi. Jak któryś z chłopkaów nie umie koła odkręcić, albo ładnie złożyć z powrotem rower w całość, to moja dziewczynka mruczy pod nosem: 'do d. z takim facetem'