Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Dla odmiany czas na zmiany...

Dla odmiany czas na zmiany...

beta 09:51, 21 cze 2016

nawigatorka napisał(a)
Uzywasz jakiegos filtra w aparacie? Niektore fotki takie fajnie przydymione.
Bosko u Ciebie.ja jestem milosnikiem glancu ale tylko w teori
Zdradz gdzie nabylas hamak.fajne ma kolorki

cześć
dobre oko...bawiłam się trochę ustawieniami ...to jakiś tryb Toys....mam aparat kilka lat ale do końca go nie rozgryzłam....np. nie wiem czy jest możliwość ustawienia szybszej migawki w aparacie ?...bo z dzieciakami mam problem...może wiesz coś na ten temat?....chyba, ze każdy aparat ma juz to ustawienie fabryczne?...hmmm...nigdy nie zgłębiałam tematu po mimo, ze bardzo mi to przeszkadza
glanc w teorii...dobre...podoba mi się to określenie
pewnie chodzi o ten hamak na tarasie w niebiesko-biało-czarne pasy?...to chyba biedra

buziaki
nawigatorka 10:47, 21 cze 2016

beta napisał(a)

cześć
dobre oko...bawiłam się trochę ustawieniami ...to jakiś tryb Toys....mam aparat kilka lat ale do końca go nie rozgryzłam....np. nie wiem czy jest możliwość ustawienia szybszej migawki w aparacie ?...bo z dzieciakami mam problem...może wiesz coś na ten temat?....chyba, ze każdy aparat ma juz to ustawienie fabryczne?...hmmm...nigdy nie zgłębiałam tematu po mimo, ze bardzo mi to przeszkadza
glanc w teorii...dobre...podoba mi się to określenie
pewnie chodzi o ten hamak na tarasie w niebiesko-biało-czarne pasy?...to chyba biedra

buziaki

Poza zabawa z recznymi ustawieniami (domyslam sie ze masz lustrzanke)mozesz wlaczyc tryb sport jesli masz i sprobowac tak.fajny ten filt.nie sztuczny a dodaje tajemniczosci. Wymieniam wlasnie okulary wiec utwierdzasz mnie w orzekonaniu ze szkiel nie musze miec mocniejszych

U mnie glanc (i w domu i w ogrodzie) odkad mam dzieci jest stanem jedynie miejscowym i chwilowym a i trudnym do osiagniecia

Chodzilo mi oten niebiesko zielony hamak.mialam kiedys dwa z biedry ale sie skonczyly po latach.może przydałby sie nowy
magnolia 10:55, 21 cze 2016

pięknie masz Beatko.
I zdjęcia faktycznie świetne- masz oko!

bardzo rośnie Ci ogród.

Grujecznik trochę choruje?
beta 10:57, 21 cze 2016

Nawi...właśnie nie mam lustrzanki...to zwykła cyfrówka kompaktowa...

nie, nie....absolutnie...mocniejsze okulary mogły zaszkodzić...oko idealne

ten niebieski tez z biedry....zdaje się teraz nie dawno była na nie oferta...a może nadal jest....
beta 11:04, 21 cze 2016

magnolia napisał(a)
pięknie masz Beatko.
I zdjęcia faktycznie świetne- masz oko!

bardzo rośnie Ci ogród.

Grujecznik trochę choruje?

Marto...no właśnie nie wiem co z nim jest...majowe przymrozki go trochę sponiewierały...ale w tamtym sezonie tez tak było i był ładny puchaty....a w tym jakiś dziwny...potem zauważyłam że chyba susza mu doskwiera...więc lałam wodę....teraz jest chłodniej...upały ustały....a on ani na trochę nie ładniejszy.....może go czymś zasilić?...już eM miał pomysł żeby go delikatnie podkopać i korzenie sprawdzić....chyba go polubił?

co Ty na to?
magnolia 11:42, 21 cze 2016

lej przede wszystkim. On ma jeszcze nieduże korzenie. Możecie go zasilić, ale raczej niewiele, najlepiej naturalnym, np obornikiem granulowanym czy kompostem go obłozyć. I może wokół pnia rozłóż skoszoną trawę- nie będzie parować ziemia , wilgoć zostanie w ziemi.
i lej.

Możecie sprawdzić czy nie ma dziur mysz czy kretów przy korzeniach.
Odkopywać?... może nie, żeby mu korzeni nie uszkodzić.
Ale nie wiem, nie robiłam tak nigdy.
beta 12:05, 21 cze 2016

w takim razie muszę o niego bardziej zadbać...a ja myślałam, ze jak drzewo to już podlewać nie muszę...co prawda drugi sezon w tym miejscu dopiero...zatem poczekamy aż się zadomowi ....do tego czasu opieka

buziaki

a co u Was w ogrodzie ?...jak taras?...
magnolia 12:16, 21 cze 2016

tak, drzewa dość długo się przyjmują- im większe tym więcej czasu im potrzeba. Lepiej je podlewać rzadziej, a więcej niż codziennie po małej ilości. Nawet raz w tygodni, ale wtedy ze 3 wiadra wody.

U nas co...- skończylismy kranik i wtyczkę do węża- fajne to jest - w trawniku mały dekielek, odsuwasz i wtykasz wąż.

Poza tym niewiele- głównie podlewaliśmy bo było na maxa sucho, M rąbał i ciął drewno na zimę, ja jak zwykle wyrywam chwasty.
teraz wakacje, pewnie do jesieni będziemy raczej na drobiazgach się skupiać bo trzeba ogarnąc dzieci, upał zwykle dopada, no i trzeba wreszcie pomalować ściany w domu.
Jesienią i wiosną zwykle łatwiej, latem mało się posuwamy.

nawigatorka 12:26, 21 cze 2016

beta napisał(a)
Nawi...właśnie nie mam lustrzanki...to zwykła cyfrówka kompaktowa...

nie, nie....absolutnie...mocniejsze okulary mogły zaszkodzić...oko idealne

ten niebieski tez z biedry....zdaje się teraz nie dawno była na nie oferta...a może nadal jest....
a wygodny?chyba je widzialam niedawno.
Mocniejsze szkla to juz by zle bylo
nawigatorka 12:29, 21 cze 2016

magnolia napisał(a)
tak, drzewa dość długo się przyjmują- im większe tym więcej czasu im potrzeba. Lepiej je podlewać rzadziej, a więcej niż codziennie po małej ilości. Nawet raz w tygodni, ale wtedy ze 3 wiadra wody.

U nas co...- skończylismy kranik i wtyczkę do węża- fajne to jest - w trawniku mały dekielek, odsuwasz i wtykasz wąż.

Poza tym niewiele- głównie podlewaliśmy bo było na maxa sucho, M rąbał i ciął drewno na zimę, ja jak zwykle wyrywam chwasty.
teraz wakacje, pewnie do jesieni będziemy raczej na drobiazgach się skupiać bo trzeba ogarnąc dzieci, upał zwykle dopada, no i trzeba wreszcie pomalować ściany w domu.
Jesienią i wiosną zwykle łatwiej, latem mało się posuwamy.

a jaki macie kranik Marto.ja mysle nad czyms do "umywalki" wiesz jakiej a i chyba juz ja zlokaliwowalm tylko transport dogrywam.a nawet trzy sztuki