Jak sięgam pamięcią wstecz, to we wrześniu na rabacie zostają mi tylko astry marcinki . Sprawdzę zdjęcia i prześledzę w jakich miesiącach co kwitnie. Moja rabata bylinowa będzie przeniesiona. I tym razem mam zamiar ją spokojnie zaplanować. No ale o tym już będę pisać u siebie
Trzeba wybierać rośliny które po przekwitnięciu wyglądają schludnie mają ładne liście i nie zamierają albo takie które późno kwitną np w sierpniu i wrześniu wtedy przez większość sezonu wyglądają ładnie kiedyś ogrodnik powiedział mi nie patrz na to jak roślina kwitnie tylko jak umiera..
Moim zdaniem to nie choroba tylko korzenie powietrzne(przylgi) dzieieki którym trzmielina fortunea czyli pnąca chwyta sie podpór czasami tak jest że pojawiaja sie w takiej ilości
Danusia ma racje juz nie raz próbowałem ukorzenić cis,jest ciężko dlugo sie ukorzenia a sadzonki przez pierwsze trzy lata baardzo wolno rosną bukszpan w porównaniu z nim to sprinter
Jak wiadomo o gustach się nie dyskutuje
Każdemu z nas się coś innego podoba i to jest fajne,inaczej by nudno było.
Miałam granit i nie chciałabym już nigdy,nawet jeśli kostka brukowa się robi po jakimś czasie brzydka
ele2001 - koliber z bukszpanu dopiero młode pędy puscił bo długo się zadomawiał w donicy, więc szału narazie nie ma, ale jak będą postepy we wzroście to pokażę fotki. Nowych form narazie nierobiłem bo mniej czasu spędzam w warsztacie. Jedynie ostatnio zrobiłem mamę kaczkę (wys. 50 cm)
Monia ja z granitu robie tylko obrzeże bo tak fajnie wygląda, podjazd też mam ze zwykłej takim samym granitem mieć wyłożone to bajka ale ile siana by trzeba było mieć