Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Luki"

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:59, 17 paź 2014

Do góry
Ewo a pomyśl sobie, że żurawki czasem zaczynają grać mi na nerwach, głównie w tych sytuacjach gdy rabata jest bardzo wąska i zabierają cenne miejsce na rośliny, które chciałbym tam posadzić, ale podpis zobowiązuje, chociaż w jednym miejscu zostaną ograniczone

Ewo(Nallar) w przypadku innych rewolucji w tym roku nie jestem jakoś zszokowany, ale jak oglądam zdjęcia tej ostatniej rabaty to zawsze mam banana na ryjoku

Olu ty doskonale wiesz ile to pracy kosztuje, reszta rabat wyglądałaby całkiem inaczej gdybym się pozbył roślin, które już miałem, ale nie potrafiłbym, a poza tym zostałbym w domu... no wiadomo co

Gosiu zacząłem od początku marca, ale buksy dały okropnego kopniaka do działania i mamy dzięki temu o wiele lepsze ogrody no i wiadomo żeby czasem nikt nie zapominał, że to wszystko dzięki Danusi

Ewo tak to działa ja dołączyłem do ogrodowiska w czerwcu 2013 i co się w tym roku stało to widać... ciekawe jak u Ciebie przebiegnie 2015 bo ja wiem, że u mnie pod znakiem kolejnych rewolucji
Metamorfozy ogrodowe 22:27, 17 paź 2014

Do góry
Było

Jest

Było (lipiec 2013)

Jest (październik 2014)

Metamorfozy ogrodowe 22:26, 17 paź 2014

Do góry
Było(koniec lutego 2014)

Jest(październik 2014)

Było(marzec 2014)

Jest(wrzesień 2014)

Ogród do kwadratu 21:55, 17 paź 2014

Do góry
Uwielbia Twoje trawki jak i cały ogród Gracki mnie z jednej strony zachwycają, ale z dugiej przerażają bo jak moje się tak rozrosną to już zaczynam się bać
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 21:48, 17 paź 2014

Do góry
I jeszcze ogólny widok wychodząc z domu zmienił się tak:
Było

Jest (no i tutaj jeszcze się sporo zmieni )

No i na deserek chyba lubiane zdjęcia z pięterka

To wszystko dzięki Ogrodowisku a mam aspiracje na dużo więcej bo jeszcze sporo jest niedociągnieć, a do perfekcji (w wersji kolorowo żurawkowo wielogatunkowo) bardzo daleko

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 21:42, 17 paź 2014

Do góry
Było(koniec lutego 2014)

Jest(październik 2014)

Było(marzec 2014)

Jest(wrzesień 2014)
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 21:36, 17 paź 2014

Do góry
Było

Jest

Było (lipiec 2013)

Jest (październik 2014)

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 21:30, 17 paź 2014

Do góry
Osoby, które śledzą mój wątek przynajmniej od zimy wiedzą, że największa zmiana zaszłą na rabacie przy domu. Po całej zimie planowania, pomocy samej szefowej Danusi, wiosną przystąpiłem do totalnej demolki
Takie krótkie przypomnienie demolki z wiosny.

Teraz porównania jak było w zeszłym roku, a jak jest teraz
Było

Jest
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 21:20, 17 paź 2014

Do góry
Aniu długo się zastanawiałem jak połączyć zbieranie wielu odmian żurawek z jednobarwnymi grupami roślin, rozwiązanie jak widać było bardzo prsote, na fotkach żurawki wyglądają jednokolorowo, z daleka również, a z bliska widać różnice między poszczególnymi żurawkami

Jagoda bardzo możliwe, że też gdzieś takiego mam bo mam kilka domian rozchodników, tylko nie wiem dlaczego jedna mi zmarniała z tych najzwyklejszych zielonych. W zeszłym roku wielka kępa, a w tym wyszły jakieś takie karłowe pędy, a teraz prawie zgnił.

Gosiu ja to muszę się dopiero zabrać za porządek w tegorocznych fotkach bo mam ich mnóstwo... co najmniej 3 tys i ponad połowe trzeba wywalić bo się powtarzają. Od sierpnia od razu robiłęm selekcje, ale wcześniejsze miesiące to totalny bałagan

Ty się dziw czemu tam nie weszłaś... przeszliście z odwiedzinami prawie jak huragan za to w przyszłym roku zapraszam w najlepszym terminie czyli w połowie lipca... w czerwcu w sumie też już ładnie

Paweł toż to oczywiste jednak co ma dokłądny przemyślany plan wychodzi najlepiej.

Danusiu niestety taka kolej rzeczy, ale dzięki temu, że w tm roku zrobiłem mnóstwo rzeczy nie jest mi tak szkoda kończącego się sezonu... wypaliłem się ogrodowo na ten rok bo nawet pieleni mnie męczy, a trzeba cały warzywnik wysprzątać

Ewo wzięło mnie na eksperymenty to troszke zeszło... już wgrywam

Iwonko bardzo miło czytać, że moja nieskoordynowana twórczość kogoś inspiruje
Kolorowy Ogród Geni 21:10, 17 paź 2014

Do góry
Luki na pewno małe straty będą choćby sporo tulipanów najbardziej żal mi tych strzępiastych boję się że dwie ostróżki też się zniszczyły

Połowa działki - czyli mam powoli dość 21:08, 17 paź 2014

Do góry
Ogromna zmiana i to na wielki plus, a nażywo prezentuje się zapewnie jeszcze lepiej
RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :) 21:01, 17 paź 2014

Do góry
Rench, dzięki U Małej Mi Luki wstawił link do zdjęcia Madżen
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 20:35, 17 paź 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Teraz uciekam coś zjeść bo już orkiestre słychać, a później moja ulubiona i moge powiedzieć najlepsza metamorfoza

Wszystkie metamorfozy bardzo na plus. Szkoda, że już wkrótce nie będzie nam dane cieszyć się kwiatowymi rabatami

Czekam na ostatnią odsłonę
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 20:22, 17 paź 2014

Do góry
Teraz uciekam coś zjeść bo już orkiestre słychać, a później moja ulubiona i moge powiedzieć najlepsza metamorfoza
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 20:21, 17 paź 2014

Do góry
Tutaj szału ni ma, ale musicie uwierzyć na słowo, że na żywo jest wielka różniaca, a zmiany były gównie kosmetyczne, a jeszcze kilkanaście będzie
Było

Jest

Było

Jest

Ta część ogródu swoje 5 minut ma zdecydowanie w lipcu i wtedy ją uwielbiam bez względu na wszystko, więc teraz i tak nic ciekawego
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 20:14, 17 paź 2014

Do góry
Nic nie było

Było, jest i dopiero będzie w przyszłym roku.

Było

Jest, ale jeszcze bardzo dużo się zmieni
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 20:05, 17 paź 2014

Do góry
Chciałem robić obszerne porównania wykonanych prac w tym roku, ale stwierdziłem, że troszke nie ma to sensu bo większość musi się dopiero rozrosnąć w przyszłym roku, ale na takie obszerne 'było i jest' się zorganizowałem, bez zbędnego gadania i opisywania

Zdjęcia są z różnych pór roku i dlatego nie ma jeszcze niektórych miejsc co porównywać no i szczerze mówiąc mało mam zdjęć 'przed'.

Pierwsza częśc rabaty zmieniona pod wpływem ogrodowiska, powstałą z tego co rosło w innych miejscach.
Było

Jest. Tujasy po radykalnym cięciu zaczynają się zabliźniać

Ostatnio pokazywane ciurkadełko też troszke się zmieniło w tym roku..
Było

Jest

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 19:56, 17 paź 2014

Do góry
Agnieszko jesień to pora roku, której chyba bardziej nie znosze niż zimy Dlatego staram się robić tak, aby ogród mnie aż za bardzo nie straszył o tej porze i gdybym sobie nie rozkopał dwóch części rabat, które jednak mi znów nie wyszły co mnie bardzo denerwuje byłoby wręcz znakomicie Licze, że te 5 miesięcy szybko minie i będę mógł poprawić swoje błędy i mam nadzieję, że posadzone w tym roku rośliny ruszą z kopyta

Madzia bardzo dziękuje. Ja się obawiam robić rabate pod brzozami, których jeszcze oczywiście nie mam z tego samego powodu, o którym piszesz. Chyba nie obejdzie się bez lini kroplującej, bo włączyć i iść zrobić coś innego jest o wiele lepsze niż stanie godzinami z wężem no ale o automatyce moge sobie pomarzyć
Ogrodnik Mimo Woli cd 19:15, 17 paź 2014

Do góry
Aniu chyba tego szukałaś https://www.ogrodowisko.pl/watek/3507-madzenie-ogrodnika-kiedys-tu?page=1754
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 06:38, 17 paź 2014

Do góry
Luki napisał(a)

Dwie cudowne inspiracje !!!!

U mnie na rabatach już praktycznie goło i wesoło hahahahaha
a u Ciebie można nacieszyć oczy
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies