Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Małymi krokami-Ogród Wioli 11:01, 27 wrz 2021

Do góry
Wiolka5_7 napisał(a)

Dzięki Martuś za pochwały
Tak cisy co raz bardziej przypominają półkule i są bardziej widoczne- uwielbiam je nie żałuję ,ze wywaliłam buksy ,bo cisy mi je godnie zastąpiły

Też lubię ten kadr,a ostatnio też ten...
Lubię szerokie kadry...
Miłego oglądania...

Matko, jakie kolory, kontrasty!!! Wiolu, to zdjęcie jest niesamowite Jak myślisz, czy rdesty dałyby radę w półcieniu/cieniu?
Wilczy ogród 10:59, 27 wrz 2021

Do góry
Magleska napisał(a)

Cudnie
Miłkowo - sezon 2016-2022 10:38, 27 wrz 2021

Do góry
Milka napisał(a)
Muszę zabrać z rabat ten kaukaski rozchodnik, bo ginie, a w donicach urzeka.

podagrycznik variegata cieszy

Świetne to foty rozchodnika, ładnie wygląda na tle tej ściany w donicach.
Czy ten podagrycznik jest bardzo ekspansywny, tak jak zwykły? Ciekawe czy dałby radę pod brzozami i nie zjadł wszystkiego?

Sprzęt bardzo potrzebny, my musimy kupić coś do żywopłotów, bo wiosną już nie dam rady ciąć pięciorników sekatorem, mają strasznie twarde gałęzie
Mirkowy ogród (początki) 10:10, 27 wrz 2021

Do góry
olciamanolcia napisał(a)

Albo zostaw trawy w tym miejscu . Prościej będzie ci przesadzić trochę tej kocimietki albo kilka rozchodników Hortensję mogłabys dać pomiędzy trzcinniki i rozchodniki.

o tu np

Czytasz w moich myślach
Takie nasadzenia brałam pod rozwagę i nawet nie dużo trzeba by przesadzić.
A z tylu dosadzę jeszcze Trzcinnika ?
A za nim rośnie żywopłot liściasty tylko jaszcze mało widoczny
Dziękuję Justyna to będzie fajna rabata taka dokończona
Ogród z zegarem 10:08, 27 wrz 2021

Do góry
Agatorek napisał(a)
Plan na szybko

Rabata 1 - otaczająca oczko, raczej niższe nasadzenia, dominujący 1- 2 gatunki plus trawy, żurawki, kulki z bukszpanu .
Między rabatami 1 i 2 - trawa
Rabata 2 - iglaki, sosenki, drzewa liściaste typu dereń, wiąz camperdownii, wiąz geisha, śliwa wiśniowa, może jakaś magnolia, klony japoński itp z trawami, kulkami bukszpanowymi itp.

Witaj Agnieszko. W styczniu tego roku taki plan pokazałaś, dzisiaj wrzesień i wszystkie (prawie) zamierzenia zrealizowałaś. Brawo. Skąd ty bierzesz siły na to działanie bez odpoczynku? Pięknie zaaranżowałaś ścieżkę do altanki. Czytam, że na tym nie koniec, czekasz na przesyłkę drzew i bylin, czyli będzie sadzenie. Sił do dalszej pracy życzę, bo wytrwałości i zaangażowania masz nadmiar. Pozdrawiam, Agnieszko.
Ogród do odnowy 10:06, 27 wrz 2021

Do góry
Zwabiona słońcem poszłam do ogrodu z nadzieją na wczesno słoneczne zdjęcia i jestem załamana. Już jesień, słońce na niskiej orbicie prawie całkiem zasłonięte jest przez coraz wyższe siewki za płotem. To już duże drzewa porosły. Większość nasadzeń sprzed kilku lat planowanych na słoneczne rabaty, ma się jak pięść do nosa

dereń, oczar, świecznica, klon mandżurski i i tylko grujecznik cieszy

Podkrakowska wieś, foliak, kury i my :) 10:03, 27 wrz 2021

Do góry

Uwielbiam!
Mam tak samo
Czasem tak ciężko, gdy człwiek musi opuscić wieś i przyjdzie do płącenia kartą za zakupy haha

Pozdrowienia z podlaskiej wsi
Podwójna natura bliźniaka w ogrodzie... 09:57, 27 wrz 2021

Do góry
size=270x480]https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/227/2275684/original.jpg[/img]

Cóż to za przepiękna kompozycja! Urzekła mnie!
Ogród na końcu wsi 09:39, 27 wrz 2021

Do góry
Miłkowo - sezon 2016-2022 09:37, 27 wrz 2021

Do góry
Milka napisał(a)
na razie tyle, będzie cd, aż was zmęczę

tu rozchodniki kaukaskie w donicy

Witaj Irenko. U Ciebie w ogrodzie tak jeszcze zielono, że prawie jesieni nie widać. Śliczny zakątek, różowa ławka, różowe rozchodniki w doniczkach na ścianie (fantastyczne wyglądają te donice z rozchodnikiem na ścianie). Hortensje kwitną, masz rękę do sadzonkowania, gdzie wsadzisz patyk, tam kwiaty wyrastają -hortensje w donicach, ciski ukorzenione na nowy żywopłocik. Trawy dorodne zdobią teraz ogród. Piękny ten gatunek trzcinnika z perłowymi kwiatostanami. Szkoda bukszpanów, ale jest nowe miejsce na rośliny. Zaopatrzyłaś się w sprzęt do cięcia. Ja zastanawiam się nad piłą akumulatorową do cięcia gałęzi. Podkrzesałam iglaki zwykłą, ale ciężko mi to szło. Miłego dnia, Irenko.
Połowa działki - czyli mam powoli dość część II 09:36, 27 wrz 2021

Do góry
zawitka napisał(a)

Jeszcze jedna podwójna Gaura biała i różowa wynaleziona przez Kasię /Kasya/ dla mnie Dzięki Kasiu.Bardzo z niej się cieszę.

Wsadzę je razem obok siebie .

Ależ piękne roślinki

Nie sadź razem tych gaur. Mają zupełnie inny pokrój. Biała wypuszcza długie zwiewne pędy. Różowa zdecydowanie bardziej zwarta. Rozdziel je czymś zielonym, co może je podeprzeć
Ogrodowe wariacje 09:10, 27 wrz 2021

Do góry
Judith wklejam fotkę z wiosny, gdzie rosną wrzośce, zaznaczyłam te w szpalerze i tam pod nimi zrobię drugi rząd te na pierwszym planie właśnie wysadziłam.

Dziękuję za pochwałę bukszpanowej "żyletki "

Przedogródek pod dębem 09:02, 27 wrz 2021

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Marzyła mi się taka obwódka ziemowitowa, ale niestety ceny cebul pozbawiają mnie złudzeń co do jej powstania. Ale cos tam sobie zamówiłam, wszak od czegoś trzeba zacząć

Zimowity robią zawsze wrażenie. Kwiaty bez liści wprost biją kolorem po oczach. Ja również mam kilka ale rzeczywiście - ceny cebul - wysokie.

Są również białe. Na zdjęciach zimowity jesienne Alboplenum
Połowa działki - czyli mam powoli dość część II 08:49, 27 wrz 2021

Do góry

Jeszcze jedna podwójna Gaura biała i różowa wynaleziona przez Kasię /Kasya/ dla mnie Dzięki Kasiu.Bardzo z niej się cieszę.

Wsadzę je razem obok siebie .
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies