Świetne to foty rozchodnika, ładnie wygląda na tle tej ściany w donicach.
Czy ten podagrycznik jest bardzo ekspansywny, tak jak zwykły? Ciekawe czy dałby radę pod brzozami i nie zjadł wszystkiego?
Sprzęt bardzo potrzebny, my musimy kupić coś do żywopłotów, bo wiosną już nie dam rady ciąć pięciorników sekatorem, mają strasznie twarde gałęzie
Czytasz w moich myślach
Takie nasadzenia brałam pod rozwagę i nawet nie dużo trzeba by przesadzić.
A z tylu dosadzę jeszcze Trzcinnika ?
A za nim rośnie żywopłot liściasty tylko jaszcze mało widoczny
Dziękuję Justyna to będzie fajna rabata taka dokończona
Witaj Agnieszko. W styczniu tego roku taki plan pokazałaś, dzisiaj wrzesień i wszystkie (prawie) zamierzenia zrealizowałaś. Brawo. Skąd ty bierzesz siły na to działanie bez odpoczynku? Pięknie zaaranżowałaś ścieżkę do altanki. Czytam, że na tym nie koniec, czekasz na przesyłkę drzew i bylin, czyli będzie sadzenie. Sił do dalszej pracy życzę, bo wytrwałości i zaangażowania masz nadmiar. Pozdrawiam, Agnieszko.
Zwabiona słońcem poszłam do ogrodu z nadzieją na wczesno słoneczne zdjęcia i jestem załamana. Już jesień, słońce na niskiej orbicie prawie całkiem zasłonięte jest przez coraz wyższe siewki za płotem. To już duże drzewa porosły. Większość nasadzeń sprzed kilku lat planowanych na słoneczne rabaty, ma się jak pięść do nosa
dereń, oczar, świecznica, klon mandżurski i i tylko grujecznik cieszy
Witaj Irenko. U Ciebie w ogrodzie tak jeszcze zielono, że prawie jesieni nie widać. Śliczny zakątek, różowa ławka, różowe rozchodniki w doniczkach na ścianie (fantastyczne wyglądają te donice z rozchodnikiem na ścianie). Hortensje kwitną, masz rękę do sadzonkowania, gdzie wsadzisz patyk, tam kwiaty wyrastają -hortensje w donicach, ciski ukorzenione na nowy żywopłocik. Trawy dorodne zdobią teraz ogród. Piękny ten gatunek trzcinnika z perłowymi kwiatostanami. Szkoda bukszpanów, ale jest nowe miejsce na rośliny. Zaopatrzyłaś się w sprzęt do cięcia. Ja zastanawiam się nad piłą akumulatorową do cięcia gałęzi. Podkrzesałam iglaki zwykłą, ale ciężko mi to szło. Miłego dnia, Irenko.
Nie sadź razem tych gaur. Mają zupełnie inny pokrój. Biała wypuszcza długie zwiewne pędy. Różowa zdecydowanie bardziej zwarta. Rozdziel je czymś zielonym, co może je podeprzeć
Judith wklejam fotkę z wiosny, gdzie rosną wrzośce, zaznaczyłam te w szpalerze i tam pod nimi zrobię drugi rząd te na pierwszym planie właśnie wysadziłam.