w cieniu, nawet w trudnym, suchym. Ale tzreba się liczyc z tym że z czasem zajmą dużo miejsca i że wygryzą byliny do których dojdą
ja je mam i uwielbiam- teraz nasz deskowy tarasi jest cały skąpany w ich zapachu.
juz widzę-po obu stronach do bukszpanów. Jak urosną będzie ok. Ale jesli w jarzmianki możesz wsadzić kilka molinni, tak żeby je kapnąć jeszcze blisko szpaleru moliniowego, to ładnie .
Nie wiem czy dobrze roxumiem. To jest jedwn koniec tej rabaty-pod wisnia rosna odbkilku di jarzmianki i carex.tam mialabym dac tez molinie? W zasadzie moge kilka.
A to drugi koniec tu grsb cisy w srodku okrywowe roze
j atez na niego chorowałam kiedyś. mam go jeszcze ale nie chce u mnei ronsąć. Myślałam że może za sucho, ale i u Malkul nie rosnie zachwycajaco. Choć wstawiła fotke jego ostatnio.
Jednym słowem ten dereń to fochowaty osobnik.
Kiedyś rósł mojej siostrze, ale pewnie go przesadziłą 8 razy w sezonie, to nie wiem jak teraz i gdzie rośnie
To chyba nie będę ryzykować, bo bym się zapłakała, jakby nie przezyła. Poczekam do wiosny.
Ty w ciągu roku jeszcze ram ją po przekwitnięciu przycinasz?
a to powiem ci ze taki wałek to nawet fajnie wyglada przy tarasie mogłabym sobie posadzic ..teraz tam mam zurawki limonkowe ale one nie sa długowieczne więc pewnie wymienie ....zapisałam sobie zeby nie uciekło
bo ono z daleka takie jest. Ale z bliska bajkowe.
jednak same kępy są piękne z daleka i jesienią tez przebarwione mocno.
mam fotkę z ogrodu botanicznego w Belgii
Tobie? Coś Ty! jesienią jak masz na nie ochotę to odwiedzaj insekta. Musiałam Ci o nich mówić albo pisać. Albo nie, bo nei była poewna czy będa czerwone, czy różowe i kiedy kwiatną. Aż sie bałam efektu z nich