Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "magnolia"

Typografia ogrodu 13:51, 10 maj 2016

Do góry
magnolia napisał(a)

jak nie czujesz, to nie rób. Może sobie przymierz tylko
bo planuje sadzic co 40 cm i obawiam sie ze tylko jedna sadzonka by zakrecala
Typografia ogrodu 13:50, 10 maj 2016

Do góry
magnolia napisał(a)

one mają fitohormony którymi walczą z konkurencją, z moliniami nie.
acha to sie nazywa madra odpowiedz.ale z moliniami nie walcza czy nie sadzic
Typografia ogrodu 13:49, 10 maj 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
cxyli zaginamy oba narozniki tak?
Bo corka zje obiad i ide sadzic
Kilka molini pod wisnie tak?
Tylko jakos tego zagiecia molini nie widze...

jak nie czujesz, to nie rób. Może sobie przymierz tylko
Typografia ogrodu 13:49, 10 maj 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
a gdybym dala je tu pod murem z moliniami? Jak wygladaja ich liscie po przekwitnieciu bo nie pamietam

one mają fitohormony którymi walczą z konkurencją, z moliniami nie.
Typografia ogrodu 13:46, 10 maj 2016

Do góry
magnolia napisał(a)

w cieniu, nawet w trudnym, suchym. Ale tzreba się liczyc z tym że z czasem zajmą dużo miejsca i że wygryzą byliny do których dojdą
ja je mam i uwielbiam- teraz nasz deskowy tarasi jest cały skąpany w ich zapachu.
a gdybym dala je tu pod murem z moliniami? Jak wygladaja ich liscie po przekwitnieciu bo nie pamietam
Typografia ogrodu 13:45, 10 maj 2016

Do góry
magnolia napisał(a)

juz widzę-po obu stronach do bukszpanów. Jak urosną będzie ok. Ale jesli w jarzmianki możesz wsadzić kilka molinni, tak żeby je kapnąć jeszcze blisko szpaleru moliniowego, to ładnie .
cxyli zaginamy oba narozniki tak?
Bo corka zje obiad i ide sadzic
Kilka molini pod wisnie tak?
Tylko jakos tego zagiecia molini nie widze...
Typografia ogrodu 13:40, 10 maj 2016

Do góry
magnolia napisał(a)

w cieniu, nawet w trudnym, suchym. Ale tzreba się liczyc z tym że z czasem zajmą dużo miejsca i że wygryzą byliny do których dojdą
ja je mam i uwielbiam- teraz nasz deskowy tarasi jest cały skąpany w ich zapachu.

ale się rozmarzyłam
Typografia ogrodu 13:39, 10 maj 2016

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Bawić ale gdzieś "w lesie". Na rabacie pod mocnymi krzakami (np. pod jaśminowcem). Są bardzo kłączaste i musi ich być dla efektów więcej a to wiąże się z miejscem i ich ekspansją. Ja mam pod/za płotem w grabach.

Typografia ogrodu 13:35, 10 maj 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)

Nie wiem czy dobrze roxumiem. To jest jedwn koniec tej rabaty-pod wisnia rosna odbkilku di jarzmianki i carex.tam mialabym dac tez molinie? W zasadzie moge kilka.

A to drugi koniec tu grsb cisy w srodku okrywowe roze

juz widzę-po obu stronach do bukszpanów. Jak urosną będzie ok. Ale jesli w jarzmianki możesz wsadzić kilka molinni, tak żeby je kapnąć jeszcze blisko szpaleru moliniowego, to ładnie .
Typografia ogrodu 13:25, 10 maj 2016

Do góry
magnolia napisał(a)

widziałam jeden koniec- ten na fotce kila stron temu. A drugiego nie więc nie wiem jak tam jest.
ja bym chyba dała molinię też za zakrętem czy na zakręcie. A może nawet powinna być na całej szerokości murka- ścianki wąskiej jeśli na tej rabatce obok jest nisko ( jak wysokie to nie)

Nie wiem czy dobrze roxumiem. To jest jedwn koniec tej rabaty-pod wisnia rosna odbkilku di jarzmianki i carex.tam mialabym dac tez molinie? W zasadzie moge kilka.

A to drugi koniec tu grsb cisy w srodku okrywowe roze
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 13:15, 10 maj 2016

Do góry
czasem tak, jak mnie suche kwiatki wnerwiają. ale czasem mnie nie wnerwiają, to wtedy nie. Ale tylko kwiaty, kępy wiosną wczesną
Typografia ogrodu 13:13, 10 maj 2016

Do góry
j atez na niego chorowałam kiedyś. mam go jeszcze ale nie chce u mnei ronsąć. Myślałam że może za sucho, ale i u Malkul nie rosnie zachwycajaco. Choć wstawiła fotke jego ostatnio.
Jednym słowem ten dereń to fochowaty osobnik.
Kiedyś rósł mojej siostrze, ale pewnie go przesadziłą 8 razy w sezonie, to nie wiem jak teraz i gdzie rośnie
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 13:12, 10 maj 2016

Do góry
magnolia napisał(a)
jesienną? Tę co kwitnie na jasno? Najlepiej wcześniej wiosną. Teraz można ale będzie juz niezbyt ładna bo potarga się. Chyba że Cis ie uda, że tak się nie zrobi. ale przeżyje. Podlewaj kilka dni często.

To chyba nie będę ryzykować, bo bym się zapłakała, jakby nie przezyła. Poczekam do wiosny.
Ty w ciągu roku jeszcze ram ją po przekwitnięciu przycinasz?
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 13:06, 10 maj 2016
Do góry
magnolia napisał(a)

bo ono z daleka takie jest. Ale z bliska bajkowe.
jednak same kępy są piękne z daleka i jesienią tez przebarwione mocno.
mam fotkę z ogrodu botanicznego w Belgii

a to powiem ci ze taki wałek to nawet fajnie wyglada przy tarasie mogłabym sobie posadzic ..teraz tam mam zurawki limonkowe ale one nie sa długowieczne więc pewnie wymienie ....zapisałam sobie zeby nie uciekło
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 13:05, 10 maj 2016

Do góry
malkul napisał(a)

biedra?

taaa

a że się upiłaś tzn że się napracowałaś mega. Zresztą znamy Cię to wiemy że nic nie odpuściłaś, wszystko było na 120 %
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 13:03, 10 maj 2016

Do góry
magnolia napisał(a)

jest moc!
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 13:02, 10 maj 2016

Do góry
eee_taam napisał(a)
http://www.crocus.co.uk/plants/_/epimedium--youngianum-niveum/classid.2000012677/

znalazłam zdjecia w wiekszej masie ...ale to nie wyglada juz jakoś ..bo rzadko sa jednak kwiaty. i te liscie ..jakies zwykłe?

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 12:59, 10 maj 2016

Do góry
magnolia napisał(a)
Gosia Sapporo na stole.... nie mogłabym przy nich jeść, bo sa tak sliczne w tym płytkim talerzu/misce.
Wszystko piękne- i dom i ogród.
Małego szkoda faktycznie. Biedaczek.
Ale szybko się zagoi

a ja obiadłam sie jak bąk
a na konic to upiłam jak świnka
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 12:57, 10 maj 2016

Do góry
magnolia napisał(a)

Tobie? Coś Ty! jesienią jak masz na nie ochotę to odwiedzaj insekta. Musiałam Ci o nich mówić albo pisać. Albo nie, bo nei była poewna czy będa czerwone, czy różowe i kiedy kwiatną. Aż sie bałam efektu z nich

biedra?
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 12:56, 10 maj 2016

Do góry
malkul napisał(a)

przpiękny jet tulipan, pozwoliłam sobie zanotować, najwyżej mi nogi z dupki urwiesz

Tobie? Coś Ty! jesienią jak masz na nie ochotę to odwiedzaj insekta. Musiałam Ci o nich mówić albo pisać. Albo nie, bo nei była poewna czy będa czerwone, czy różowe i kiedy kwiatną. Aż sie bałam efektu z nich
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies