Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Makowo na Kociewiu

Makowo na Kociewiu

makkasia 05:13, 06 cze 2016

Madzenka napisał(a)
Czytam ze troszkę odpoczywasz

Tak troszeczkę odpoczęłam od Makowa a Makowo ode mnie Świętowałam bardzo hucznie i rodzinnie złote gody moich Rodziców. Impreza była wyjazdowa, na Mazurach i wszystko się pieknie udało .
makkasia 05:30, 06 cze 2016

Milka napisał(a)

Piękniś od razu bukiet Makowo dopieszczone na maksa

Oj tam dopieszczone chwasty szaleją a trawnik nie skoszony bo kosiara się zepsuła.
Piękniś już przekwitł, przez te temperatury bardzo szybko w tym roku
Ewa777 06:25, 06 cze 2016

Ja poproszę o tłumaczenie - co to jest OW i HT?
Kasiu, najlepiej by było, żebyś przyjechała do mnie i zobaczyła na żywo moją Genie. Moja też ma jasne listki, ale druga magnolia też, więc wydaje mi się, że wszystko jest w porządku. Niepotrzebnie się zamartwiasz.
Wczoraj zobaczyłam na Gienie dwa otwierające się pąki kwiatowe Jakieś spóźnialskie
Margarete 15:15, 06 cze 2016

makkasia napisał(a)

Jestem ciekawa co zrobiłaś MW?
Genia u mnie nadal kanarkowa

Dostałam z gołym korzeniem w marcu, potrzymałam w garazu i wysadziłam ale juz nie kopczykowałam jak były te przymrozki duże w kwietniu, u nas minus 6 i chyba jej zaszkodziłam bo padła...
Żałuje bardzo bo to był prezent....
Gieni zrobie fote dzis - zobzvczysz jaki u niej niedorozwój....
Margarete 15:18, 06 cze 2016

Makowo cudne.....i tyle róz juz kwitnie u ciebie..u mnie Queen of Sweden zaczęła, reszta w pąkach....
Basilikum 16:01, 06 cze 2016

alez masz tych roz same rarytasy i pieknosci
czym dluzej czytam Forum i ogladam fotki tym wiecej nabieram ochoty na roze

a co do czosnkow to ja mam dwa z lidla gladiatora, ktory juz dawno przekwitl i pada mi na ziemie i globtrotera (mam nadzieje, ze nie pomylilam nazw) ktory kwitnie juz o prawie 2 tygodnie dluzej i nie wygla, ze zamierza przestac
makkasia 21:49, 06 cze 2016

Ewa777 napisał(a)
Ja poproszę o tłumaczenie - co to jest OW i HT?
Kasiu, najlepiej by było, żebyś przyjechała do mnie i zobaczyła na żywo moją Genie. Moja też ma jasne listki, ale druga magnolia też, więc wydaje mi się, że wszystko jest w porządku. Niepotrzebnie się zamartwiasz.
Wczoraj zobaczyłam na Gienie dwa otwierające się pąki kwiatowe Jakieś spóźnialskie

OW - to octan Wapnia, HT - Herbatka tymiankowa
do poczytania tutaj
https://www.ogrodowisko.pl/watek/4623-herbicydy?page=4
moja Genia jest zółta jakby miała żółtaczkę w tamtym roku była mniej żółta właściwie zrobiła się zielona - nie wiem co mam robić
A jwiatki na Genie cieszą
Iwk4 07:06, 07 cze 2016

Kasiu, a może ph ziemi jej nie odpowiada?
makkasia 09:56, 07 cze 2016

Iwk4 napisał(a)
Kasiu, a może ph ziemi jej nie odpowiada?

Iwonko sadziłam tak jak się należy ale dużo ją podlewam wodą z kranu więc PH mogło sie zmienić. Dzisiaj będzie akcja usuwania wierzchniej warstwy i dosypywania kwaśnej ziemi...bardzo delikatnego oczywiście
makkasia 10:02, 07 cze 2016

Basilikum napisał(a)
alez masz tych roz same rarytasy i pieknosci
czym dluzej czytam Forum i ogladam fotki tym wiecej nabieram ochoty na roze

a co do czosnkow to ja mam dwa z lidla gladiatora, ktory juz dawno przekwitl i pada mi na ziemie i globtrotera (mam nadzieje, ze nie pomylilam nazw) ktory kwitnie juz o prawie 2 tygodnie dluzej i nie wygla, ze zamierza przestac

Różyczka jest baaardzo zaraźliwa i choć to nie jest to łatwa miłość bo mszyce, bruzdownice, mączniaki itd to jednak mają to coś co zupełnie zwala z nóg

Prawdopodobnie chodzi Ci o Globmastera Ja miałam dwa ale je przesadzałam i zmarnowałam - ale cebule są ok