Muszę sie z Tobą zgodzić, że efekt jest fajny
Ale to było jednak kilka godzin roboty
Oczywiście zrobię takie podsumowanie ... ale dopiero wieczorkiem ... teraz jadę na podbój traw
Jak ciachniesz evergoldy, to te ucięte listki zamierają i trzeba liczyf na nowe przyrosty.
Twoja metoda jest żmudna, ale efekt lepszy. Piękne są.
Piękne tulipanki u ciebie. Sporo jeszcze kwitnie.
Reniu, czy możesz zrobić listę twoich tulipanków z fotkami na podsumowanie tulipanowego sezonu?
Bardzo by to było przydatne.
Please
Pomijam twoje nn pomyłki
Kurcze, akurat barwinka mam też dużo. Przeprowadziłam ze starego ogrodu, ale na pewno znajdą się chętni. Za to trzelinę uczknę z przyjemnością.
Wyczytałam u kuleżanki, że Ty za poszerzanie rabaty się wzięłaś Gdzie zdjęcia? Będą przed i po?
Tereniu, u mnie przezimował jeden miskant klaine fontanne, trzcinnik FC, red baron i ptasie łapki.
ID ciężko się zbiera. Mam kilka sadzonek. Trawki zmarzły i niektóre odbijają od korzenia. Jeszcze wiosną trawy dobrze wyglądały. Typuję, że kwietniowe mrozy do -7, kiedy trawy były już przycięte w okresie kwitnięcia forsycji zresztą - załatwiły trawy. Jeśli korzenie nie zmarzły, to jest szansa, że odbiją. Ale nie będę wykopywać, by się przekonać, czy tli się w nich życie. Bo to by je do końca zabiło. Jeśli coś się tli...
Ewelina, on jest ładny, ale sama czytasz, że nie wszyscy go lubiæ za jego wolę przetrwania.
Choć to chyba przekora ogrodników.
Nie lubimy roślin, które są słabe i nie lubimy roślin silnych... Paradoks.
Śniedek jest mocną rośliną. Cebulową. Łatwo wykopaf cebulki z miejsc, gdzie nam nie pasuje. Przesadzony, na drugi rok i tak kwitnie
Rok temu był w maju upał i kwitł krótko. Teraz dłużej zachwyca
I lubię go w tej runiance. Jak przekwitnie, liście przytnę i runianka zakryje. Listki ma jak trawka.