Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Podwórkowa rehabilitacja

Podwórkowa rehabilitacja

ryska 20:12, 20 maj 2016

Jana napisał(a)
A ja na jakie zdjęcia roślinek się załapałam ? Orlik piękny, bodziszek też, co do wiciokrzewa jestem ciekawa, ostatnio się nad nim zastanawiałam tylko boję się, że trujący chyba

Masz racje Jana, trujący jest. Ptaki bardzo lubią zjadać te owocki.
Tych trujących roślin mam u siebie trochę. Niewinnie wyglądają Z ciekawości napiszę.
Uczulenie na rękach mam tylko od jałowców ale otaczam się też: konwalią majową, bieluniami, bluszczem, bukszpanem, naparstnicą, ciemiernikiem, kokoryczką, łubinem, sasanką... Tyle pamiętam. Podobno tuje też uczulają ale ja nie mam ani sztuki.

ryska 20:14, 20 maj 2016

LenaMagda napisał(a)

Fajowa, miałam kiedyś taką ciemną ....w domu za panienki.... hihihi

Ja tę w gratisie do cebulek jesiennych dostałam. Ta ciemna chyba ładniejsza. Też rośnie w moim rodzinnym domku
21:10, 20 maj 2016
Pokaźna lista rojników i rozchodników To w takim razie czekam cichutko na fotki jak już będą posadzone.
A koniczynkę bordową tez miałam w domu rodzinnym
ryska 23:46, 20 maj 2016

Aniaaa napisał(a)
Pokaźna lista rojników i rozchodników To w takim razie czekam cichutko na fotki jak już będą posadzone.
A koniczynkę bordową tez miałam w domu rodzinnym

Sama się nie mogę doczekać efektu
Na dobranoc Lemon Dream. Jest piękny, rośnie w półcieniu. Miał pachnieć ale ja nic nie czuję.

Alisonek 23:55, 20 maj 2016

Aniaaa napisał(a)
(..)

Cóż to za piękny kwiatek? też go chcę
10:41, 21 maj 2016
Alisonku napisałam pw do Ciebie

edit: to orlik
Jana 10:44, 21 maj 2016

lista trujących roślin mnie zagięła, o łubinie nie słyszałam....co do konwalii trująca jest np. woda w której były trzymane w wazie, kiedyś pewien mężczyzna na kacu nie miał nic pod ręką i w nocy wypił wodę w której były konwalie - w konsekwencji zmarł...to jest fakt ..Reniu a czy powojnika mogę puścić na siatkę?
Iwk4 10:57, 21 maj 2016

Reniu, macham. Ani orlik śliczny.
Widzę zakupy rojnikowe u ciebie
ryska 20:35, 22 maj 2016

Witam serdecznie w tym pięknym dniu i pozdrawiam Zaglądających
Dziękuję, że zaglądacie.
Jana powojniki świetnie radzą sobie na siatce.

Nie opadły mi emocje jeszcze po wczorajszym
Dzięki uprzejmości Iwonki z W ogródku Iwony byłam w Arboretum w Wojsławicach.
Dziękuję Iwonko jeszcze raz, że mnie zabrałaś w to cudowne miejsce.
Zdjęcia wstawiłam tu: https://www.ogrodowisko.pl/watek/705-arboretum-w-wojslawicach?page=16
Jana 21:11, 22 maj 2016

zobaczyłam fotki, ale tam pięknie