Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Wydzielenie warzywniaka 17:48, 28 wrz 2021

Do góry
Lubię swój warzywniak nawet kiedy jesienią pustoszeje. W tym roku mało było z niego pożytku. Warzywa marniutkie. Ale na rosół i pomidora do kanapki starczyło .

Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 17:45, 28 wrz 2021

Do góry
Dalie... ehhhh. zapisałam się do grupy i to był błąd! Lista chciejstw jest już ogromna, a jeszcze czas sprzedaży bulw się nie zaczął.

A tymczasem, tzw talerzowa Cafe au lait, krzak ładny,ale obfitość kwitnienia nie powala. Ponoć taka jej uroda.

Druga to Sir Alf Ramsay, nadal czekam na ten pierwszy kwiat. Ma mega mocny pien! bo to już pien jest . Po powrocie zastałam złamaną gałązkę z pąkami i przyszło mi czekać miesiąc aż coś zacznie się pojawiać. Czekam cierpliwie, choć cierpliwość się konczy. Zobaczymy czy się polubimy!

W moim małym ogródeczku - Dorota 17:45, 28 wrz 2021

Do góry
Agania napisał(a)
Jak zawsze urocze dekoracje, tyyyyle wianków i piękna Ty Dorotko
Tak powinnyśmy mieć foteczki, dużo foteczek, a co i czemu nie, warto…kto Ci zrobił takie ładne zdjęcia
Super pamiątka, w sam raz do ramki dla wnusiów?
Dziękuję za tyle miłych słów, niby pamiętamy jak wyglądamy, ale wspomnienia blakną w naszej pamięci.
Zdjęcia zazwyczaj robi mi najmłodszy syn.

Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 17:43, 28 wrz 2021

Do góry
Rozchodniki... w tym roku coraz bardziej mnie oczarowują bo w koncu pokazują siłę i wielkością imponują. Będzie ich więcej .

Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 17:39, 28 wrz 2021

Do góry
W koncu mam i ja! Nie wiem czemu tyle z tym zwlekałam! Ale padnięte rozplenice oraz całkiem obżarte bukszpany sprawiły, że musiaałam przemeblować rabatę na podjeździe.
Posadziłam tam hortensje, zawilce serenade, to niskie z niebieskim kwiatem co właśnie nazwa mi chwilowo uciekła, oraz trochę hakone, która tam rosła, lubie ją i nie mam na nią miejsca gdzie indziej... no ale to tylko część rabaty była do przemeblowania.

Ptasi gaj 17:39, 28 wrz 2021

Do góry
gogo napisał(a)

Dzięki za informacje o gnojówce do róż i storczyków, też będę stosować.
Mi chodziło o wyciąg z młodego jęczmienia dla ludzi, ma bardzo dobre właściwości wzmacniające.
Muszę kupić ten ekstrakt z jęczmienia do oczek, mam oczko z 4 kastr budowlanych /takich po 90 litrów/ i mimo posadzonych roślin są glony i chcę się ich pozbyć.

Uśmiałam się z tajniaczenia roślin przed eMem, dobry sposób
Ja nie mam z tym problemów, bo mój kompletnie nieogrodowy

Mój też nie ogrodowy ale coś tam robi nawet sam od siebie. Bez problemu zajmuje się koszeniem.
Nie ogrodowy ale widzi co się dzieje nie ma opaski na oczach. Jak posadzone to się nie czepia wmawiam, że od dawna rośnie.

O jęczmieniu ekstrakcie jeszcze nie słyszałam aby go spożywać. Kupiłam dzisiaj czystek w płynie.

W moim małym ogródeczku - Dorota 17:37, 28 wrz 2021

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Dorotko będę jutro. Piękna jesteś. Piszesz, że na codzien tak nie wyglądasz, ale żeby tak pięknie wyglądać to trzeba miec nie lada umiejętności. Dbać o siebie. Na focie wyglądasz ok 30 lat.
Trzymaj się tak dalej. Bądź zdrowa.
Pozdrawiam
Odnośnie wyglądu, ja na prawdę kiepsko wyglądam, ale leczę się onkologicznie prawie 5 lat. Wiadomo, że to nie służy wyglądowi. Na youtube jest bardzo dużo filmików z których można się wiele nauczyć, nie tylko jak zrobić makijaż . Obecnie uczę się splotów makramowych.
Dziękuję za tak miłe słowa odnośnie mojego wyglądu ze zdrowiem nie najlepiej - "rozsypał" mi się kręgosłup. Wieczorem dźga w nim okropnie i to już trwa dwa tygodnie. Prace w ogrodzie poszły w odstawkę.
Pozdrawiam

W moim małym ogródeczku - Dorota 17:29, 28 wrz 2021

Do góry
AgataM napisał(a)
Od Dorotki z jesienno - słodkimi pozdrowieniami

Dorotka artystyczna dusza na wielu płaszczyznach
W moim małym ogródeczku - Dorota 17:23, 28 wrz 2021

Do góry
Waclaw napisał(a)

Ależ Ty kompozycje tworzysz Dorotko
Cieszę się, że Ci się podobają Wacławie.

W moim małym ogródeczku - Dorota 17:20, 28 wrz 2021

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Dorotko pięknie wyglądasz, ogród oczywiście również piękny , jak zawsze.Macham.
Dziękuję ślicznie za odwiedziny w moim wątku i tak miłe słowa.
Macham

Ptasi gaj 17:16, 28 wrz 2021

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)

Elu, co to za piękne drzewko po lewej stronie? Ależ mnie rozbawiły procedury chowania roślinek trzeba sobie radzić  Ogród zachwycający w każdym calu.
W moim małym ogródeczku - Dorota 17:16, 28 wrz 2021

Do góry
anabuko1 napisał(a)

I w całości i detalach zawsze u ciebie pięknie, perfekcyjnie się prezentuje.
Lubie zaglądać do ciebie i nasycić oczy takimi przyjemnymi widoczkami
Lilie i hortensje przepiękne
Pozdrawiam miłą, relaksującą się i ładną panią właścicielkę.
Dziękuję za tak miły wpis, ogród robi się co raz bardziej jesienny.

W moim małym ogródeczku - Dorota 17:04, 28 wrz 2021

Do góry
anpi napisał(a)

Ten dmuchawiec, to kozibród łąkowy. Taką sadzonkę dostałam od koleżanki.
Sama też kiedyś zebrałam nasionka tego chwasta na cmentarzu Niestety nie zszedł mi
A do nagłego hamowania w różnych miejscach to mój mąż się już przyzwyczaił(pewnie dla świętego spokoju), tzn. nie hamuje nagle , ale potem cofa lub zawraca samochodem Bo albo chcę zrobić zdjęcie, albo właśnie wykopać jakąś roślinę z przydrożnego rowu tak pozyskałam m.in.krwawnicę i gałązki wierzby z korzonkami-by mieć wiosną bazie
No to widzę, że nie tylko u mnie tak jest. W każdym razie mąż zawsze wtedy marudzi jak małe dziecko.

W ogródku emerytki 16:35, 28 wrz 2021

Do góry
hankaandrus_44 napisał(a)
Podobno pachną opadłe liście u grujeczników. Ja się nie znam, bo nie mam, ale ktoś tu na O. tak twierdzi.

O, to sprawdzę, jak zacznie łysieć, bo na razie nie zgubił żadnego liścia i niech tak będzie jak najdłużej
Dzisiejsze zdjęcie w słońcu /potem zaczęło padać i pada/.
Ogród pod lasem 14:56, 28 wrz 2021

Do góry
Teraz jest tak

Ogród pod lasem 14:52, 28 wrz 2021

Do góry
Znalazłam, fotki z 3 sierpnia zeszłego roku.

Podkrakowska wieś, foliak, kury i my :) 14:38, 28 wrz 2021

Do góry

Trawiasto liściasty bez thui 14:35, 28 wrz 2021

Do góry
Wracając do róż, mam też odmianę Coutyard Jive.
Również sadzona w lipcu 2020 i urosła potężnie. Niektóre pędy mają sięgają ponad 2,5. Rośnie zdrowo i bujnie, natomiast kwitnienie nie ma takie obfite jak powinien mieć ten gatunek. Kolor kwiatów też ciemniejszy, krwisto czerwony zamiast koralowego.

Poniżej zdjęcie mojej i katalogowej

Róże dość obficie nawoziłem Azofoską i raz JaraMilą hydrokomplex.

Czy takie nawożenie mogło sprawić, że róża bardziej poszła w zieloną masę niż kwitnienie?
Sezon 2017 u Hanusi 14:19, 28 wrz 2021

Do góry
Ogrodowy_Kalejdoskop napisał(a)
Piękne masz te dalie, ja też jestem w nich zakochany i jeszcze na przyszły sezon domówię, podoba mi się bardzo biała, nie mam takiej dużej. Natomiast motyle teraz zrobiły nalot Pozdrawiam

Darku,jak szukasz dalii to szukaj talerzowych, one sa duże. Białych miałam sporo, oddałam córce. Warto nabyć- cafe au lait - na zdjęciu

Sezon 2017 u Hanusi 14:11, 28 wrz 2021

Do góry
Jolu, napisałam u Ciebie.

Wczoraj byłam w ogrodzie cały dzień. I dobrze, bo dziś już jest chłodno i deszczowo.

Robię plan, na kolejny pogodny dzien w ogrodzie, bo trzeba uwzględnić nasadzeniowe priorytety. Jesień rozkręca sie nie koniecznie w tę stronę co ją lubię.

Chryzantemy zaczynają pokaz, ale w tym roku są późniejsze w kwitnieniu. Arktyczne dopiero pokazują pączki, a do kwiatów jeszcze ze 3 tygodnie, może dłużej.

Wczoraj obrałam białe winogrona i poszły do sokownika razem z pigwą.
Ciemne mam zamówione przez zięcia, będzie winobranie w tygodniu.

Wycięłam kwiatostany jeżówki i część piwonii. Łyso się zrobło. Ale muszę porządek robić w swoim zwolnionym tempie, Stopniowo pustoszę grządki. Cukinie już pożegnałam. Teraz suszę selerową nać, na zimowe dosypki do potraw, Z warzyw została: resztka rzodkiewki, sałata, rukola i fasola. To i tak dużo. Już prawie październik.

Dziś Wacława, w polu pusto w spiżarni chwała.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies