dziewczyny zaraz zaraz bo ja niewiem czy kumam...wokól całego tarasu ma być cis jako barierka?na skarbach też??
nie no laski..kosmos...nie płyńmy aż tak dalego, M mnie ubije! poza tym pracujmy na jak najwiekszej ilosci tego co juz jest, zbudowac od nowa zawsze mozna ale chyba lepiej nie dokładać roboty
jeśli miałao by być proporcjonalnie czyli ok 2,7m po prawo tarasu to linia wypada w oknie.
ale ten pomysł kompletnie mi się nie widzi, jak to będzie wygladać takie pumilo rosnące pod górkę?
taak? super! uff
czyli będzie coś w ten deseń
na plan drzew nie patrzymy bo chyba tylko te po lewo grujeczniki sa dokladnie tak poadzone. napewno po prawo sa jablonki Royality i teraz w gornym prawym rogu doszla glediczja.
czyli rabaty środkowe i ścieżka taka z zalamaniem spoko?
jeszcze obmyślam ściankę wodną obok po lewo altany ale to na spokojnie.
M dzisiaj przekopał z 10m2 ziemi z obornikiem i mam ciche dni więc u mnie realizacja tyłow bedzie...hmm...rozłozona w czasie
masz rację przy różach trzeba grzebać. i znowu zonk :/
aaaaaa chyba że...oddzieliłabym je ekobordem od płyt? płyty w tojeści a róże w ziemii?
ale czytam dalej że Ewie pszczelarni tez się te płyty nie widza więc już chyba się nie będę upierać..
świetny jest ten projekt i jedno mi się rzuciło w oczy..jak dużo jest tam zimozielonych! to szkielet ogrodu a ja kompletnie o nich zapominam przy planowaniu zakupów..
spadek jest około 30cm bo są 3 schodki i tak ok 10-12cm kazdy.
wzbraniam się bo to poważna decyzja Asiu muszę do niej dojrzeć.każda wasza wypowiedz pozytywna i pomysł daje mi do myślenie i małymi krokami zmienia mi się w głowie
dokładnie w miejscach gdzie wstawiłaś zimozielone mam obeliski z LO ........ to tez źle wymyśliłam? zaraz sie potne :/ a ja taka zadowolona byłam że coś pionowego dalam..
reszta roslin które są lub mają być na różance
trzcinniki wanderbuch - je mogę zamienić na gracki
rozplenice red head
stipa
rozchodniki - mam dylemat, chciałam wywalić żeby liczbe gatunków zmniejszyc ale teraz one robią kolor na rabacie gdy róże już łyse
róże:
MariaTeresa 1m wys
Pashmina 0,6m wys
Baronessa 0,6m wys
Princess Aleksandra of Kent 0,7-1m wys
Louis Odier- na 2m obeliskach
The fairy
Swany
Hanne 06-0,8m wys
First Lady 1,5m wys
William Shekspir 1,2m wys
Heidi Klum 0,4-0,6m wys pachnie!
Pastella 0,4-0,6m wys
Pomponella 0,8m wys
na skarpach chciałam jeszcze 6 trzmielin na pniu ale nie znalazlam teraz wiec myślałam na wiosnę wznowić poszukiwania. Tu KasiaW zrobiła mi pogladowy rys z tujami
ja tez się tymi wysokoscimi nie stresuję, przytnie się do poziomu. zastanawiałam się nad obwodka posadzoną na skarpie...najgorzej jest z utrzymaniem na niej wilgoci, wszystko spływa. dlatego wokół tarasu mam lawende bo ona tam daje rade
niewiem czy widzisz co się u mnie na watku dzieje ale będe potrzebowala duuże ilości bukszpanów lub cisów lub tego i tego....jezu juz się boję...napisze mi na priv co jeszcze masz i w jakich cenach? i teraz niewiem czy to widzisz ale robie oczy shreka pytajac o ceny ..