Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lindsay80"

Tu ma być ogród :) 23:41, 17 sie 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

wielkie dzięki ! nawet niewiesz jak mi pomogłaś
edit; pamiętasz odmianę?

A to się cieszę, że pomogłam
Zajrzę do Ciebie, żeby się dowiedzieć co tam zaś kombinujesz, bo widziałam, że jakieś zamówienie bylinowe się kroi.
Tu ma być ogród :) 20:14, 17 sie 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Miałam Cię o to pytać, bo ta jedna od Ciebie co mi przetrwała nadal nie kwitnie.

Obok moich różowych też fioletowe wyrosły, a łudziłam się, że różowych będę mieć więcej.
Kępy mają wielkie to nie pozostaje nic innego jak dzielić.

Ciekawe jak Caradonna się zachowuje bo ją mam od 2 miesięcy i też już się wysiała po pierwszym kwitnieniu.

Moje różowe się rozsiały i wyrosły identyczne jak rośliny mateczne, ale z własnej autopsji wiem, że niektóre z nasion nie powtarzają cech rośliny matecznej. Jak chcesz mogę ci podesłać nasionka
Tu ma być ogród :) 19:04, 17 sie 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Proszę bardzo.
W pierwszym roku ta biała szałwia była rozczarowaniem na całaj linii - słabo kwitła, nie rosła, a w tym odkupiła swoje winy, te co widać na fotkach kwitną właśnie drugi raz, krzaki mają równie duże jak niebieskie szałwie.
Jednej nie obciełam po kwitnieniu, bo Kasya chciała nasionka, ale jak widać zamiast białej wyrosła fioletowa, więc zbiór nasion można sobie podarować, jedynie podział kępki ma sens i tak właśnie myślę zrobić, żeby sobie powiększyć ilość tych białych szałwii.

wielkie dzięki ! nawet niewiesz jak mi pomogłaś
edit; pamiętasz odmianę?
Tu ma być ogród :) 17:54, 17 sie 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

No patrz a moja różowa zakwitła na różowo

Miałam Cię o to pytać, bo ta jedna od Ciebie co mi przetrwała nadal nie kwitnie.

Obok moich różowych też fioletowe wyrosły, a łudziłam się, że różowych będę mieć więcej.
Kępy mają wielkie to nie pozostaje nic innego jak dzielić.

Ciekawe jak Caradonna się zachowuje bo ją mam od 2 miesięcy i też już się wysiała po pierwszym kwitnieniu.
Tu ma być ogród :) 17:52, 17 sie 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Ta szałwia ma drugi sezon?
Bardzo ładna .

tak drugi, ten pierwszy można uznać za stracony, bardziej straszyła niż mogła się podobać, a tu teraz taka przemiana.
Tu ma być ogród :) 17:50, 17 sie 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
A moje białe wymarły.Twoje piekne

to ciekawe, coś musiało im nie podpasować, tylko co?

Tu ma być ogród :) 17:49, 17 sie 2016

Do góry
MirellaB napisał(a)
Patrząc na Twoją szałwię myślę sobie, że może jest szansa dla moich różowych przetaczników? Posadzone wiosną kompletnie mnie rozczarowały

W pierwszym roku nie ma co ich skreślać, zobaczysz co będzie w przyszłym.
Tu ma być ogród :) 17:48, 17 sie 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Ja też będę przesadzać za miesiąc. Muszę luźniej posadzif vanilki, bo mam tylko co 70 cm.
I limki znajdą lepsze miejsce. Daj znać, jak się zdecydujesz. Razem raźniej trzymać kciuki.

Nie ma sprawy, powiadomię Cię, bo zdecydowana to ja już od dawna jestem
Tu ma być ogród :) 12:45, 17 sie 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Proszę bardzo.
W pierwszym roku ta biała szałwia była rozczarowaniem na całaj linii - słabo kwitła, nie rosła, a w tym odkupiła swoje winy, te co widać na fotkach kwitną właśnie drugi raz, krzaki mają równie duże jak niebieskie szałwie.
Jednej nie obciełam po kwitnieniu, bo Kasya chciała nasionka, ale jak widać zamiast białej wyrosła fioletowa, więc zbiór nasion można sobie podarować, jedynie podział kępki ma sens i tak właśnie myślę zrobić, żeby sobie powiększyć ilość tych białych szałwii.

No patrz a moja różowa zakwitła na różowo
Typografia ogrodu 12:16, 17 sie 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Super żarno wygląda, pomysły masz genialne i niepowtarzalne!
dziękuję Edyto
Tu ma być ogród :) 11:11, 17 sie 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Dzięki Iwonka, przeczytałam, mimo wszystko spróbuje, tylko poczekam aż będzie chłodno i deszczowo, żeby zwiększyć ich szanse.

Ja też będę przesadzać za miesiąc. Muszę luźniej posadzif vanilki, bo mam tylko co 70 cm.
I limki znajdą lepsze miejsce. Daj znać, jak się zdecydujesz. Razem raźniej trzymać kciuki.
Tu ma być ogród :) 10:57, 17 sie 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
Edyta pokazałabyś mi swoją białą szałwie? ona Ci kwitła tak długo jak niebieska?

Proszę bardzo.

Tu ma być ogród :) 10:47, 17 sie 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

po pracy

wiem, wiem, nie pali mi się
Tu ma być ogród :) 10:46, 17 sie 2016

Do góry
Filemon24 napisał(a)

nie powinny się pokładać, pokładają się tylko źle przycięte
moze po prostu zostawiłaś przy cięciu wiotkie cienkie gałązki? ja wszystkie cienkie obcinam i tnę ogólnie bardzo krótko nawet vanilka mi się nie pokłada

moim zdaniem jak masz posadzone limki co 120 cm to już je zostaw niech sobie rosną polarki posadziłabym właśnie co 120 cm - docelowo rosną mniejsze od limek

PB mam tak samo posadzone jak limki. Zastanowię się jeszcze co zrobię, bo chyba od tuji bym je trochę odsunęła, tym bardziej, że i tak poszerzam tą rabatę.
Tu ma być ogród :) 10:33, 17 sie 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

To ich nowe miejsce jest o niebo lepsze od poprzedniego.
Jak będziesz pamiętać to zmierz proszę odległość od pnia tuji do środka krzaka hortensji.

po pracy
Ogrodowy song 10:19, 17 sie 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Ewa, ale pięknie ta kostrzewa z podziału Ci rosnie. Kiedy Ty swoją dzieliłaś? bo mam dwie gigantyczne i też bym sobie podzieliła.

Dzieliłam jeszcze miesiąc temu i mam ochotę zrobić to jeszcze. Nie wiem dokładnie, czy można. Ale i tak podzielę
Tu ma być ogród :) 10:10, 17 sie 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Strach się bać jak będzie u mnie za kilka lat, muszę się w takim razie zastanowić czy zamiast przesadzać te moje nn, limek nie rozsadzisz na większe odległości, te niekończące się demolki już mnie trochę przytłaczają.
A Polar Bear jak sądzisz co ile powinny być posadzone, bo one właśnie się rozkladaja, w przeciwieństwie do limek, czy może z każdym kolejnym rokiem robią się wystarczająco sztywne?

nie powinny się pokładać, pokładają się tylko źle przycięte
moze po prostu zostawiłaś przy cięciu wiotkie cienkie gałązki? ja wszystkie cienkie obcinam i tnę ogólnie bardzo krótko nawet vanilka mi się nie pokłada

moim zdaniem jak masz posadzone limki co 120 cm to już je zostaw niech sobie rosną polarki posadziłabym właśnie co 120 cm - docelowo rosną mniejsze od limek
Tu ma być ogród :) 10:05, 17 sie 2016

Do góry
leon60 napisał(a)

chyba metr jak dobrze pamiętam bo są w jednej linii z miskantami posadzone
jak przestanie padać to sprawdzę
ale te na froncie są bliżej świerków bo tam nie miałam miejsca..

No właśnie wiem, że większość hortek u Ciebie ma za plecami świerki.

Mnie rano tez obudziła ulewa, teraz już słońce, ale i bez tego deszczu było bardzo mokro, a tu jeszcze doprawiło
Ogród z pergolą 10:01, 17 sie 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Aniu, o te hortensje zapytaj Lukiego, coś kojarzę, że podczas ostatniego objazdu po śląskich szkółkach się na nie natknął bodajże w Bielsku, tylko cena była porażająca.

ja je znalazłam w szkółce w piorkowie w normalnej cenie że tak powiem to raczej z tamtąd będę zamawiać
masz Edyta białą szałwie?pokażesz mi ją u siebie?kwitła tak dlugo jak niebieska?
Tu ma być ogród :) 10:01, 17 sie 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

Wysadzałam je spod jałowców żeby zrobić ściankę. Posadzone mam co metr a od tuj nie pamiętam ... ale na pewno nie więcej jak metr

To ich nowe miejsce jest o niebo lepsze od poprzedniego.
Jak będziesz pamiętać to zmierz proszę odległość od pnia tuji do środka krzaka hortensji.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies