Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tu ma być ogród :)

Tu ma być ogród :)

lindsay80 10:46, 17 sie 2016

Filemon24 napisał(a)

nie powinny się pokładać, pokładają się tylko źle przycięte
moze po prostu zostawiłaś przy cięciu wiotkie cienkie gałązki? ja wszystkie cienkie obcinam i tnę ogólnie bardzo krótko nawet vanilka mi się nie pokłada

moim zdaniem jak masz posadzone limki co 120 cm to już je zostaw niech sobie rosną polarki posadziłabym właśnie co 120 cm - docelowo rosną mniejsze od limek

PB mam tak samo posadzone jak limki. Zastanowię się jeszcze co zrobię, bo chyba od tuji bym je trochę odsunęła, tym bardziej, że i tak poszerzam tą rabatę.
lindsay80 10:47, 17 sie 2016

ren133 napisał(a)

po pracy

wiem, wiem, nie pali mi się
lindsay80 10:57, 17 sie 2016

anna_t napisał(a)
Edyta pokazałabyś mi swoją białą szałwie? ona Ci kwitła tak długo jak niebieska?

Proszę bardzo.
W pierwszym roku ta biała szałwia była rozczarowaniem na całaj linii - słabo kwitła, nie rosła, a w tym odkupiła swoje winy, te co widać na fotkach kwitną właśnie drugi raz, krzaki mają równie duże jak niebieskie szałwie.
Jednej nie obciełam po kwitnieniu, bo Kasya chciała nasionka, ale jak widać zamiast białej wyrosła fioletowa, więc zbiór nasion można sobie podarować, jedynie podział kępki ma sens i tak właśnie myślę zrobić, żeby sobie powiększyć ilość tych białych szałwii.

Iwk4 11:11, 17 sie 2016

lindsay80 napisał(a)

Dzięki Iwonka, przeczytałam, mimo wszystko spróbuje, tylko poczekam aż będzie chłodno i deszczowo, żeby zwiększyć ich szanse.

Ja też będę przesadzać za miesiąc. Muszę luźniej posadzif vanilki, bo mam tylko co 70 cm.
I limki znajdą lepsze miejsce. Daj znać, jak się zdecydujesz. Razem raźniej trzymać kciuki.
Iwk4 11:31, 17 sie 2016

Ta szałwia ma drugi sezon?
Bardzo ładna .
MirellaB 12:25, 17 sie 2016

Patrząc na Twoją szałwię myślę sobie, że może jest szansa dla moich różowych przetaczników? Posadzone wiosną kompletnie mnie rozczarowały
nawigatorka 12:44, 17 sie 2016

A moje białe wymarły.Twoje piekne
ren133 12:45, 17 sie 2016

lindsay80 napisał(a)

Proszę bardzo.
W pierwszym roku ta biała szałwia była rozczarowaniem na całaj linii - słabo kwitła, nie rosła, a w tym odkupiła swoje winy, te co widać na fotkach kwitną właśnie drugi raz, krzaki mają równie duże jak niebieskie szałwie.
Jednej nie obciełam po kwitnieniu, bo Kasya chciała nasionka, ale jak widać zamiast białej wyrosła fioletowa, więc zbiór nasion można sobie podarować, jedynie podział kępki ma sens i tak właśnie myślę zrobić, żeby sobie powiększyć ilość tych białych szałwii.

No patrz a moja różowa zakwitła na różowo
lindsay80 17:48, 17 sie 2016

Iwk4 napisał(a)

Ja też będę przesadzać za miesiąc. Muszę luźniej posadzif vanilki, bo mam tylko co 70 cm.
I limki znajdą lepsze miejsce. Daj znać, jak się zdecydujesz. Razem raźniej trzymać kciuki.

Nie ma sprawy, powiadomię Cię, bo zdecydowana to ja już od dawna jestem
lindsay80 17:49, 17 sie 2016

MirellaB napisał(a)
Patrząc na Twoją szałwię myślę sobie, że może jest szansa dla moich różowych przetaczników? Posadzone wiosną kompletnie mnie rozczarowały

W pierwszym roku nie ma co ich skreślać, zobaczysz co będzie w przyszłym.