Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tu ma być ogród :)

Tu ma być ogród :)

lindsay80 17:50, 17 sie 2016

nawigatorka napisał(a)
A moje białe wymarły.Twoje piekne

to ciekawe, coś musiało im nie podpasować, tylko co?

lindsay80 17:52, 17 sie 2016

Iwk4 napisał(a)
Ta szałwia ma drugi sezon?
Bardzo ładna .

tak drugi, ten pierwszy można uznać za stracony, bardziej straszyła niż mogła się podobać, a tu teraz taka przemiana.
lindsay80 17:54, 17 sie 2016

ren133 napisał(a)

No patrz a moja różowa zakwitła na różowo

Miałam Cię o to pytać, bo ta jedna od Ciebie co mi przetrwała nadal nie kwitnie.

Obok moich różowych też fioletowe wyrosły, a łudziłam się, że różowych będę mieć więcej.
Kępy mają wielkie to nie pozostaje nic innego jak dzielić.

Ciekawe jak Caradonna się zachowuje bo ją mam od 2 miesięcy i też już się wysiała po pierwszym kwitnieniu.
anna_t 19:04, 17 sie 2016

lindsay80 napisał(a)

Proszę bardzo.
W pierwszym roku ta biała szałwia była rozczarowaniem na całaj linii - słabo kwitła, nie rosła, a w tym odkupiła swoje winy, te co widać na fotkach kwitną właśnie drugi raz, krzaki mają równie duże jak niebieskie szałwie.
Jednej nie obciełam po kwitnieniu, bo Kasya chciała nasionka, ale jak widać zamiast białej wyrosła fioletowa, więc zbiór nasion można sobie podarować, jedynie podział kępki ma sens i tak właśnie myślę zrobić, żeby sobie powiększyć ilość tych białych szałwii.

wielkie dzięki ! nawet niewiesz jak mi pomogłaś
edit; pamiętasz odmianę?
Filemon24 20:11, 17 sie 2016

Ja w tym roku byłam zmuszona przesadzić kilka swoich hortensji ( tymczasowa zmiana miejsca na czas ocieplania fundamentu) i napiszę wam że zniosły to fatalnie aż przykro na nie patrzeć są o połowę ( jak nie więcej) mniejsze niż w tamtym roku oby wasze tak nie przychorowały.
Filemon24 20:14, 17 sie 2016

lindsay80 napisał(a)

Miałam Cię o to pytać, bo ta jedna od Ciebie co mi przetrwała nadal nie kwitnie.

Obok moich różowych też fioletowe wyrosły, a łudziłam się, że różowych będę mieć więcej.
Kępy mają wielkie to nie pozostaje nic innego jak dzielić.

Ciekawe jak Caradonna się zachowuje bo ją mam od 2 miesięcy i też już się wysiała po pierwszym kwitnieniu.

Moje różowe się rozsiały i wyrosły identyczne jak rośliny mateczne, ale z własnej autopsji wiem, że niektóre z nasion nie powtarzają cech rośliny matecznej. Jak chcesz mogę ci podesłać nasionka
20:17, 17 sie 2016
juz tu byłam z tym pytaniem ...ale znowu wracam bo nie pamietam i nie umiem znależć "gdzie kupiłas jeżówki Geen Envy?" i kiedy to było?

odpowiedz u mnie bo znowu sie zgubie
ren133 22:18, 17 sie 2016

Edytko Zmierzyłam - 75cm od tujek do środka hortensji.
lindsay80 23:41, 17 sie 2016

anna_t napisał(a)

wielkie dzięki ! nawet niewiesz jak mi pomogłaś
edit; pamiętasz odmianę?

A to się cieszę, że pomogłam
Zajrzę do Ciebie, żeby się dowiedzieć co tam zaś kombinujesz, bo widziałam, że jakieś zamówienie bylinowe się kroi.
lindsay80 23:43, 17 sie 2016

Filemon24 napisał(a)
Ja w tym roku byłam zmuszona przesadzić kilka swoich hortensji ( tymczasowa zmiana miejsca na czas ocieplania fundamentu) i napiszę wam że zniosły to fatalnie aż przykro na nie patrzeć są o połowę ( jak nie więcej) mniejsze niż w tamtym roku oby wasze tak nie przychorowały.

ryzyko jest zawsze, ale co zrobić, jak się popełniło wcześniej błędy w nasadzeniach, to teraz trzeba przesadzać.