Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodowe wariacje 12:46, 18 wrz 2021

Do góry
Pogody brak więc realizuję się w innej pasji, która ostatnio zeszła na boczny tor słodkiego weekendu Wam życzę

Podkrakowska wieś, foliak, kury i my :) 12:25, 18 wrz 2021

Do góry
Nie zauważyłam żeby jaszczurki jadły ślimaki. Hortensje się udały to fakt

Wracamy z grzybów, ale fajny poranek

Szkoda że później będziemy mordować kurczaki .. dwa jeśli nie trzy

Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 11:48, 18 wrz 2021

Do góry
effka napisał(a)
Widoczki

Masz tak wycacany ogród, że nic tylko leżeć, podziwiać i odpoczywać
W tym kadrze widać, jak fajnie bordo, ciemny róż przewija się wśród zieleni, super to wygląda.

A buczek Tricolor niech się tak nie spieszy z tym brązowieniem, stresuje mnie takie przyspieszenie szczególnie u niego... Pamiętasz co mój narozrabiał...

Ja też od carexów odchodzę, teraz żadnego bym już nie kupiła. Mam tylko te, które jeszcze jako tako wyglądają.
Hakonki są the best

A twój trawnik to sztuczny? Przyjdę wkrótce na jakieś przeszkolenie do ciebie i Wioli
Po 20 latach posiadania jakiegoś ogródka będę musiała założyć odrobinę zieleni po zbiornikowych przekopach. Jestem przerażona

Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 11:43, 18 wrz 2021

Do góry
Bardzo krótka relacja bo padało
Mniej niż zwykle ale było trochę rarytasów jak zwykle

Kupiłam rdesta i trawkę sorghastrum nutans
Ogród na piasku i z wielkim murem 11:40, 18 wrz 2021

Do góry
Wiem, każdy pokazuje te same, podobne choć nieco z innej perspektywy ujęcia.
Dla własnej przyjemności a może też dla innych, zaglądających tu ogrodowiczan czuję wewnętrzny imperatyw aby niektóre z fotek zrobionych w czasie tej wizyty, w tak cudnym ogrodzie, zaistniały na moim wątku ogrodowym.
Nadal komputer mieli, zapomniałam jaki format musi mieć fotografia aby szybciej się wgrywała. Chyba zbyt długo tu nie posiedzę, na krześle mam duży dyskomfort, a czas wgrywania jest o wiele za długi.

Przerwa na kawę... 11:36, 18 wrz 2021

Do góry
inka74 napisał(a)

Świetne jesienne dekoracje, fajne masz naczynia I talent do malowania
Ja na razie białe maleństwa baby boo kupiłam i jednego wrzośca.
Taki mam bajzel na rabatach, że nie wiem za co się brać...
Wyprowadziłaś metalowe mebelki? Czy coś pomyliłam?
U mnie też ciemiernik zakwitł, no wariat

Zacisze Alicji 11:27, 18 wrz 2021

Do góry
Alija napisał(a)

Witaj Alicjo. Dawno nie byłam, mam zaległości. Podziwiam Twoje zakątki w letniej odsłonie. Pięknie zakwitł agapant u Ciebie. Kupiłam w tym roku z dwoma kwiatkami, przesadziłam do tylko trochę większej donicy, bo czytałam, że lubi ciasno i wiem, że mam przechować w chłodnym pomieszczeniu. Nic więcej nie wiem. Mam nadzieję, że w następnym roku Twój i mój tak pięknie zakwitnie. Jesiennie już w ogrodach, ale u Ciebie i jesienią urokliwie. Kwitną zawilce, dzielżany, i kosmosy fantastycznie zawładnęły warzywnikiem. U mnie tez deszczowo i pochmurno. Mam nadzieję, że jeszcze nadejdzie piękna złota jesień. Pozdrawiam, Alu.
Podkrakowska wieś, foliak, kury i my :) 11:25, 18 wrz 2021

Do góry

Moje hortki z patyka, trzeci sezon

Hortensje trzeci sezon w dodatku z patyka są nadzwyczaj piękne gratuluję.
W tą wiosnę udało mi się ukorzenić Anabellki pewnie porozdaję nie mam gdzie wsadzić lubię rozmnażać rośliny fajna zabawa.
Za drzwiami do ogrodu... 11:23, 18 wrz 2021

Do góry
anpi napisał(a)
Brzegi tych rabat mają tworzyć jajowaty kształt trawnika między nimi, nie bardzo da się to uchwycić na zdjęciu, w realu bardziej widać.
Tu jeszcze przed zrywaniem darni, wstępne planowanie ułożenia tych brzegów poszerzonych rabat.

Ania świetnie wymyśliłaś te poszerzenia, cudne koło wyszło. Uwielbiam taką symetrię
Wydawałoby się, że ogród masz skończony, tymczasem tyle jeszcze można wymyślić. No i ile miejsca na nowe chciejstwa przybywa
Chociaż czytam, że ciągnie cię do ujednolicenia nasadzeń. Coś w tym jest... i ja u siebie upraszczam co się da. Coraz bardziej człowiek wie, jakie rośliny lubi, co długo kwitnie, mało pracy wymaga.
Przedziwny Ogród 11:23, 18 wrz 2021

Do góry

Przedziwny Ogród 11:21, 18 wrz 2021

Do góry
Ewa777 napisał(a)
Ciekawa jestem całości tego dzieła Pochwal się jak skończysz

Ja też jestem ciekawa, swoich możliwości.....

Przedziwny Ogród 11:12, 18 wrz 2021

Do góry
anabuko1 napisał(a)

No proszę jakie twórcze dzieła.
No pięknie

To są próbki. Choć jeszcze nieudolnie, ale sprawiają mi frajdę. Myślę, że kiedyś dojdę do perfekcji

Kolejna próba...

April podbija las... 11:11, 18 wrz 2021

Do góry
April napisał(a)

Zakochałam się w tym kadrze... Całować ekranu ne będę Ale maślane oczy mam jak patrzę
Ślicznie masz Aprilku w tym swoim lesie...
Podkrakowska wieś, foliak, kury i my :) 11:09, 18 wrz 2021

Do góry

Beza kupiona . Udany dzień

Z prac ogrodowych tylko cięcie lawendy. Poniedziałek jutro, buuuu

Pozdrawiam![/quote

Masz super zwierzaki w ogrodzie na Mazowszu ich nie widzę czy jaszczurki jedzą u Ciebie ślimaki bezskorupkowe?
Przedziwny Ogród 11:07, 18 wrz 2021

Do góry
anabuko1 napisał(a)

Dzięki
Pięknie w każdym calu.I na każdym zdjęciu.
Te białe kwiatki na 2 zdjęciu, to ?

Te białe kwiatki, to smagliczka zwisająca.
Dziękuję bardzo za miłe słowa

Trochę dzisiejszego poranka....

Zacisze Alicji 10:24, 18 wrz 2021

Do góry
Alija napisał(a)
U mnie znowu pada. Staw już się przepełnia w niektórych miejscach.

Ale masz wody. Ja z utęsknieniem czekałam na deszcz, bo strasznie sucho, dzis tylko lekka mżawka pada.
Mirkowy ogród (początki) 10:20, 18 wrz 2021

Do góry
Mirka napisał(a)
Ta sama rabata w dwóch odsłonach

Witaj Mirko. Podziwiam tę rabatkę. Mam tę kocimiętkę i u mnie nijak wygląda, a u Ciebie pięknie z tymi rozchodnikami. A jeszcze podoba mi się Twój żywopłocik z trzmieliny. Ja mam z bukszpanów, ale to jest niepewny i pracochłonny żywopłocik. Trzeba opryskiwać od grzybów, obserwować nieustannie, czy ćma nie gryzie.
Jeżówki kiedyś wysiewałam z nasion zebranych z odmianowych roślin, ale wyrosły same najpospolitsze. Vintage Wine kupiłam sadzonkę, ale teraz nie potrafię rozróżnić od tych różowych, co siałam z nasion. Pozdrawiam serdecznie
Ogród na piasku i z wielkim murem 09:32, 18 wrz 2021

Do góry
Milunia w ogrodzie - z widokiem na rozlewisko 08:42, 18 wrz 2021

Do góry
MiluniaB napisał(a)

Twój wrześniowy ogród przepiękny, jak zawsze idealny.
A te zdjęcia z zielenią zaglądającą do domu przez okno, zachwycające.
Pozdrawiam.
Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 08:35, 18 wrz 2021

Do góry
Kasya napisał(a)
Cieszę się ze się podoba
Lubie tam rano siedzieć z kawą

A tu taras po drugiej str budynku i przy basenie
Mam nadzieje ze kolor z czasem zblednie, no teraz jeszcze mocniejszy po deszczu… ech

Trochę popadało a taras wciąż mokry, wcześniej woda wsiąkała a teraz stoi… niby tak powinno być ale wciąż mokro…hmm

WOW! Jaki taras , piękny, przytulny, praktyczny. Na dodatek otulony bujną roślinnością.
Bardzo mi się podoba.
Zakupy cebulowe super.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies