Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród prawie wymarzony … 12:40, 19 paź 2024

Do góry
Zaraz odpisze bo teraz jestem zajęta tulipanami 382 sztuk
Miały być w skrzynkach są w wytłaczankach
Trzymajcie kciuki - byle do wiosny
Przewaga czarnuchów reszta to róż - trzy odmiany i pomarańcz

Blaski i cienie nowego życia 12:06, 19 paź 2024

Do góry

Blaski i cienie nowego życia 12:03, 19 paź 2024

Do góry

Blaski i cienie nowego życia 12:01, 19 paź 2024

Do góry

Blaski i cienie nowego życia 11:59, 19 paź 2024

Do góry

Blaski i cienie nowego życia 11:57, 19 paź 2024

Do góry

Wzgórze chaosu 11:50, 19 paź 2024

Do góry
Iwonka napisał(a)

Cudna kolorystyka. Zazdroszczę Ci tych dużych drzew, jesienią mają urok

A co to za stworek na fotce? Myślę i myślę co ma takie liście ale pamięć pożółkła i nic nie nasuwa na myśl chyba jakiś miłorząb w płynie potrzebny
Małymi krokami-Ogród Wioli 10:33, 19 paź 2024

Do góry
Takie promocje to ja lubię
W Biedrze czosnki-40% !

Plus tulipanki botaniczne

Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;) 09:48, 19 paź 2024

Do góry
Grzybki, prysznic, sniadanko I na górkę elektryk dzis konczy, płacimy, sadzę wykopane wczoraj maliny. I pielę 2 tarasy I rozsypuję zrębki.

10zl znalezione prócz grzybów

Wymarzyłam sobie wrzosowisko 22:56, 18 paź 2024

Do góry
Wg planu rabata z brzozami i wrzosami bedzie po lewej stronie patrząc z tarasu. Może jutro zrobię jakieś zdjęcie z placu boju Dzisiaj wyrównałam linię rabaty, wygrabiłam widoczne na zdjęciu kępy trawy. Posiałam też trawę w miejscu, gdzie kiedyś rozkładaliśmy basen.

Wrzosy ładne i tanie, choć przy dużej ilości sadzonek i tak trochę kosztują. Te były przecenione, bo już częściowo przekwitają.

Grzebiuszka ziemna 22:04, 18 paź 2024

Do góry

A powyżej zebrane wszystkie małe papryczki Poupilla, po wysuszeniu zmielone w młynku i mam własną przyprawę z tych kilku krzaczorków. Zapach przedni, i w domu w czasie suszenia, i tej papryki w słoiku. Pomysł suszenia od Darii - Dareckiej z tym, że ona miała ostre a Poupila słodka. A tak wyglądała wcześniej:

Wzgórze chaosu 21:42, 18 paź 2024

Do góry
Jestem wszystkim zachwycona. A do tego zdjęcia wzdycham

Iwonka napisał(a)

Co to za trawka za hakonkami? Próbuje teraz stworzyć mini rabatkę i szukam inspiracji

Iwonka napisał(a)
[img

Bardzo dziękuje za zaproszenie i jesli tylko nadarzy sie okazja to na pewno skorzystam

Męcz nas dalej. Ja chyba stanę się masochistką
Grzebiuszka ziemna 20:28, 18 paź 2024

Do góry
Basieksp napisał(a)

Ja nie mam rakiej ścieżki u siebie ale zawsze mogę poskakać na drodze, mamy nowy polbruk a co tam, niech sąsiedzi patrzą i podziwiają

Basiu to się nazywa poczucie własnej wartości - niech patrzą i podziwiają

Juzia napisał(a)
To i ja do Was dołączę
Też mam nowy polbruk na drodze

Juziu no to super, w kupie siła, jak mówił jeden żuk do drugiego nie powiem jaki

Małgosiu Agnieszko Aniu - dziękuję za uznanie dla kawiarenki musiałam ją stworzyć, żeby mieć jakieś miejsce do posiedzenia po tym, jak mój mąż zajął altanę i stworzył zbiorowisko przedmiotów ta altana jak wrzód na 4 literach, omijam ją szerokim łukiem robiąc zdjęcia...

Kontonaogrod napisał(a)
Na 100% się wproszę jak dojadę kiedyś do Elbląga. Nie byłam jeszcze nigdy! A to takie urocze miasto
pięknie u Ciebie

Podciągnę się trochę z historii i zostanę Twoim przewodnikiem

Moniczko - tak rozchodniki jeszcze w pełni, ale wiesz u mnie wszystko opóźnione w stosunku do Polski południowej i środkowej, więc zaleta dopiero objawia się jesienią

Robię porządki, wycięłam szałwie jednoroczne i wielo, irysy, tojady, część host, ostróżki, płomyki, przetaczniki, jeżówki, trzykrotkę wirginijską. Ale dużo! Jak zaczęłam wymieniać to sama się zdziwiłam
Chyba ostatni bukiet tego lato-jesieni z cynii:

W słońcu jeszcze całkiem zielono, ale dywaniki ogrodowe, parasol już na strychu:

Malinowy zakątek 20:13, 18 paź 2024

Do góry
Obiecałam że dodam jakies zdjęcia z ogrodu. Znowu z opóźnieniem ale w końcu parę fotek zrobilam

Mojebukochane Memory juz pieknie przebarwione

Rabata narożna, majestatyczne olbrzymi które w tym roku tez zakwitły, lo lewej miskanty flamingo, przed nimi niewidoczna werbena patagonska
i hortensje które przesadziłam niedawno mam nadzieję że w przyszłym roku bedzi e efekt
Szpaler rozplenicy halmen wśród śliw pissardii

Rabata frontowa

Zbliżenie na rozplenice Black Beauty, jakas rozłożysta bardzo w tym roku jest, nie wiem dlaczego
Anna i Ogród 2 19:58, 18 paź 2024

Do góry
To test
Jestem trochę przerażona i spięta bo nie mam wprawy w temacie warzyw. Na pomidorach myślałam że się znam ale jak widać popełniałam błędy. Teraz wiem jakie

Pomimo tego spięcia to nie mogę doczekać się przyszłego sezonu żeby sprawdzić ile się nauczyłam

50m pręta z włókna szklanego też dotarło. To 6mm - cienki ale mąż uważa że jest mocny więc wystarczy by podpierać pomidory i inne warzywa.

Ale zastanawiam się nad kupieniem kilku tych grubszych
Grzebiuszka ziemna 19:48, 18 paź 2024

Do góry
Kordina napisał(a)

Magarku, ale pamiętam jak mówiłaś, że masz coś z odczuciem zapachów, czy jesteś wiarygodna??
Zapach smaru kosiarki, to ja odczuwam w ogrodzie jak koszę, zacznę kopać pod kosiarką

CD:

trawy jakieś wielkie porosły, wolę jednak mniejsze:

Asterki dopiero zaczynają:

A ja uwielbiam takie duże rozplenice, wyglądają wtedy bardzo widowiskowo. Astry pięknoty teraz gwiazdorzą to jest ich czas, ale że rozchodniki jeszcze u ciebie Bożenko kwitną? Bo moje to już dawno przekwitły..
Wymarzyłam sobie wrzosowisko 19:42, 18 paź 2024

Do góry
Przyszły wrzosy na wrzosowisko.
Zamówię jeszcze drugą partię, ale muszę zastanowić się, jak rozmieścić kolory

W Kruklandii 19:01, 18 paź 2024

Do góry
Juzia napisał(a)
Są wrota.... tylko ogrodzenia jeszcze nie ma
Hahaha

Normalnie Stranger Things...
Ogród hortensjowo różanecznikowy 18:28, 18 paź 2024

Do góry
Jedne z późniejszych astrów które dopiero teraz rozpoczynają kwitnienie. Island Barbados.

Nn.

Nn.

Jako jedyna kwitnąca róża Pastella.
Ogrodowe wariacje 18:17, 18 paź 2024

Do góry
Wiaan napisał(a)
Miskanty gwiazdorzą, lubię je bardzo, są eleganckie Sprzątanie liści czas zacząć

Oj prawda gwiazdorzą teraz, a jakie one wielkie porosły
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies