Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowoczesny, długi, wąski, różowo-biały

Nowoczesny, długi, wąski, różowo-biały

Polon 12:19, 16 cze 2025

Patrycja_KG_Lu napisał(a)

Moje dostały tylko obornik granulowany wiosną. Nic szczególnego nie robimy przy nich poza podlewaniem (jak tego wymagają, w tym roku prawie nie, ale w zeszłym roku podczas susz często), ścinaniem liści po zbiorach, wycinaniem pędów rozłogowych.

Patrycja - rozwiń proszę “ścinanie liści po zbiorach”. Jak bardzo, kiedy, tzn jeśli już nie ma owoców i kwiatów, to tniesz?
Kasya 14:01, 16 cze 2025

Ciekawa jestem naparstnic bo jak do te pory zadne mi nie przetrwaly poza tymi zwyklymi
Makao 14:19, 16 cze 2025

Moje dostały tylko obornik granulowany wiosną. Nic szczególnego nie robimy przy nich poza podlewaniem (jak tego wymagają, w tym roku prawie nie, ale w zeszłym roku podczas susz często), ścinaniem liści po zbiorach, wycinaniem pędów rozłogowych.

W tamtym sezonie nie mogłam ściąć liści bo dopiero wsadzone były ale w tym sezonie już zetnę. Pędy to wycinamy. Robimy sadzonki.
Kordina 16:06, 16 cze 2025

...
A mąż wybrał sobie taką miętę. Czy zakopana duża doniczka po jakimś drzewku wystarczy jako zapora dla niej?

Patrycjo nie wystarczy mięty puszczają rozłogi a jak będzie równo z ziemią, to dla niej żaden problem. Teraz mam mięty w kuwetach budowlanych stojące, nie zakopane a więc pod kontrolą. Walczyłam chyba ze 3 lata z miętą puszczoną luźno.