Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "brzozy"

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 23:47, 21 mar 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Piękne wianki. Ja lubię takie delikatne, subtelne, dlatego ten Danusi mi bardziej przypadł do gustu
Podkład z brzozy świetny. Czy to muszą być takie miękkie gałązki?

To jest podkład z lipy
Ranczo Szmaragdowa Dolina 20:18, 21 mar 2016

Do góry
Katkak napisał(a)
rzeźby piękne, ale sposób zaaranżowana mnie powalił, cuuuuudnieeeee .

Jak brzozy podrosną , a łąka zakwitnie...........mmmmmmmm a ścieżka w łące prowadzi wprost do niej
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 19:54, 21 mar 2016

Do góry
Piękne wianki. Ja lubię takie delikatne, subtelne, dlatego ten Danusi mi bardziej przypadł do gustu
Podkład z brzozy świetny. Czy to muszą być takie miękkie gałązki?
Moja bajka 18:06, 21 mar 2016

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Zaglądam na dobranoc
Widzę, ze brzydkie zniknęło.. ale inne kulkowe drzewko zrobisz

U mnie dziś sroka zbierała słomki, a nawet wyskubywała z brzozy suche patyczki, podziwialiśmy ile takich patyczków potrafi wziąć do dzioba.. zanim nie poleciała do gniazda.. u sąsiadów na kominie buduje

Ania wywaliłam to kulkowe drzewo bo straszyło już, a kulki zawisły na orzechu, więc teraz mam kulkowe drzewo, nie drzewko . Ptaki są niesamowite, muszę sobie wreszcie atlas ptaków polskich sprawić .
Ogród z uśmiechem 17:00, 21 mar 2016

Do góry
Makao_J napisał(a)
Mi to troszkę chyba przeszkadzają te sosny w trawniku. Lepiej by było je cofnąć bliżej ogrodzenia albo zebrać wszystkie razem i zrobić w rogu zagajnik sosnowy.
Albo razem z boku altany.
Wszystko jest takie trochę porozrzucane a ogród nie wydaje się być bardzo duży żeby sobie na to pozwolić.

Aniu, mnie też nie pasują, ale mój M. na razie nie chce słyszeć o ich usunięciu - one były tu przed nami. Na dzień dzisiejszy, po negocjacjach, skłonny jest wykopać tę obok brzozy (też tu była przed nami). Pozwolił trochę je popodcinać od dołu. Czas robi swoje, mam nadzieję. Z drugiej strony, mam patelnię, więc troszkę się teraz przydają.
Typografia ogrodu 16:50, 21 mar 2016

Do góry
W tym tygodniu musze:

Umyc murku myjka bo strasznie brudne
Umyc podjazd i taras
Moze wyciagnac meble tarasowe
Jesli pogoda pozwoli opryskac olejem
Oczyscic i przesadzić bukszpany kule
Znalezc i posadzic brzozy po wczesniejszym przekopaniu pod nimi trawy
Moja bajka 00:07, 21 mar 2016

Do góry
Zaglądam na dobranoc
Widzę, ze brzydkie zniknęło.. ale inne kulkowe drzewko zrobisz

U mnie dziś sroka zbierała słomki, a nawet wyskubywała z brzozy suche patyczki, podziwialiśmy ile takich patyczków potrafi wziąć do dzioba.. zanim nie poleciała do gniazda.. u sąsiadów na kominie buduje
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 10:52, 20 mar 2016

Do góry
Madzenka napisał(a)
Aż mi głupio pisać, ze obserwuje od początku lutego zwiększone sprzedaże zawiesin przeciwgorączkowych. Współczuję dziewczyny. W tym roku z chorobami dziwić jakaś epidemia....

Kasia nie wywalaj kasy na duze brzozy, w ciagu dwóch lat szybko urosna,a białe pnie sa u trzylatek.
Marzenka te dwie tu na tyłach muszę kupić stosunkowo duże bo mi wytrzymam 3 lat aż będą spełniać swoją funkcję te na przód lipie patyki
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 10:05, 20 mar 2016

Do góry
Aż mi głupio pisać, ze obserwuje od początku lutego zwiększone sprzedaże zawiesin przeciwgorączkowych. Współczuję dziewczyny. W tym roku z chorobami dziwić jakaś epidemia....

Kasia nie wywalaj kasy na duze brzozy, w ciagu dwóch lat szybko urosna,a białe pnie sa u trzylatek.
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 10:05, 20 mar 2016

Do góry

Ogród z uśmiechem 09:49, 20 mar 2016

Do góry
Witaj Jolanka
Masz roślinki które bardzo lubię kosodrzewinę , rozplenice, brzozy, sosny...
Pozdrawiam i będę zaglądać.
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 21:09, 19 mar 2016

Do góry
siakowa napisał(a)
Ze ja sie nigdy nie nauczę żeby nie paplac na głos i planach...żeby złośliwość losu nie uslyszala....młody przyjechał.od babci bo ma gorączkę....Brzozy muszą poczekać bo pewnie będę na l4
spoko.my zawsze gdy wyjezdzamy dzieciaki sa chore choc chorują bardzo rzadko.wyjezdzalismy w piatek rano a w czwartek wieczorem goraczka... co to bylby za wyjazd bez pelnej apteczki i marudzacych dzieci
Ogródek Iwony II 21:07, 19 mar 2016

Do góry
Mieszkam na wsi, wkoło lasy. Wydawało by się, że dzieci wrosły w takie klimaty. Dziś stwierdziłam, że są miastowe

Rano wysłałam moich synków do lasu ( wystarczy przejść 200 metrów drogą). Mieli do wykonania dwa zadania: przynieść mech i gałązki brzozy.

Po powrocie zameldowali:
-Mamy mech!!!
-A gałązki brzózek macie?
-Nie mamy!- odpowiedzieli.
Zdziwiłam się. -Jak to nie macie?
- Nie mamy, bo brzózki nie miały listków

Po południu, jak wracaliśmy z miasta, na skraju lasu ucięliśmy kilka gałązek. Stoją w wazonie. Przez tydzień powinny wypuścić te nieszczęsne listki
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 21:06, 19 mar 2016

Do góry
Ze ja sie nigdy nie nauczę żeby nie paplac na głos i planach...żeby złośliwość losu nie uslyszala....młody przyjechał.od babci bo ma gorączkę....Brzozy muszą poczekać bo pewnie będę na l4
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 17:28, 19 mar 2016

Do góry
Jak nic nie przeszkodzi to w tym tygodniu pojade po brzozy
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 17:20, 19 mar 2016

Do góry
stychaz napisał(a)
Minimalizm na rabatach. A co będzie posadzone na pomarańczowym pasku? A drzewa - brzozy?
pomarańczowy pasek to kiedyD jak zniknie plac zabaw miejsce N lezaki po wyjściu z basenu zaznaczyłem żeby się nie zspomniecni nie obsadzić

Brzozy tak
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 17:19, 19 mar 2016

Do góry
Minimalizm na rabatach. A co będzie posadzone na pomarańczowym pasku? A drzewa - brzozy?
Ogród Mirelli 07:50, 19 mar 2016

Do góry
Mixtoorka napisał(a)
Te brzozy są fenomenalne . Ale u Ciebie nie ma być liści to odpadają . I

Dobrze pamiętasz Karolka, żadnych liści. Mamy na tym punkcie ała z poprzedniego domu

Może za pare lat to się zmieni, zmienimy coś w ogrodzie i wprowadzimy drzewa
Brzoza 'Doorenbos' - Betula utilis 'Doorenbos' 06:46, 19 mar 2016

Do góry
Danusiu bardzo dziękuję za odpowiedź. Myślałam że to jakaś choroba Oglądając zdjęcia u osób które mają w swoich ogrodach brzozy doorenbos nigdy nie widziałam aby miejsce szczepienia było tak widoczne.
Poszukam jednak ładniejszych, zależy mi aby miały ładne, prościutkie pieńki.
Zielonym od linijki - ogród Ivony 22:14, 18 mar 2016

Do góry
lojalna_ napisał(a)
kobito tyle tematow naraz jak to ogranac u Ciebie gapie sie na ten plan ....brzozy to juz moja wyobraznia szaleje ...bo nigdy ich nie bede miala ...wszystko to wyglada bajecznie L))) ja nosiłam zele 14 lat to mogły mi zniszczyc płytke a Tobie tak od razu nic nie bedzie

Jola brzozy uwielbiam i już się nie mogę doczekać . Byłam dziś w szkólce pocieszyć oko ale narazie tylko obczajam i robię przegląd gdzie co jakie za ile.
Właśnie się cieszę pierwszy raz w życiu zrobionymi hybrydami
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies