Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "stipa"

Co się stało kwiatom ... 20:52, 30 wrz 2014

Do góry
paniprzyroda napisał(a)
Mirello, trawka przy różach, o którą się pytałaś u mnie, to stipa jaki odlotowy kosz na szyszki cudny

Dziękuję, kosz leżał gdzieś w piwnicy zapomniany( chyba na ryby) pomyślałam że może wisieć na czereśni z szyszkami, które namiętnie przygarniam z moich podróży

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 19:37, 30 wrz 2014

Do góry
rozczochraniec stipa, od Bogusi

już się prawie zadomowiła
Dwa ogrody 23:27, 29 wrz 2014

Do góry
paniprzyroda napisał(a)
Mirello, ta trawka to stipa, niestety jednoroczna przy mroźnych zimach, w taką jak ostatnia przezimowały w wielu ogrodach. Mam ją pierwszy rok, wysiewałam sama
Kwiatki o tej porze cieszą, chyba nawet bardziej niż w pełni kwitnienia Tak bardzo chciałoby się zatrzymać te słoneczne dni
Bogdziu, byłam wieczorkiem w Twoim ogrodzie, spektakl jesienny powoli się zaczyna
dla Ciebie, sorki za jakość, ale ucieszył mnie bardzo taki okaz z ubiegłego tygodnia, chociaż nie zbieram grzybów, to i tak coś się przyplącze

Karola, poczytałam o Twoich nowych nabytkach
Aniu, dziękuję za podpowiedź Białą Iceberg właśnie chcę wysadzić z rabatki i zastąpić niższą, myślę o Mme Hardy ( jeśli nie pomyliłam nazw)
pogubiła pory roku

Mme Hardy jest niższa od Iceberg i nie powtarza kwitnienia ale jest piękna i ładnie pachnie no coś się bergenii pomieszało, chociaż w rajskim do późna mi kwitły
http://www.floribunda.pl/mme-hardy-id-2324.html
Dwa ogrody 23:20, 29 wrz 2014

Do góry
Mirello, ta trawka to stipa, niestety jednoroczna przy mroźnych zimach, w taką jak ostatnia przezimowały w wielu ogrodach. Mam ją pierwszy rok, wysiewałam sama
Kwiatki o tej porze cieszą, chyba nawet bardziej niż w pełni kwitnienia Tak bardzo chciałoby się zatrzymać te słoneczne dni
Bogdziu, byłam wieczorkiem w Twoim ogrodzie, spektakl jesienny powoli się zaczyna
dla Ciebie, sorki za jakość, ale ucieszył mnie bardzo taki okaz z ubiegłego tygodnia, chociaż nie zbieram grzybów, to i tak coś się przyplącze

Karola, poczytałam o Twoich nowych nabytkach
Aniu, dziękuję za podpowiedź Białą Iceberg właśnie chcę wysadzić z rabatki i zastąpić niższą, myślę o Mme Hardy ( jeśli nie pomyliłam nazw)
pogubiła pory roku

Co się stało kwiatom ... 22:38, 29 wrz 2014

Do góry
Mirello, trawka przy różach, o którą się pytałaś u mnie, to stipa jaki odlotowy kosz na szyszki cudny
Ogródek Iwony 21:52, 27 wrz 2014

Do góry
Dorota123 napisał(a)
U mnie stipa wzeszła i padła, chociaż działałam zgodnie z przepisem

To wielka szkoda. Ja jeszcze też nie mam doświadczenia.
Ogródek Iwony 14:56, 27 wrz 2014

Do góry
U mnie stipa wzeszła i padła, chociaż działałam zgodnie z przepisem
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 07:42, 27 wrz 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Wybierz w takim razie jakąś niższą, bierz pod uwagę na jaki kolor się przebarwiają, czy wolisz karminowe jesienią, czy brudnoróżowe?

Wole karminowe czyli Vanilla ale z nizszych odmian znam tylko Little Lime ktora jest rozowa

Stipa jako sama to za mało, zimą przyklepnie ją śnieg i może nie zimować,na 80% nie zimuje, więc dosadź inne trawki do tego no i jeżówki na ten przykład. Berberysy bordowe.

Jakie inne trawki by pasowaly w kompozycji sliwa, hortensja, bukszpan? Stipa trisa podobno nie wymarza jako ze pochodzi ze stepow Ukrainy.
Ogród niby nowoczesny ale... 21:53, 26 wrz 2014

Do góry
ka1sia napisał(a)
Magda, z przyjemnością wielką pospacerowałam i na ławeczce przysiadłam wiesz, że jest pięknie? na pewno wiesz! buziaki

Kasiu...no wiem! Też mi się podoba...powiem nieskromnie

Agania napisał(a)
Trawki zachwycają, stipa i seslerie wyglądają jak gwiazdy nr 1 u Ciebie

Aganiu...toć to moje the best

Kasia73 napisał(a)

To Twój znak firmowy bardzo ją lubię fajnie zarasta
tam przy płocie od ulicy jest spadek nie kusi Cię zrobienie murku oporowego tak jak po drugiej stronie miałabyś nową kwadratową rabatę na trawy...

Bardzo ale to bardzo dziękuję za pomiary w warzywniczku
Pozdrawiam
Kaśka

Wiesz...jakoś nie zastanawiałam się nad tym aby tam murek oporowy dać... Kto wie? Może

malkul napisał(a)
Madzia stipy i seslerie są zachwycające!!

Ale się rozpisalaś...nie ma co. Chyba zaganiana jesteś przy pokojach dzieciaczkow faktycznie
Ogródek Iwony 21:46, 26 wrz 2014

Do góry
Podpowiedź Danusi już wcześniej widziałam i wiem że będzie cudna. Efektu końcowego będę z ciekawością oczekiwać.
Nasionka stipy już zebrałam, a instrukcja uprawy będzie na bieżąco. Razem wysiejemy stipę i będziemy nawzajem podlądać jak nam rosną. To bardzo łatwa roślinka w uprawie.
Wstawię fotkę mojej z wiosny i usunę jak obejrzysz. Moja stipa wysiana w lutym, to zdjęcie z końca kwietnia
Ogród niby nowoczesny ale... 21:14, 26 wrz 2014

Do góry
aage napisał(a)

Przycinasz seslerię? kiedy?

Aage witaj u mnie
Seslerii jeszcze nie przycinalam. Rośnie u mnie odpaździernika 2013r
Więc jeśli będę przycinać to dopiero po zimie - wiosną razem z innym trawkami - ale to zależy jak b edzie wyglądać. Ale tak jak pisala Magnolia - jak bedzie brzydka ciachnąć krótko - za 2 tygodnie bedzie piękna. Więc tak zrobię

iwonadm napisał(a)
pięknie pięknie zachwyca niezmiennie

Dziękuję Miło mi bardzo!

Tusiala napisał(a)
Fajnie, że wreszcie dałaś nowe zdjęcia. Uwielbiam tutaj spacerki. W Twoim ogrodzie porządek, harmonia i taki spokój. Jeden dominujący kolorek

Marta...u Ciebie też mam zaległości...ale siara! Dziękuję kochana!

kamasja napisał(a)
Madziu super jak zwykle, mogę tak siedzieć i oglądać wciąż. Lubię ludziom "zaglądać w ogródki" a tu można bezkarnie.Miodzik. Czytam te wszystkie nazwy traw roślin i wszystko już mi się miesza ale stipa to moja miłość po bukszpanach (niestety jeszcze jej nie mam bo na wiosnę nigdzie nie było)poczekam do przyszłego roku i gdzieś wcisnę bo jest obłęna.

Oj ja też lubię tak zaglądać
Stipa jest przecudna...jak dalej jej nie znajdziesz to przypomnij się bo pewnie uda mi się zebrać nasiona- może i siewki ale to zależy od naszej kochanej pani zimy
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 20:04, 26 wrz 2014

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Piękna ta ,,rozczochrana" trawa pośród żurawek. Nie spotkałam u nas takiej w sprzedaży przez cały sezon, a szkoda.

Dorotko, to stipa (ostnica mocna). Chcesz nasionka to wyślę
pozdrawiam
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 20:00, 26 wrz 2014

Do góry
Mirka napisał(a)
Joasiu wypadłam na chwilkę sprawdzić co u ciebie ależ ty fotki robisz cudo mgła i ta stipa w rzurawkach rewelacja:idę lulu
jutro do pracy a potem weekend mam nadzieję że słoneczny Dobrej nocy

Stipy i żurawki czują się dobrze w moim ogrodzie.
Też liczę na ładny weekend bo jeszcze trochę prac w ogrodzie zostało. A dzisiaj poszalałam w ogrodzie do ciemnej nocki aż eM na mnie pokrzyczał że nocami ryję
pozdrawiam
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 15:25, 26 wrz 2014

Do góry
Wybierz w takim razie jakąś niższą, bierz pod uwagę na jaki kolor się przebarwiają, czy wolisz karminowe jesienią, czy brudnoróżowe?

Stipa jako sama to za mało, zimą przyklepnie ją śnieg i może nie zimować,na 80% nie zimuje, więc dosadź inne trawki do tego no i jeżówki na ten przykład. Berberysy bordowe.
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 13:37, 26 wrz 2014

Do góry
popcarol napisał(a)
Ela, podziękuj mężowi, bo niewielu takich co kupi i posadzi
Zrobiłabym bukszpanowe obwódki, w środek coś (może róże okrywowe? Trawki jakieś? lawendę?) I pomiędzy cebule tulipanów - UWAGA tulipany sadzisz teraz, żeby wiosną zakwitły!!!

no liliokształtne, białe/kremowe - dużo jednej odmiany

pozdrawiam!

Bardzo podoba mi sie ten pomysl. Chce jeszcze dolozyc pomysl Danusi-hortensja ale nie wiem czy nie przedobrze? Chociaz bukszpan, stipa i hortki wydaja mi sie idealnym rozwiazaniem.

Pozdrawiam

PS Maz caly dumny z siebie chodzi

PS Tulipany sadze teraz, tak mi sie jakos napisalo
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 23:08, 25 wrz 2014

Do góry
Joasiu wypadłam na chwilkę sprawdzić co u ciebie ależ ty fotki robisz cudo mgła i ta stipa w rzurawkach rewelacja:idę lulu
jutro do pracy a potem weekend mam nadzieję że słoneczny Dobrej nocy
W cieniu - zacieniona 19:52, 25 wrz 2014

Do góry
GorAna napisał(a)
Bogusiu, ale masz jeszcze kolorowo, a stipa jest cudna....muszę posiać w przyszłym roku....u mnie cały czas susza była niemilosierna, ale dzisiaj przeszła burza i podlała mi rabatki
Pozdrawiam
U nas pada od kilku dni...najbardziej nocą z silnymi wichurami...też polubiłam stipę...niesamowicie wyrosła.
W cieniu - zacieniona 19:49, 25 wrz 2014

Do góry
Bogusiu, ale masz jeszcze kolorowo, a stipa jest cudna....muszę posiać w przyszłym roku....u mnie cały czas susza była niemilosierna, ale dzisiaj przeszła burza i podlała mi rabatki
Pozdrawiam
W cieniu - zacieniona 12:48, 25 wrz 2014

Do góry
monteverde napisał(a)
Tylko się nie przezięb moja kleome biała ładnie kwitnie a fioletowa dała z 4 kwiatki i się tylko rozrasta ładna stipa pozdrówka Bogusiu
Musiałam dzisiaj przyjechać do domu,bo mam umówioną wizytę na jutro...ale jeszcze pojadę.Wydaje mi się,że kobea dzisiaj w nocy podmarzła a ze stipy jestem bardzo zadowolona.
W cieniu - zacieniona 12:41, 25 wrz 2014

Do góry
Tylko się nie przezięb moja kleome biała ładnie kwitnie a fioletowa dała z 4 kwiatki i się tylko rozrasta ładna stipa pozdrówka Bogusiu
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies