Mam ogród z domem na 2000m kw. Z tyłu za tą działką pozostaje 3000m kw. do zagospodarowania. Chcę połowę przeznaczyć na sad, a drugą połowę na kępę brzóz i inne drzewa ozdobne - lasek. Proszę o poradę, czy bliżej domu posadzić sad czy drzewa ozdobne a sad na końcu działki. Działka jest wąska i długa.
Dziękuję za sugestie, czy litle lime bedzie odpowiednia? Czy lepiej białą? To jest dosyć wietrzne stanowisko. Dlatego chciałam obwódke bukszpanowa i trawy. Czy hortensja przetrwa dosyc silne wiatry? Mysle zeby połaczyc te roslinki razem.
Bardzo podoba mi sie ten pomysl. Chce jeszcze dolozyc pomysl Danusi-hortensja ale nie wiem czy nie przedobrze? Chociaz bukszpan, stipa i hortki wydaja mi sie idealnym rozwiazaniem.
Pozdrawiam
PS Maz caly dumny z siebie chodzi
PS Tulipany sadze teraz, tak mi sie jakos napisalo
To może jeszcze podpowiesz mi czym podsadzic 3 amanogawy? Rosna obok siebie przy płocie. Na wątku o drzewach ozz zasugerowała żeby z tyłu posadzic cis w celu wyeksponowania pni tylko ja szukam czego na przód! Znowy trawy i bukszpan? Pozdrawiam
Dziękują Danusiu, chcę je posadzić właśnie z trawami i czymś na przodzie, mam tam niewiele miejsca, ale mogę zmienić tzn przenieść inne rośliny. Ale nie wiem czy tak się sadzi 2 sztuki derenia np czy 3 wyglądają lepiej ?