Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ana_art"

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 15:56, 24 cze 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
bo one mogą się komuś wydawać takie bylejakie i pospolite ale mają te coś . On 'chodzą' za mną od tamtego roku tylko nigdzie nie mogłam ich kupić

Ana, one mi się podobały i podobają nadal, ale za dużo się ich nasiało, prawie całą rabatę mi zajęły i do tego miałam jeszcze truskawkę płożącą i też ją zlikwidowałam
Pierwszy dzień lata u Małej Mi - czerwiec 2014 11:18, 24 cze 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Nigdy nie wpadłam na pomysł, że w tę stronę też jest ładny widok
no pacz hahahah
Ogrodnik Mimo Woli cd 11:14, 24 cze 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Atrakcje sie znajdą.... w Bieszczadach zjazd tyrolką nad wodą.. dla młodych i starych

my lubimy parki linowe resztę napisałąm na pw
Ogrodnik Mimo Woli cd 10:06, 24 cze 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
chyba żartujesz
Będziemy 1 albo 2 sierpnia, szukam jeszcze atrakcji dla dzieci w okolicy.
A Maja którego lipca będzie u Ciebie?

Atrakcje sie znajdą.... w Bieszczadach zjazd tyrolką nad wodą.. dla młodych i starych
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 09:54, 24 cze 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
no i zrobiłam najpierw poczęstowałam zielone liszki Karate bo opanowały mi róże i powygryzały niemiłosierne dziury a potem wzięłam się za trawnik, nie był koszony od środy więc trawa wyyyysoka, mam nadzieję że oprysk zrobiłam dobrze. Teraz przez najbliższe dni będę patrzyła w innym kierunku zobaczymy co się będzie działo...

Przepiękne te Twoje bylinowe. Cudnie.
Kupiłam ten sam preparat i też jeszcze "nie znalazłam" 2 tygodni, w których trawa rosłaby wolniej. Poczytałam porady u ciebie - będę dzisiaj pryskała.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 09:24, 24 cze 2014

Do góry
butterfly napisał(a)
Ana, rozwaliłaś mnie tymi ostatnimi zdjęciami - eh, kiedy ja takie smaczki będę dosadzać...
szybciej niż myślisz
Pierwszy dzień lata u Małej Mi - czerwiec 2014 09:23, 24 cze 2014

Do góry
Anka!!! że to niby najmniej kolorowy okres w Twoim ogrodzie???? litości tam aż kipi kolorem, fakturą i nawet zapach czuję!!! a co
Nie wiem dlaczego Łukasz napisał o trytomi ale broń boże jej nie ruszaj, ona jest zachwycająca
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 09:06, 24 cze 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Aniu, czujnik działa na określoną ilość deszczu, jak spadnie mniej niż 5 l na m2 wtedy chyba nie wyłącza nawadniania.

Czasy nawadniania i dni nawadniania trzeba dostosowywać do aktualnej pogody. Jak są upały zwiększać, a jak uważasz, że masz w tej chwili za mokro, przekręć pokrętło na OFF i odczekaj aż trawnik przeschnie. POtem z powrotem na ON.

Potem zadzwoń do Witka i przez telefon poda jak przestawić na mniej.
Jedno ustawienie na cały rok zawsze będzie nieodpowiednie, bo inaczej trawnik wysycha wiosną a inaczej latem.
a spokojnie Piotr ustawia, latem gdy gorąco zgodnie z sugestią Witka mamy ustawione dwa razy o 21,30 i 4.00
Ogrodnik Mimo Woli cd 08:58, 24 cze 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Marek....

Aneta - czekam na Ciebie i Twoich cenzurantów Chociaż największa cenzura będzie od Ciebie
chyba żartujesz
Będziemy 1 albo 2 sierpnia, szukam jeszcze atrakcji dla dzieci w okolicy.
A Maja którego lipca będzie u Ciebie?
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 08:51, 24 cze 2014

Do góry
ana_art napisał(a)

nawadnianie uruchamia się z automatu względem czujnika deszczu, ale chyba trzeba go sprawdzić bo zdarza się że pomimo opadów uruchamia się system. każda sekcja po 15 minut i chyba 1,5 godzin rabaty.

Aniu, czujnik działa na określoną ilość deszczu, jak spadnie mniej niż 5 l na m2 wtedy chyba nie wyłącza nawadniania.

Czasy nawadniania i dni nawadniania trzeba dostosowywać do aktualnej pogody. Jak są upały zwiększać, a jak uważasz, że masz w tej chwili za mokro, przekręć pokrętło na OFF i odczekaj aż trawnik przeschnie. POtem z powrotem na ON.

Potem zadzwoń do Witka i przez telefon poda jak przestawić na mniej.
Jedno ustawienie na cały rok zawsze będzie nieodpowiednie, bo inaczej trawnik wysycha wiosną a inaczej latem.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 08:49, 24 cze 2014

Do góry
Napia napisał(a)
Witaj Ano! Piękny, kolorowy ogród! Podziwiam, bo udało Ci się stworzyć piękne i klimatyczne miejsce. Pozwolisz, że będę zaglądać
wiesz, takie słowa z czyichś ust to wielka radość, zapraszam zaglądaj
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 08:47, 24 cze 2014

Do góry
Bogda napisał(a)
Co im dajesz jeść?
dziś dostaną magiczną do hortensji
Ogródek Iwony 08:38, 24 cze 2014

Do góry
obawiam się, że nie najmniejszy, ale powiem Ci że bardzo pomysłowy i sadzawka była ładna.
Teraźniejszość robi się bardzo uporządkowana i spójna. Sąsiadkami się nie przejmuj, rób swoje
Ciurkadełko można też zrobić z młyńskiego koła lub takiego kamienia do żaren, one już mają wywierconą dziurę. Czasami gdzieś u ludzi walają się w zapomnieniu lub można gdzieś znaleźć na 'starociach'
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 07:54, 24 cze 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
ten ogród bez trawnika to taka zapowiedź z przed roku ciągle to pamiętam i czekam

Doczekał się swojego czasu, ale nie mówmy hop, zanim nie zaliczymy nagrania
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 06:36, 24 cze 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Aniu czy codziennie uruchamiasz nawadnianie? Jak długo pracują poszczególne sekcje?
Moja trawa w tym roku mimo, że nawożona slabo rośnie. m kosi ją bardzo krótko i w ciagu ubiegłego tygodnia niemal nie przyrosla.

nawadnianie uruchamia się z automatu względem czujnika deszczu, ale chyba trzeba go sprawdzić bo zdarza się że pomimo opadów uruchamia się system. każda sekcja po 15 minut i chyba 1,5 godzin rabaty. Trawnika u mnie jest nie wiele a przy koszeniu dwa razy w tygodniu wychodzi teraz średnio około 2,5 worka białego (taki z lidla nie pamiętam pojemności ale chyba one mają 120l) trawy.

czekam no hortki pinki whinki pod brzozami bujneła się i ma dużo kwiatostanów vanilki też... dzisiaj muszę je nakarmić
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 06:26, 24 cze 2014

Do góry
Donia72 napisał(a)
Lenka, u mnie kiedyś też rosły kosmosy i siały się jak gooopieWięc je wszystkie wyrywałam i nie mam nic Taka goopia jestem A teraz żal.
bo one mogą się komuś wydawać takie bylejakie i pospolite ale mają te coś . On 'chodzą' za mną od tamtego roku tylko nigdzie nie mogłam ich kupić
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 06:23, 24 cze 2014

Do góry
lenka napisał(a)

Ana niesamowicie zmieniają się te Twoje rabaty.Jeszcze niedawno cebulowe- łany tulipanów i czosnków, teraz króluja byliny! Pięknie jest! A czym nas jeszcze zaskoczysz??
Pamiętam jak u mojej babci w ogrodzie kosmosy rozsiewały się na potęgę, było ich tak dużo, że wyrywałam je by się częśći pozbyć. Teraz myślę sobie,że i u mnie mogłyby się tak rozpanoszyć...Ale tym razem z pewnością bym ich nie usuwała ....
Pozdrowionka

kochana ja za wielu możliwości nie mam teren mnie ogranicxa więc muszę ograniczyć się do rabat na których wiosną są i będą łany cebulowych a latem byliny bo można je tak upychać, innej możliwości nie ma
Już kolejna osoba pisze o rozsiewających kosmosach czyli to dobry znak bo zakochałam się bez pamięci
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 00:23, 24 cze 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
dzięki nawadnianiu trawa ma ciągle picie to rośnie a i nawozimy regularnie, niestety chwasty również...

Aniu czy codziennie uruchamiasz nawadnianie? Jak długo pracują poszczególne sekcje?
Moja trawa w tym roku mimo, że nawożona slabo rośnie. m kosi ją bardzo krótko i w ciagu ubiegłego tygodnia niemal nie przyrosla.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 23:46, 23 cze 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
zakochałam się w kosmosach, chcę ich więcej

Ana niesamowicie zmieniają się te Twoje rabaty.Jeszcze niedawno cebulowe- łany tulipanów i czosnków, teraz króluja byliny! Pięknie jest! A czym nas jeszcze zaskoczysz??
Pamiętam jak u mojej babci w ogrodzie kosmosy rozsiewały się na potęgę, było ich tak dużo, że wyrywałam je by się częśći pozbyć. Teraz myślę sobie,że i u mnie mogłyby się tak rozpanoszyć...Ale tym razem z pewnością bym ich nie usuwała ....
Pozdrowionka
Ogrodnik Mimo Woli cd 23:15, 23 cze 2014

Do góry
a co się dziwicie chłopaki ciekawi relacji
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies